24.3.2015

ITKISINKÖ ONNESTA

Tänään kirjoitetun vuokrasopimuksen ansiosta? Kaiken tämän jälkeen läheltä liippaa. Kun siirryttiin 41 neliöstä reilu 90 neliöiseen, oli sen jälkeen 70 aika minimi neliöitä ajatellen. Nyt kaksi 75 neliöistä asuntoa myöhemmin tilanne on kuitenkin toinen. Seuraava asunto tulee olemaan todellakin pieni esimerkiksi tähän verrattuna ja ylimääräisien neliöiden sijaan meidän on opeteltava asumaan tiiviimmin. Pojat (vai poika ja tyttö, who know) joutuvat jakamaan jo valmiiksi pienen huoneen, mutta me pärjätään kyllä avokeittiön ja mm. sängyn alta löytyvien laatikoiden ansiosta.  Kiitos vanhempainvapaani (en valita) ja Turun hintatason, meidän on tällä hetkellä valittava laatu tai tila ja näistä ensimmäinen menee heittämällä edelle. Totuttelua se varmasti vaatii, mutta kaikkeen tottuu paitsi jääpuikkoon siellä ja ötököihin suoraan silmien korkeudella, kun aamulla ensimmäisenä avaa silmät. Saadaan varmaan paljon kauhisteluja tästä, mutta mulle on pääasia se, ettei tarvitse enää miettiä, milloin J esittelee mulle kissanhiekkaa ja milloin pieneen käteen on eksynyt toukka. Se, ettei J:n tarvitse (toivottavasti) olla enää kerran kuussa räkä suussa asti valuen ja se, että päästään pois nykyisen talon remontin alta, koska se olisi vaikuttanut asumiseen ainakin jonkun verran - ilman alennettua vuokraa, totta kai. Uusi kämppä on rakennettu vuonna 2012, saadaan oma sauna ja meillä on yhä lasitettu parveke. Jees on myös se, että takuuvuokra on vain yhden kuun vuokra, joten omat säästöt riittää eikä lainoja sukulaisilta tarvita. Kuukauden päästä aletaan olemaan jo muualla, ei me mädännytäkään tänne, vaikka ne matosetkin oli jo ihan omasta takaa! 

21 kommenttia

 1. Mitenköhän vahenpainvapaalla olevalla voi olla säästössä yhtään mitään??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. samaa mietin mut ehkä mies hyväs työsä ?

   Poista
  2. Aleksi suorittaa sivaria vielä heinäkuuhun asti. Säästössä on veronpalautukset ja vähän muuta. :)

   Poista
  3. No mitää ihmettä se kenellekkään kuuluu miten voi olla säästöjä?! Apua mä en kestä. :D

   Poista
  4. Sen verran ilmeisesti kuuluu, et sitä oltiin oikein vauva.fi:ssä asti ihmetelty.. :DD

   Poista
  5. Ei herranjumala mä en kestä enää tätä ihmisten uteliaisuutta ja oman elämän puuttumista :'D

   Poista
 2. Hienoa! Onnea uuteen kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Täytyy muistaa palauttaa ne bodyt nyt!

   Poista
 3. Jee!! Hienoa!! Mekin muutettiin 80neliöisestä 58 neliöiseen. Okei, meitä on vaan kaks mutta kyllä se totuttelua vaati. Nyt onneks ollaan kotiuduttu hyvin. Ja se oma sauna... Se on jotakin mistä en hevillä luovu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä on kans tällä hetkellä 75,5 neliötä ja tulevassa 59,5... :D Meillä ei oo nyt kahdessa viimisessä kämpässä ollu omaa saunaa enkä mä kyllä tällä pahoinvoinnilla siellä viihtyiskään, mut on se kätevää saada esimerkiks Juuson amme sinne! Tällä hetkellä sitä säilytetään mun äidillä, kun täällä se ois vaan jatkuvasti tiellä.

   Meitä on syksyllä jo neljä (kääk), mut mahdutaan kyllä just ton avokeittiön takia ja sit kun makuuhuoneessa riittää pelkkä sänky ja jossain vaiheessa sit tietty pinnasänky. :) Ja sit kun lapset kasvaa niin tulee taas tilaa pienellä kerrosängyllä jne.

   Kaikkein ilosin mä oon siitä, et meillä on tuolla sälekaihtimet valmiina. :D

   Poista
  2. Mä olin kans sälekaihtimista ihan fiiliksissä! Mutta ihanaa kun saitte uuden kämpän. :) se pakkaaminen onki sitten aikamoista pähkäilyä kun täytyy miettiä kuinka paljon kamaa se pienempi kämppä vetää. Itellä lähti monen monta jätesäkillistä kamaa roskiin (vauvatavarat tosin säästin vaikka itelleni oon luvannut etten toista muksuu tee mutta.. Never say never!) :D

   Poista
  3. Hahhaha. :D Meillä ei onneks kauheesti ylimäärästä tavaraa oo, mut vie tilaa kyllä sillä, et on sullottu miten sattuu! Mua vähän hirvittää pakkaaminen ja muutto, kun viimeks sain kunnon supistukset siitä ja jouduin sairaalaan... Nyt on viikkoja niiiin paljon vähemmän. :/

   Poista
  4. Uskon :/ en tiedä millon ootte muuttamassa mut kandee pikkuhiljaa laittaa tavaroita laatikoihin ja pussukoihin. Ite pakkasin sen koko kuukauden ennen kun muutettiin koska mulla oli koko ajan tommonen pikkuapuri ja se hidasti jonkun verran sitä duunia. :P kunhan et nyt rasita ittees liikaa ja pyydät reilusti apua ystäviltä ja perheeltä. :) voimia!

   Poista
  5. Kiitos. :) (Oon liian väsyny kommentoimaan muuta, mut pakko tehdä se heti, koska muuten unohtuu.. :D)

   Poista
 4. Ihanaa:) minne päin muutatte? laitathan kuvia?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en valitettavasti tarkempaa aluetta täällä taida mainita, mut Länsi-Turussa pysytellään! Kuvia tulee sit jossain vaiheessa ja tällä kertaa koko kämpästä, kun on niin pieni, et voi hyvin lätkästä samaan postaukseen. :P

   Poista
 5. kade tost koneest :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sietääki - on meinaa pikkasen loistava EIKÄ merkin takia vaan oikeesti ihan yleisesti kaikki. :D Tällä on jo ihan eri kirjottaaki, mitä muilla koneilla ja tää järjestelmä on niin loistava. Aleksilla on oma HP, mut jos kone on vapaana niin käynnistää kyllä 70% kerroista mun koneen ja tykkää paljon enemmän. :) Ainoo "vika" on levyaseman puuttuminen, kun tää on Air eikä Pro..

   Poista