27.3.2015

VAUNUVIIDAKOSSA

Kun vihdoin ja viimein oon päässyt tulokseen yhden lapsen istuimen ja yhden lapsen rattaiden/vaunujen kanssa, ja elänyt hetkeen aikaa miettimättä, onkin aika hypätä jo seuraavaan asiaan. Tiedän olevani ajoissa, mutten tykkää pähkäillä asioita viikkoa ennen laskettua aikaa, joten pistin pääni vaunuviidakkoon jo jokin aika sitten.

Mulla ei ole hajuakaan, millaiset menopelit tullaan tarvitsemaan! Selvää on, että vajaa 2-vuotias ei pelkästään kävele, mutten tiedä tarvitaanko me tuplarattaat vai riittääkö pelkkä seisomalauta? Rattaita tullaan tarvitsemaan lähinnä neuvolamatkoilla ja siirtyessä bussin kanssa paikasta A paikkaan B, muuten varmasti nykyiset matkarattaat ajavat asiansa, kun muuten käytössä on kahden aikuisen kädet ja luultavasti kantoreppu. Onnistuuko seisomalaudalla kulkeminen talvella tai onko edes niitä pienimpiä tuplarattaita mahdollista saada nostettua yksin bussiin?

Oon aika ulapalla tällä hetkellä asian kanssa, joten otan enemmän kuin mielelläni vastaan vinkkejä siitä, miten muilla on hoidettu noin kahden vuoden ikäerolla olevien lasten kanssa kulkeminen. Suosituksia eri vempeleistäkin otetaan vastaan!

Kuvat lainattu.

35 kommenttia

 1. Mä just kans pähkäilin tota seisomalauta+talvi yhdistelmää ja päädyttiin ostamaan tuplat. Löydettiin käytettynä edullisesti carena double swingit joista oltiin kuultu lähinnä positiivista palautetta. Näppärät on ja tosi kevyet talviloskassakin. Alkukesästä ostan kyllä meiän rattaisiin seisomalaudan ja luulen et siinä vaiheessa tuplien käyttö vähenee aika paljon. Bussissa ei olla vielä tuplilla kuljettu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsin talvivauvat. :D Seisomalauta ois keväällä varmaan ihan oikee valinta! Me ollaan kurkittu ikkunasta teijän tuplia, pitää googlettaa nyt, kun tiiän mitkä ne on.. :D

   Poista
 2. Mä ostin raskaana ollessani phil&tedsin päällekkäin olevat. Ajatuksella 'vierekkäin olevilla ei mahdu mihinkään' no vauva synty, meni hetki ja myin pois. Ostin bumbleriden indie twinit, enkä oo hetkeekään katunu! Ihan maailman loistavimmat tuplat ! Vierekkäin olevat, mutta kapeet. :) ja niihin ei oo ihan pakko ostaa vauvalle erikseen koppaa vaan voi käyttää pehmeellä kantokassilla. :) ikäero meillä siis sen 1v7kk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, pitää tsekata noikin ja vertailla!

   Poista
 3. Meillä on niin seisomalauta, kun tuplat. Tämän toisen lapsi-sarjan kanssa ei oo vielä seisomalautaa näin talvella testattukkaan ja tokko poika siinä pysyisi. Aikoinaan seisomalautaa käytettiin vain ostosreissuilla ja esikois tyttö oli muutenkin sitä lajia, että pysyi laudalla. Rinnan olevilla tuplilla mentiin omalla kylällä aika pitkäänkin keleillä jolloin ei vanhempi voinut pyöräillä tai olla pulkassa (tai oli kiire). Nyt on käytettynä ostetut P&T ja olipa niillä nyt hullareillakin kätevä käydä. Ajatuksena oli, että menevät nyt alkuun ja vanehmman kasvaessa joko mennään vain laudalla tai hankitaan jotkut halvat rinnan ituttavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en jotenki ajatellukaan, et siinä laudalla täytyy myös pysyä... :D Tupliin sais sentään köytettyä!

   Poista
 4. Vaunuista suosittelen bumbleriden indie twinejä! Ihan huiput, isompikin lapsi mahtuu hyvin kyytiin ja ovat kevyet ja näppärät! Leveydestä ei kovin paljon leveämmät kuin päällekkäin istuttavatksan.
  Meillä pojat nyt vajaa kaksi, eikä oärjättäisi pelkällä seisomalaudalla. Välillä tulee sellasia raivareita, et kiva saada molemmat köytettyä vaunuihin kiinni! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä tajusin kans ton köyttämisen näitä lukiessa! Vois olla mielenkiintonen neuvolareissu, jos ei tahtois olla laudalla eikä sais mihinkään kiinni. :D

   Poista
 5. Kannattaa liittyä facebookissa sellaseen ryhmään ku lastenvaunuhullut, ja kerrot siellä pohdinnat ni saat takuulla vastauksen mikä toimii ja mikä ei välttämättä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, et yhtä lailla oon täältä saanu selkeitä vastauksia. :)

   Poista
 6. Riippuu ihan lapsesta että tarviiko sisarusrattaita.. Oon seurannu vierestä kun serkulla on nyt 1v4kk ja 3v4kk ikäiset lapset. Vanhempi on poika, ja hän ei ole 2 vuodesta eteenpäin halunnut istua vaunuissa. Hälle rattaissa olo on rangaistus nykyään :-D kaikki potkupyörät kyllä menee ja niillä hän paineleekin eteenpåin kun sisko istuu rattaissa. Seisomalautaakaan heillä ei ole tainnut koskaan olla.. Mutta, jokainen on erilainen. Joku 3v lapsi ei suostu välttämättä edes kävelemään :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset on kyllä niin erilaisia! Meillä tulee kuitenkin olee 3km matka neuvolaan, joten saattais mennä vähän turhaa aikaa, jos kaks-vee saa ite taapertaa matkat. :D Mut luulen, et tuplat on meille nyt sit oikee ratkasu - toinen juttu onki, mitkä tuplat!

   Poista
 7. Meillä 1v4kk ikäero ja ostettiin tupliksi mountain buggy duetit. Kapeimmat vierekkäin istuttavat tuplat mitä markkinoilta saa ja ihan tosi ketterät, mutta ei mitkään rimpulat kummiskaan :) mä suosittelen noita! Ozbabyssä oli sillon just hyvä alekin niistä.
  Tsemppiä vaunuviidakkoon sekä erityisesti loppuraskauteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mä luulen, et meillä kaivataan tsemppejä tähän tuskaseen alkuun, lopussa varmaan taas niin turtunu jo kaikkeen, ettei enää tunnu. Täytyy tsekata noi kärryt, moni kun on suositellu. :)

   Poista
  2. Joo siis tarkotinkin tsempit ihan koko raskausaikaan mitä on vielä jäljellä, en pelkästään loppuun :)

   Poista
 8. Emma Jule Twin-tuplat. Kevyt, halpa, kääntyy pienessä kulmassa! Ainoo miinus, ettei saa työntäaisaa niin, että lapset kattois työntäjää, mut ei oo meillä haitannu, mielummin toi isompi jo eteenpäin katteleekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää onki ihan uudet tuttavuudet! Kiitos vinkistä. Meillä kans viihdytään paremmin matkarattaissa, kun saa katella eteenpäin. :)

   Poista
  2. Vitsi toivottavasti näät tän vielä! Meillä on siis Emman matkarattaat ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä siihen, joten nää jäi kiinnostamaan heti, kun tsekkasin! Näihin siis saa Emman pehmeen vaunukopan? Entä sadesuoja? Lukittuuko noissa pyörät (ei oo kyllä matkiksissa ainakaan tarvinnu edes lukita)? Täytyy näyttää nää Aleksille illalla. :)

   Poista
  3. Muoks. Ei varmaan ookaan meille ne oikeet, kun on kuitenkin talvivauva ja noihin saa vaan sen pehmeen vaunukopan.. :/

   Poista
 9. Edellinen kommentoija täällä taas. On lukittavat etupyörät ja sadesuojia/hyttysverkkoja myydään lisävarusteena. :) Siis pehmeestä kopasta en tiedä, meillä on kova koppa. :O Sillä hintaa oli jotain 50e paikkeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut eiks se oo just sellanen suht pehmee rattaisiin nostettava? Eikä tollanen kollaasissa ylimpänä olevien vaunujen kiintee (mut vaihdettava) koppa?

   Laitoin nää kuitenkin ylös, et voi kesän ja syksyn aikana vertailla. :)

   Poista
 10. Anonyymi6/4/15 08:51

  kirjota :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näillä oloilla oo kauheesti kirjotettavaa.

   Poista
 11. Anonyymi6/4/15 11:29

  Moikka! Lueskelin sun aikasempia postauksia ja oot vissiin ollu dubaissa?? Haluisitko kirjottaa siitä, itse haluisin matkustaa sinne kovasti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Joo oon ollu siellä tammikuussa 2010 ja se oli paikkana niin täydellinen. Just nyt en haaveile sinne pääsystä, mut ehdottomasti toivoisin pääseväni käymään siellä Aleksin kanssa muutaman kymmenen vuoden sisällä! Mulla on ollu jo pari kuukautta luonnospostaus siitä, mut valitettavasti se sisältää vaan kuvia... En kirjottanu vielä sillon blogia ja nykyään harmittaa, etten kirjottanu matkan ajan ns. päiväkirjaa, jossa ois mainittu paikat ja mitä tehtiin eri päivinä. :( Ainoo, mitä satuin löytämään, on koulussa tehty esitelmä Dubaista, mut siinäkin on vaan ihan lyhyesti ja yleisesti niistä kauppakeskuksista jne. Samat jutut löytyy Googlesta. :/

   Poista
 12. Sulla onkin tuolla kuvassa jo tuplikset mitkä meillä oli maailman mahtavimmat!!! Lapsilla ikäeroa 2v. 4kk ja mountain buggy duetit olivat just täydelliset. Puolivuotiaaksi kuopus matkusti vaunukopassa ja esikoinen vierellä, yleensä jopa nukahti kyytiin. Ketterät oli työnnellä kääntyvien etupyörien ansiosta ja ilmakumirenkaiden takia työnnettävyys oli helppoa. Jotkut mainostavat, että kyseisissä vaunuissa puhkeilisi helposti renkaat.. Ei meillä vaan. alkuperäisillä renkailla mentiin siihen asti, että myytiin vaunut pois ja todnäk uusi omistaja työntelemään vielä samoilla renkailla ellei ole jätti lasinsiruihin tms onnistunut rullaamaan jo!

  Ja me asutaan itä-Helsingissä, ei ole autoa. Toisin sanoen jos johonkin haluaa mennä mutta ei jaksa kävellä(mulle yleistä :D) niin se on mentävä bussiin tai metron kyytiin. Helposti sinne sujahtavat ja yleensä viereen mahtui toisetkin vaunut. Ja todellakin helppo on lykkäystä bussiin sisään, vähän kohottaa etupyöriä ja työntää sisään thats it.

  Ah kuulostan jo hullulta, mutta parhaiten elämässäni tuhlaamani rahat. Vaunut täyttä rakkautta!! :) xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apuaaaa, houkuttais kans, kun ne on just niin kapeet. :D En vaan tiedä, haluunko laittaa niin suurta summaa rattaisiin, jotka ei välttämättä oo käytössä edes kovin kauaa... Muutenkin pitkitetään ostoa mahdollisimman kauan, kunnei tiedä, jos toi Termiitti vaikka kyllästyy rattaissa istumiseen kesän/syksyn aikana.

   Poista
 13. Tulin tänne kyttäämään kommentteja kun hajoon tähä tuolapulmaam ihan just nyt !!! :D olispa vaan kahdet tai kolmet markkinoilla niin olis helpompi valita :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä!! :D Me ollaan tällä hetkellä varmaan eniten Carenaan päin, mut käydään vielä kesällä/syksyllä liikkeissä ja mittaillaan mm. hissin ovea kunhan päästään muuttamaan. :P

   Poista
 14. Meillä on juuri nuo kuvassa olevat Mountain buggy duetit. Ei huonoa sanottavaa! Olen kirjoittanut niistä blogiinikin muutamaan otteeseen, jos haluat kurkata käyttökokemuksia. :) Ja lapsilla ikäeroa 2v7kk.

  http://helmiaisenodotus.blogspot.fi/search/label/Mountain%20Buggy%20Duet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä kurkata, kunnen muista, tsekkasinko jo sun blogista. :)

   Poista
 15. Moikka! Tuli vaan mieleen, että on myös olemassa seisomalauta penkillä (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin on. Mä en vaan usko, et on pidemmän päälle mukava varsinkaan, jos pitäis nukkua päiväunet niin aika mahdoton homma. :/

   Poista
  2. + Se, etten lopulta usko uhman pysyvän matkassa, ellen saa sidottua valjailla kiinni. :D

   Poista