27.4.2015

PALANUT MUUTTOLAATIKKO JA AVOKEITTIÖRAKKAUTTA

Suomennettuna uudessa kodissa. Saatiin avaimet perjantaina käteen ja ko. asuntoja mainostetaan "muuttovalmiina", eli edellinen asukas on siivonnut niin, ettei uuden tarvitsisi halutessaan tehdä pientä pyyhkäisyä lukuun ottamatta mitään. Tultiin heti aamusta kurkkaamaan asuntoa, koska esittelyssä se oli niin järkyttävässä kunnossa, ettei muistikuvaa jäänyt oikein kuin sen sekaisuudesta. Vastassa oli kuolleita (ja eläviä) ötököitä täynnä oleva huoneisto mm. paskasten kaappien ja pesemättömän uunin kera. Oltiin alusta asti oltu valmiita pyyhkimään kaikki pinnat pikaisesti ja imuroimaan lattiat, mutta tässä "muuttovalmiissa" asunnossa siivous kesti lopulta viitisen tuntia. Ihan vaan periaatteen vuoksi kysäistiin mahdollisuutta siivouspalveluun, joka olisi tullut laskuttaa edelliseltä asukkaalta, mutta meille ei tietenkään sille perjantaille saatu sellaista hankittua. Ötököistä (ötököistä x ja madoista(!?)) tokaistiin sen verran, että johtuu varmaan epäpuhtaudesta ja lähtee siivoamalla. Aleksilta salaa konttaan edelleen lattioita pitkin tutkien listoja ja suurin osa pikku nilkeistä taitaa olla poissa, mutta yhden bongasin tänään eteisen lattialta...

Alkujärkytys oli aika suuri ja mun oli pakko lähteä kotiin nielemään kyyneliä. Tällä hetkellä olo on kuitenkin jo ihan toinen, kun huonekalut on jo paikoillaan ja niin myös enemmistö tavaroista. Ylimääräisiä neliöitä ei ole, mutta kaikki mahtuu, mitä tarvitaankin. Kämppä tuntuu etenkin avokeittiön takia kotoisalta ja musta on superkiva, kun kaikki on näin lähellä toisiaan, sillä edellinen asunto oli ärsyttävän pitkän mallinen ja olohuoneessa ollessa ei tiennyt mitä toisessa päässä kämppää tapahtuu. Mä saatan olla aika mukavuudenhaluinen, mutta voisin vaan tuijotella meidän kaappeja, koska ero vanhaan on niin suuri uusien materiaalien ansiosta. 

Ollaan kotiuduttu muuten jo tosi hyvin, mutta iltaisin on vähän vaivaantunut olo! Tiedättehän te sellaisen hetken, kun tapaatte jonkun uuden tyypin ja molemmilla kyllä pyörii päässä asioita, mutta kumpikaan ei oikein uskalla sanoa mitään? Meillä tai ainakin mulla on juuri sellainen olo, koska J on tällä hetkellä niin kipeä, ettei tahdo saada hengitettyä öisin. Tästä syystä se on vielä triplaten herkkäunisempi mitä tavallisesti ja huone on olohuoneen seinän takana, joten sitä miettii jokaisen sanan sanomista tarkoin. Koko rappu on ihan järjettömän hiljainen ja ensimmäisen elonmerkin naapureista kuulin tänään ja senkin vahingossa, kun jollain taisi mennä telkkari vahingossa kovalle. 2,5 vuoteen mä en ole nukkunut tällaisessa hiljaisuudessa. Yöllä kukaan ei huuda ulkona Teemua ja Saimia, yläkerta ei ravaa kengillä ympäri asuntoa tai huuda puhumisen sijaan, hissi ei rämise tunnissa viittä kertaa ylös ja alas eikä kukaan harrasta rappurallia. 

Muuten J voi hyvin, vaikka oli muutamana pakkaus- ja muuttopäivänä huomattavasti itkuisempi. Tänään poika on ollut kuitenkin taas täysin itsensä ja eilen keksi asunnossa kaikkein hauskimman jutun: Hella! Leikittiin J:n huoneen lattialla Aleksin ollessa vanhassa kämpässä. J kävi hakemassa pallon ja hetkeä myöhemmin aloin haistamaan, että ihan kuin kynttilä tai tulitikku haisisi. Nousin ylös ja saman sekunnin aikana mieleen tuli, meidän tavaroiden paljous. Jep. Olin nostanut yhden muuttolaatikon hellalle, koska tavaraa oli vähän joka puolella eikä tilaa niille ollut. Palloa hakiessa J oli päättänyt vetää pari levyä kutoselle ja koko meidän keittiön alue oli täynnä savua. Ainoa palovaroitin on tällä hetkellä makuuhuoneessa ja laatikon siirrettyäni tajusin vetää sen oven kiinni ja parvekkeen oven auki. Muuttolaatikon pohjaan tuli kahden nyrkin kokoinen reikä, sen sisällä oleva sanomalehti paloi ja siivilä sekä tiskiharja ehtivät sulaa vähän, mutta muuten vältyttiin tuholta - luojan kiitos! Meidän onneksi laatikko sisälsi likaisia tiskejä eikä vaikkapa mappeja. Tänään oon tarkistellut jatkuvasti, että hella on tyhjä ja levyt poissa päältä. 

Lisää asunnosta kerron varmasti sitten, kun materialinirsolle on löytynyt mm. mieleiset verhot ja saadaan muutenkin kaikki kuntoon. Muusta ei sitten taida juttua ollakaan, kun olotkin pysyy koko ajan samana. Ylihuomenna sentään on neuvola ja vappuviikonlopulle meillä on vähän erilaisia suunnitelmia, jos nyt vain saadaan porukka viikon aikana tervehtymään. Jos kuitenkin tahdotte kuulla jostain tietystä asiasta niin ehdotuksia saa toki aina heittää. Ja nyt pyykkikone pyörimään, kun saatiin sekin vihdoin paikoilleen!

8 kommenttia

 1. En malta odottaa kotipostauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä julkasenko kaikki huoneet yhdessä vai teenkö kaikista erikseen. :) Kiva, että odotat!

   Poista
 2. Onko toi sun joutsen tatuointi ns ainoastaan juuson liittyvä? Lisäätkö siihen toisen joutsenen sit kun vauva syntyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on. Siinä merkitykselliset jutut on joutsenet, kuu, iso sulka ja 2kpl pieniä sulkia - jokainen Juusoon liittyen. Tällä hetkellä oon miettiny, et siihen tulis toinen pieni joutsen ja tähän tulevaan kaveriin liittyen juttu tai kaks, mutten tiedä miten sen toteuttais ja siitä ajattelin jutella myöhemmin lisää tatuoitsijan kanssa. :)

   Poista
 3. Millaisia juusoon liittyviä juttuja sulat tarkoittaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin sen verran sanoa, että ne on lukuja. :) Sen enempää en valitettavasti ainakaan blogin puolella merkityksiä tuu paljastamaan.

   Poista
 4. Meidänkin muuttopäivä koostui suurimmaksi osaksi siivoamisesta! Tää oli niiiiiin paskanen kun olla ja voi! Ja nyt 2kk myöhemmin huomasin jääkaapissa hometta!! Mä niin toivon että saadaan uus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eikä. :( Toivottavasti ei tuu enempää yllätyksiä!

   Poista