12.2.2015

MILLÄ KUVAAN JA MIKS?

Lähes poikkeuksetta herään J:n huutoon tai malttamattomaan jutteluun, eli tämä on ollut hereillä jo tovin. Pyrin nousemaan heti ja ennen pojan hakemista käyn ainoastaan vessassa, jotta toinen ei joudu odottamaan enää kauempaa. Vasta hakemisen jälkeen alan pukemaan enemmän ja sillä välin J:llä on tapana mönkiä meidän sängyssä - yleensä kissa seuranaan. Nämä kaksi eivät kovin usein ole kosketuksissa sovussa, mutta yhtenä aamuna Jane kiehnäsi ja puski J:tä jatkuvasti ja tämä puolestaan silitteli kattimusta oikeinkin nätisti. Sitten ne vaan oli ja katseli toisiaan. Tilanne oli niin poikkeuksellinen, että mun oli pakko ottaa niistä kuva ja puhelinkin sattui olemaan vielä sängyllä.


Kuva on kamala. Se on suttuinen, pikselimössöinen ja ainoastaan makuuhuoneen pöytälamppu toimii valaistuksena. Harmittelin kuvan laatua jo ennen sen julkaisua, mutta katsoin sitä hetken ja mulle tuli niin hyvä mieli. Sain nähdä tilanteen omin, selkein silmin, mutta silti sain siitä myös pienen palan talteen. Laadusta viis. Olisinko saanut sen talteen paremmalla laadulla? En, sillä tilanne olisi mennyt ohi kameraa hakiessani. 

Luultavasti joka ikinen blogini kuva viimeisen parin vuoden ajalta on otettu puhelimella. Ymmärrän ihmisiä, jotka panostavat kuviin ja kuvaukseen, mutta meillä se ei toimisi. Taaperoarjessa tilanteet tulevat ja menevät enkä millään ehtisi hakemaan kameraa suojasta, palaamaan takaisin ja ottamaan kuvaa hetkestä, joka luultavasti meni ohi jo sillä hakureissulla. Puhelin on aina lähellä, voin räpsiä muutaman kuvan volyymi-nappi pohjassa, jättää puhelimen juuri siihen ja olla taas läsnä ilman linssin läpi tuijottamista.

Aina välillä haaveilen siitä, että olisi se järjestelmäkamera. Hyvä kamera ei kuitenkaan takaa hyvää kuvaa ja mä olen laiska opettelemaan uusien laitteiden käyttöä, joten riittävällä valaistuksella saan puhelimellani taatusti parempia kuvia, mitä saisin järkkärillä. Kuvaus"kalustona" toimii siis puhelimeni iPhone 5 tai Aleksin puhelin iPhone 5S, enkä loppupeleissä kaipaa muuta. 


Ei, osaavan kuvaajan järkkärikuvia ne eivät missään nimessä voita, mutta omani kyllä. Filtteröimättömiksi puhelinkuviksi ylläolevat kuitenkin aika jees ja tarkennuskin tuntuu pelaavan. 

Milläs vehkeillä te kuvaatte?

12 kommenttia

 1. mul ei oo lapsii mut tekisin varmaa kans noi ettei kaikki aika kuluis kameran asetuste kans ja sillee:) ei kyl uskois et noi kuvat otettu samal laitteel

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä just. :) Ei ne kuvat lopulta oo ainakaan mulle niin tärkeitä, et käyttäisin hetkien tallentamiseen enemmän aikaa kun niissä hetkissä täysillä mukana olemiseen.

   Poista
 2. Jos tulee joku tärkeä pikainen hetki niin iphone 5s saa ihan tarpeeksi hyviä kuvia ikuistamiseen. Jos taas tietää jo etukäteen mitä on tulossa ja varautunut siihen niin kuvaan Canon EOS 1100D kameralla! :)
  janikatorn-photography.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti kurkata sun kuvia, mut koira vei huomion täysin! Taisin just rakastua. :D

   Poista
 3. Ipnone 6 ja 6+ on vieläki paremmat kamerat jos joskus puhelinta vaihdat =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuleehan sitä joskus vaihdettua, mut eiköhän tää nyt pelitä viel vuoden tai pari. :)

   Poista
 4. Pikaiset hetket tallennan mäkin puhelimella ja tässä iPhone 6:ssa on tosiaan niin hyvä kamera, että se kelpaa noiden hetkien tallentamiseen oikein hyvin. :) Jos ehtii yhtään varautumaan mitä tuleman pitää niin silloin tartun tietysti tuohon järkkäriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun tekis mieli valita seuraava puhelin kameran perusteella, mut luulen, et Applesta ei oo enää paluuta. :D Sun kuvia kattelee kyllä mielellään, oli ne sit puhelimella tai järkkärillä otettuja. :)

   Poista
 5. En tienny et pate on juuson kummi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti oot joku vanha tuttu. Ei sitä varmaan moni tiiäkkään. Mä kun oon tietosesti jättäny ne vanhat tyypit menneeseen eikä se nyt muutenkaan oo asia, joka tulee helposti puheeks. :) Mut joo, onhan se.

   Poista
 6. iPhone 5. Järkkäri meillä on mut harvemmin sillä kuvailtua tulee. Lähinnä jossain juhlissa tai kun pojat täyttää kuukausia/vuosia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meil ois varmaan kans synttärit sellanen, jollon voisin käyttää parempaa kameraa, mut ei kyl tuu hankittua sellasta minkään 1x/vuosi -kuvailun takia. :D

   Poista