2.2.2015

KATIN KONTIT

Jos eläinjutut eivät kiinnosta lainkaan, suosittelen skippaamaan koko postauksen, sillä alla oleva tila teksteineen on pyhitetty vain ja ainoastaan perheen nelijalkaiselle, koska mulle iski äsken rakkauspakahdus tätä Kattimusta kohtaan.

Kinkukanku, Cat Von J, Pumba, Rotko, Räähkä, Kissa, Kattimus, Paska-Jane ja mitä näitä nyt on. Tunnetummin ehkä Jane, Ritvaa unohtamatta. Ritva on sen vähintään viisimetrinen häntä ja kyllä, kyllä sillä on oma nimensä, koska Jane ja Ritva elävät ihan omia elämiään. Kuva kertoo tunnetusti sanoja enemmän, joten saanen esitellä postauksen päätähdet...


Jane on syntynyt 9.10.2010 ja saapui meille kai joskus marras-joulukuun vaihteessa. Olin jo kauan halunnut kissaa ja mulla oli tapana ottaa naapurien kissoja sisälle, jos ne tulivat ikkunan taakse. Äiti varmaan kyllästyi mun kitinään ja antoi luvan kissalle sillä ehdolla, että maksan sen itse, haen sen itse ja hoidan sen itse. Löysin netistä ilmoituksen maatiaisen ja norjalaisen metsäkissan -remix pennuista ja vaihdeltiin sen omistajan kanssa sähköposteja. Meni jonkin aikaa ja sain puhelun, jossa tämä tokaisi, että on päättänyt antaa mulle mustan pienen riiviön, jonka nimi on Mörkö. Itkin koko puhelun ajan niin, ettei musta varmaan tahtonut saada selvää, mutta mä oon oikeesti edelleen maailman onnellisin siitä, että sain just Mörön, eli nykyisen Janen.


En tiedä mikä Janea vaivasi, mutta se oli päästään vialla jo heti pennusta asti ja musta tuntuu, että se on vuosi vuodelta vain enemmän sekaisin. Se on ehtinyt tuhoamaan multa laturin, jouluvalot, läppärin erilliset kaiuttimet, kotiteatterin johdot, lampun, verhoja ja ties mitä, mutta ne mä vielä ymmärrän. Yksi sen omituisimmista tavoista on kuitenkin hädän pidättäminen, sillä se pidättää aina viimeiseen asti ja juoksee sitten mouruen kauhealla kiireellä laatikolleen. Ja. Haisee. Kamalalta. Pienenä se tuhosi kaiken ja haisee vielä nykyäänkin, joten ei ole vaikea arvata mistä tulee nimitys Pumba tai Paska-Jane. Jälkimmäiseksi sitä kutsutaan aina, kun sen tekee jotain kiellettyä. Voisin myös kertoa pienen tarinan, mitä käy, jos Paniikkinakki viedään autoon, mutta luulen, ettei teksti olisi sopivaa tänne.


Paska-Jane on itsepäinen ja vihainen nainen, ja se vihaa muita, jos kyse on eläimistä. Ainoat sen suosimat eläimet ovat meidän omat pojat (tai ainakin olivat, nehän ei enää täällä asustele). Aapelin kanssa ne ovat useimmiten ihan hyvää pataa ja leikkivät sovussa, mutta Tico... Ticon kanssa ne ovat toisinaan kuin paita ja peppu (allaoleva kuva), mutta toisinaan ne riitelevät ihan järjettömän paljon. Jane osaa olla todella v-mäinen ja tekee kaikkensa, jotta saa Ticon ärsyyntymään ja kun Tico ärsyyntyy, Jane menee tyytyväisenä puuhunsa. Jos se olisi ihminen, olisi se ihan perusnainen, vaikee ja vittumainen. Muutaman videon Janesta ja Ticosta näätte täällä. Mulla ei valitettavasti ollut kaikkia videoita enää puhelimessa tai koneella, joten en saanut niitä YouTubeen, mutta kaksi videota voitte katsoa myös tästä ja tästä.


Ihmisten kanssa tämä tulee toimeen vähän turhankin hyvin enkä ymmärrä miten kissa on näin sosiaalinen. Se haluaa nukkua meidän kanssa, se tulee hakemaan J:tä sängystä, se on seurana aamupalalla, se katsoo televisiota, se vaihtaa vaippaa, se on mukana koko ajan. Joskus ehkä vähän liikaa. On ovesta tulossa sitten me tai vieraat, Jane juoksee aina vastaan (paitsi kesken unien. Silloin se katsoo peilin kautta vihaisena). Välillä on päiviä, jolloin se viihtyy puussaan, mutta useimmiten toivon saavani edes vähän hengitystilaa.

Kissa. Joka puolella. Koko ajan. Aina.

Ihmisten lisäksi Jane rakastaa ruokaa. Sille maistuu tietenkin kissojen omat raksut ja märkäruoka, mutta kaikkein eniten se taitaa tykätä ihmisten ruuasta (jota ei tarkoituksellisesti saa). Yksi suurimmista herkuista on hernekeitto ja hyvänä kakkosena tulee italianpata. Unohda kattila, paistinpannu tai lautanen hetkeksikään ilman valvontaa niin neiti on jo nenä syvällä ruuassa. Sille kelpaa oikeastaan kaikki muu paitsi karkit, hedelmät ja kasvikset. Sipsipussin rapinan kuullessaan se on salamana paikalla ja tuijottaa tiiviisti (kuva alla) toivoen paria murua (= koko pussia) itselleen. Sipsejäkään ei kannata unohtaa mihinkään, koska muuten tassu käy melkoisen vilkkaasti pussilla. Omasta kupista hänen ylhäisyytensä ei voi syödä, jos sen pohja näkyy tai jos siellä on jäljellä vain muruja. Pohjan pitää olla täynnä ja raksujen kokonaisia.


Jane on kissa, jota mä pelkään. En pelkää sen kynsivän sohvaa piloille enkä pelkää sen hyppäävän kiinni nilkkaan. Pelkään sen muuttuvan Kaunan pojaksi, kun käyn yöllä vessassa ja se tulee odottamaan mua pimeälle, pitkälle käytävälle. Siinä se kököttää mustana hahmona, enkä uskalla vilkaistakaan päin, koska oon aivan varma, että samalla hetkellä se maukaisisi korvia särkevästi ja muuttuisi nurkassa istuvaksi valkoiseksi pojaksi. Mä myös vihaan hetkiä, jolloin maataan Aleksin kanssa iltaisin kiinni toisissamme ja kun käännän kylkeä mennäkseni omalle puolelle, Jane on hiippaillut huoneeseen, istuu selän takana ja tuijottaa silmät suurina. Kerta toisensa jälkeen pelästyn niin, että käännyn sekunin sadasosassa takaisin Aleksia kohti ja vedän hätääntyneenä peiton pääni yli.  Kuulostaa hullulta, mutta oikeesti... Hyrrr.


Kaiken kaikkiaan Jane on todella, todella, todella raivostuttava tapaus ja se saa savun nousemaan korvista helposti, mutten silti vaihtaisi sitä mihinkään, enkä halua meille toista kissaa, koska kukaan ei kuitenkaan voisi olla tällainen. Se on sellanen hirveen rakas paskapää.

10 kommenttia

 1. Anonyymi2/2/15 21:49

  eiiiii ihana!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voidaan ottaa vuoroviikot ni ei mee niin paljoo hermot. :D

   Poista
 2. Anonyymi2/2/15 22:16

  Ei vittu ko repesin noil videoil XD laita il fiidiin viestii niist :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meki just kateltiin niit sängyssä ja naureskeltiin! Never. :D

   Poista
 3. Tuun varastaa ton kissan viel joku päivä :D

  VastaaPoista
 4. Hahah ihana! Nyt mä tiiän mitä rotua Nellissä on kun se on maatiaiskissan ja villikissan (josta ei oo mitään käryä minkä näkönen) mix ;DD Hullut kaunakissat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihmettelis, vaikka oiski sama. :D Miau. <3

   Poista
 5. Voi kun on suloinen :)

  elamanikuvina.blogspot.fi

  VastaaPoista