5.2.2015

IHAN TAVALLINEN AAMU

Jolloin istuttiin seitsemältä olohuoneen sohvalla ja odotettiin lastenohjelmien alkua - niin aina arkipäivinä. J:llä on inhottava tapa herätä arkisin yläkerran naapurin kolisteluun, joten melkein poikkeuksetta herätään viimeistään 07:30. Viikonloppuisin nukutaan useimmiten noin kymmeneen, joskus jopa puoli yhteentoista, koska naapurikin tekee niin. Pienen ihmisen elämä on joskus aika rankkaa eikä aamupäivän vastoinkäymisiltä voida välttyä.


Lastenohjelmia. Paapapapaapa. Joko alkaa? Ei jaksa odottaa. Haluaa leikkiä. Ei jaksa leikkiä. Haluaa syliin. Kiva alkumusiikki. Ohjelma alkaa. Ei tätä. Paapapapaapa. Tahdotaan Muumeja. 

Muumit lähtee pyörimään. Kiva laulu. Paapapapaapa. Jakso alkaa. Ei tätä. Nälkä.

Kauheenälkäpuuroanytheti! Ei saa laittaa mikroon. Ei halua puuroa. Väärä lautanen. Haluaa Muumilautasen. Puuro huijattu onnistuneesti Muumilautaselle. Eka lusikallinen "nam", toista ei haluta. Puuroa vuorotellen Juusolle ja pöydällä istuvalle Paapalle. Nam nam.

Puuro loppui. Otatko maitoa? Joomaitoanytheti. 30 sekuntia myöhemmin maito on nokkamukissa ja nokkamuki lentää lattialle ennen kuin ehtii kunnolla koskettamaan edes pöytää. Ei maitoa. Otatko vettä? Joo. Vesimuki pöydällä. Ei, tahtoo maitoa. Maito häviää nopeasti mukista.


Duplojenkaan rakennus ei onnistunut, koska palikat eivät ottaaneet toisiinsa kiinni. Onneksi allekirjoittaneen vanhat Mega Bloksit on täällä ja niillä on vähän helpompi rakentaa, joten saatiin yhteisvoimin aikaan hieno linna. Päiväunille mennessä sängystä piti tuttuun tapaan paiskia kaikki irtonainen alas aina jaloista revittyjä sukkia myöten. Nyt se tuhisee tyytyväisenä Paapansa ja "kukka"rätin (blogissakin useaan otteeseen vilahtaneen tähtirätin) kanssa. Hölmö, pieni rakas.

4 kommenttia

  1. arkisen kaunista5/2/15 11:40

    nimimerkki ei ihan kirjaimmellisesti mutta ihana lukea näin arkinen postaus sulta (:

    VastaaPoista