9.3.2015

ENSIMMÄINEN NEUVOLA

Ensimmäinen neuvola siis oli 26.2, jolloin neuvolan mukaan viikkoja olisi ollut 7+1 ja oman arvioni mukaan 4+4. Tein tänään (27.2.), kuitenkin uudet päätelmät, jolloin sain viikoiksi 5+6 ja se taitaa pitää suht hyvin paikkaansa, koska seitsemän on ihan liikaa, mutta neljä kuitenkin liian vähän. Laskettu aika neuvolan laskujen mukaan on tällä hetkellä 14.10.

J oli mukana neuvolassa, mutta tämä leikki tyytyväisenä sen aikaa, kun me täyteltiin tietoja ja käytiin läpi ruoka-aineita, jotka oli päässyt unohtumaan parissa vuodessa. Mä oon tainnut käydä vaa'alla viimeksi pari kuukautta synnytyksen jälkeen, joten siihen nouseminen ei ollut mitenkään mieluista. Merkattiin äitiyskorttiin paino, verenpaine ja vähän muita juttuja. Ihan peruskäynti siis, mutta loppua kyllä odotin, sillä varattiin myös aika varhaisultraan, jotta ne viikot saadaan selvitettyä. Ultra meillä olisi jo keskiviikkona 4.3. ja Aleksikin sai päivän vapaaksi, joten nyt odotellaan jännityksellä sitä, vaikka mä epäilenkin sydänäänien kuulumista näillä viikoilla. Mulle kuitenkin riittää, että vihdoin saadaan varmuus siihen, että joku siellä yksiössä majailee. Sydän on pakahtua jo nyt.

Raskauskalenteri 2013 -sivun ja (Kuku-)masun tavoin myös tässä raskaudessa on mahdollisuus seurata sekä sivua Raskauskalenteri 2015 että (Papu-)masua. Näistä tulee luultavasti omat linkkinsä sivupalkkiin ja luonnollisesti myös Paksuna-tägi jatkaa taas toimintaansa seuraavat kuukaudet.

16 kommenttia

 1. Millan kanssa on aina niin ihana asioida! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onki, sais kaikki olla sellasia ku se! Milla otti viimeks blogin osotteenki ylös.. :D

   Poista
  2. Aijaa, vähän ihana! :'D

   Poista
  3. Onneks siit ei oo ku hyvää sanottavaa niin ei oo tarvinnu haukkuu tääl. :DD

   Poista
 2. Anonyymi9/3/15 21:13

  Heips! Meillä on tainnut olla sama Milla neuvolan tätinä. Oikein ihana persoona! Harmi että jouduttiin muuttamaan pienen kanssa ja neuvola vaihtuu... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh! Me etitään kämppää koko ajan ja mua itkettää jo valmiiks ajatus siitä, et pitäis tyytyä johonkin muuhun. :(

   Poista
  2. Anonyymi9/3/15 21:29

   Jep.. Meillä vasta kesällä edessä neuvola ja jännittää jo kovin että kummonen täti siellä meitä on vastassa :/ just ton neuvolan takia mietin tuhanteen kertaan että muutetaanko mutta laps rupes olee niin useesti kipeä että aloin epäilee hometta. Ei ollu siis mahdollista jäädä :(

   Poista
  3. Voi ei... Meillä ollaan kans vähintään kerran kuussa kipeenä, mikä johtuu toivottavasti "vaan" vuotavista ikkunoista. Vaihto piti tapahtua syksyllä ja ajateltiin, et ehditään muuttamaan pois ennen sitä, mut nyt tulikin ilmotus, et alkaa jo keväällä. Saa nähdä, miten kireellä on hermot, kun mä oon raskauden kanssa ainakin nyt väsyny ja sit kun rempat alkaa niin Juusolta jää sen 1-2h päiväunet varmaan väliin...

   Poista
 3. Anonyymi9/3/15 22:08

  Joo. Meillä kans ikkunat vuosi niin että verhot hulmusi vaikka tuuletusikkunat kaikki kiinni. Sen vuoksi epäilin hometta kun 2 viereistä rappua täysin homeessa. Tuttavaperhe muutti pois viereisestä rapusta homeen vuoksi ja valitettavasti heidän lapsensa kärsivät edelleen homeen aiheuttamista sairauksista. Samaa en halunnut meille. :/ toivottavasti teillä ei oo hometta! Se on aina ikävää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä päin te asutte? Mietin, et onkohan sama alue kyseessä, kun täälläkin paljon home-epäilyjä eri rapuissa..

   Poista
 4. Anonyymi9/3/15 22:17

  Tällä hetkellä asutaan Nättinummessa. Rakennettu 2008 ja täällä on huomattavasti parempi olla ja hengittää! Asuttiin Jyrkkälässä reilun vuoden. Lapsi syntyi kun asuin siellä ja syntymästä lähtien sairastanut. :/ asuttiin huomattavasti suuremmassa kämpässä jyrkkälässä asuessa mutta kaksin kun ollaan niin tää pienempikin on meille ihan hyvä. Mielummin maksan vuokraa siistimmästä ja puhtaammasta kaksiosta kuin homeitiöiden valtaamasta kolmiosta. Tärkeintä kuitenkin on terveys..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin epäilinkin. Me asutaan myös Jyrkkälässä. Muutettiin syksyllä 2013. Tällä hetkellä katotaan just Nätti- ja Länsinummesta kämppiä, vaikka asunnon koko pienenee ja vuokra suurenee.

   Poista
 5. Anonyymi9/3/15 22:52

  Joo. Ei vuokra Jyrkkälästä halpene mutta asuntojen kunto on täysin eri luokkaa kun siellä. Oikeesti voin suositella aluetta! Meidän talo on ainakin hiljainen ja kuitenkin täynnä lapsiperheitä. Mä oon tyytyväinen. Meillä yöunet parantuneet ja muutenkin oleminen on helpompaa täällä.
  Toivotan teille oikein paljon onnea asunnon etsintään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä nukutaan 10-13 tunnin yöunia, joten ne ei kyllä voi enää parantua, mut moni muu asia kyllä. Kiitos, luulen, että sitä tarvitaan!

   Poista
 6. Kiitos ihanat asiakkaani kauniista sanoistanne! Lämmitti sydäntä! Tosi kiva blogi :)

  -neuvolatäti-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, tää oli vaan vähän - susta vois puhua niin paljon enemmänkin hyvää. :D Ja kiitos. :)

   Poista