10.3.2015

9,43 MILLIMETRIÄ

Eli Pavun huimat mitat varhaiultrassa! Varhaisultra meillä oli keskiviikkona 4.3, jolloin neuvolan mukaan viikkoja oli 8+0 ja mun arvioni mukaan 6+4. Ultraan mentiin koko perheen voimin ja mä olin koko ajan niin varma, ettei yksiössä näkyisikään ketään, vaikka oireet onkin viitanneet ihan muuhun. 

J:n aikana kävin ultrassa Medisonarilla ja sinne menisin milloin vain uudestaan. Tästä kerrasta sen sijaan jäi todella huono fiilis ja ilmeisesti muillakin on ollut vähän sama olo. Koin elämäni epämukavimman sisätutkimuksen ja ultraushetki oli tosi erilainen mitä koskaan ennen. En ehtinyt kunnolla edes tajuamaan ruudun kuvaa, kun käskettiin jo nousta, eikä sydänääniä yritetty kuunnella lainkaan. Ymmärsi sentään mainita, että alkio löytyi ja sydän sykki, mutta siinäpä ne sitten olikin. Ei pienintäkään vilkaisua virtauksiin tai sanaakaan istukasta, kuten J:n aikaan. Huoneesta oltiin ulkona alle kymmenessä minuutissa. 

Alkio vastasi viikkoja 7+0 ja alkuperäinen laskettu aika, 14.10, siirtyi viikolla, joten on nyt 21.10. Seuraava ultra on neljän viikon päästä ja toivon, että kohdalle sattuu vähän enemmän ajatteleva lääkäri, sillä mulla on edelleen inhottava olo tästä kerrasta, vaikka pääasia olikin, että kohdussa näkyi elämää.

9 kommenttia

 1. olipa outoa :O mulla jokaisesta kolmesta katsottu jo istukan paikka, ruskuaispussi ja muut heti vu:ssa :O

  VastaaPoista
 2. Nyt on pakko kysäistä et oliko mieslääkäri?
  Mä sain siltä ainakin tosi tökeröä käytöstä np-ultrassa. Tuntu et käynti oli kiitos ja näkemiin vaikka alussa vielä sanoin et oon vuodellut verta ja olin huolesta soikeena onko siellä kaikki hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai siel on niitä enemmänki. :o Toi oli joku vanha nainen.

   Poista
 3. Olitko Luolavuoressa vai yksityisellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luolavuorentiellä ainakin. :D Olikohan se Mäntymäen äitiysneuvola tai jotain.

   Poista
 4. Noilla viikoilla ei vielä ole muodostunut istukkaa eikä virtauksia ole joten siksi niistä ei mainittu. Käynnit kunnallisen ultrassa on aina noin lyhyitä, kiitos ja näkemiin. Kurjaa kun tietty se olisi kiva fiilistellä hetki. Useimmat ei edes pääse varhaisultraan vaikka kierto olisi ollut sekaisin.. Onnea odotukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istukka alkaa muodostumaan heti hedelmöittymisen jälkeen ja sen voi nähdä jo varhaisultrassa, kuten ne virtauksetkin. Mulla on kokemusta niin kunnallisesta kuin yksityisestäkin, eikä yksikään ultra ole ollut tällainen, joten et voi sanoa "aina". Mä en tahdo fiilistellä vaan olla varma siitä, että kaikki on, kuten pitää.

   Ja juu ei, kaikki ei pääse varhaisultraan, mutta jos viikoilla voi olla jopa neljän viikon heitto (omalla kohdalla ei tiedetty, onko viikkoja 4 vai 8) niin en kyllä tiedä ketään, ketä ei olisi vu:hun päässyt. En mäkään ois päässyt kahden edellisen kierron perusteella (kp 35 -> kp 42), mut se kolmas sitten ratkaisi (kp 15), kun on lyhyen ajan sisällä ollut niin suuria eroja.

   Kiitos kuitenkin.

   Poista
 5. Täällä yksi kohtalotoveri, esikoispojasta (nyt reilu 2v) oksensin kunnolla 16 vkoa mut vielä vkolla 23 viimeisen kerran, sit alkoi muut vaivat :D nyt uusintakierros ja tällä kertaa rajummalla kaavalla.. Mulla la 4.10. ja oon jo ehtinyt olla neljä pvää tiputuksessa... Huoh! Mut se kyllä auttoi. Nyt 11. vko ja kamala olo koko ajan, mut sentään jotain pysyy sisälläkin...

  VastaaPoista