19.1.2015

KYLLÄ KYLÄSSÄ VOIT KÄYDÄ KÄNKKÄRÄNKKÄ

Kun on Känkkkäränkkä-päivä, ja se päivähän tuntuu olevan aina maanantaista sunnuntaihin. Mä en tiedä onko edes olemassa esiuhma-käsitettä, mutta sillä nimellä sitä kuitenkin kutsun. 

J:llä on ollut pienestä asti kova tahto, mutta nyt tämä esiuhma on selkeästi alkanut nostamaan päätään. Meillä otetaan nykyään yhteen useita kertoja päivässä ja kaikki äidin (tai isin) ehdottama on tiukka pään pudistelu tai karkuun meneminen. Rajojen kokeilu on alkanut ja kiellettyjä asioita on pakko tehdä uudestaan ja uudestaan, ja tällöin kasvoilla on joko ilkikurinen ilme tai vihainen "Ei"-ilme, koska asian tiedetään olevan kiellettyä. Lähes poikkeuksetta päivään kuuluu vaipanvaihtokiukuttelu, pukemiskiukuttelu ja uusimpina juttuna nukahtamiskiukuttelu sekä aina välillä esiintyvä syömiskiukuttelu. Mm. tänään J on kahdesti hörpännyt maitoa, mutta avannut leipäläpensä maidon ollessa suussa vain, koska on hauskaa valuttaa se pitkin rinnuksia. Onneksi pukeminenkin oli tänään ehdoton ei, joten vältyttiin riisumis- ja pukemishulabaloolta, kunnei oltu saatu päälle vielä vaippaa kummallisempaa. Näiden lisäksi karkuun mennään, kun puhutaan johonkin lähtemisestä, kynsien leikkaamisesta, pukemisesta tai luokse tulemisesta. Ainoat kehotukset, joille saadaan myönteinen vastaus, on (useimmiten) syömään tai suihkuun meneminen. Nukkuminen on sujunut muutamaa kertaa lukuun ottamatta meillä aina todella hyvin, joten nyt ollaankin päästy ihan uudelle asteelle, kun ei haluta jäädä sänkyyn. 

Tällä hetkellä meillä lentää miltei jatkuvasti mikä milloinkin sattuu kädessä olemaan: Legot, kirjat, leikkiastiat, pehmolelut, DVD:t, kaukosäätimet, kaikki. Ei välttämättä lentämällä lennä, mutta yritetään laittaa sohvalle, lattialle, pöydälle tai laatikkoon mahdollisimman kovalla voimalla, jos vaikka vahingossa lentäisi. Myös kissan silittäminen on vaihtunut hätäiseen pörrötykseen tai huitomiseen ja Janekin on saanut osansa purkeista ja palloista. 

Kaikenlainen tavaroiden heittely ja muiden satuttaminen on meillä totta kai ehdottoman kiellettyä. Kielloista, tavaroiden poisottamisista ja estämisistä huolimatta Drama King saattaa huitoa ja purra tai vaihtoehtoisesti heittäytyy marttyyriksi painamalla päänsä lattialla ja ottamalla mahdollisimman dramaattisen ilmeen. Itkun kera, tietenkin. 

Onneksi J osaa olla vielä sen verran kohtelias, että ollaan vielä vältytty kylässä ja julkisilla paikoilla suuremmilta raivoamisilta. Mä oon vähän koittanut valmistautua, että vaikean raskauden ja helpon vauvavuoden jälkeen olisi vuorostaan luvassa vaikea uhmaikä. Innolla (ja kauhulla) odotan, mihin tässä vielä päädytään.

Ihan vakavasti ottaen... Ei, ei tätä vaan voi ottaa vakavasti. Kuva 10/14.

11 kommenttia

 1. tunnen tuskasi19/1/15 15:35

  tsemppiä sinne ja toivottavasti pääsette edes vähän helpolla :D

  VastaaPoista
 2. Ihan ku meidän Matias!!! :D
  - Jenna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihin me viel mahdetaan poikien kans joutua! :D

   Poista
 3. miks siul ei näy kommenttie määrät?? ja yli ihana toi kuva :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli aika huvittavaa, kun se suuttu kissalle kissan leikkiessä sen lelulla. :D

   Ihan mun alkuperäisessä blogissa oli mahdollisuus vaihtaa esim. 2 kommenttia -tekstin kommenttia-sanaa, jotta siinä luki vaikka 2 viestiä. Bloggerille on kuitenkin tullut bugeja bugien perään tässä vuosien varrella ja yks niistä on, ettei tota tekstiä pysty enää muuttamaan niin, vaan muuttaessa ei näy enää se määrä. Halusin kuitenkin muuttaa sen normaalin tekstin pois nyt kun taas osasin eikä musta kommenttien määrällä (tai varsinkaan sen näkymisellä) oo väliä, joten siks.

   Poista
 4. Meillä 2 viikkoa nuorempi ja samaa menoa täällä, välillä tuntuu et kaikki päivät on vaan yhtä itkua ja kitinää. Päikkärit meillä menee vielä hyvin kun poika nukahtaa rinnalle(tälle ois tarkoitus tehdä jotain, äiti on vaan mennyt helpoimman kautta). Tsemppiä sinne, nää on näitä 'vaiheita' ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vaiheita vaiheiden perään, huh! Meillä ollaan välillä niiiin aurinkoisia ja seuraavan minuutin jälkeen piru on irti. :D Tsemppiä sinnekin!

   Poista
 5. koska postaat :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei kai mitää oo sattunu ku et postaa tai vastaa:O

   Poista
  2. Kaikki hyvin. Mä en vaan oo ehtiny koneelle torstain jälkeen ja unohdin puhelimella vastata kommenttiin. :) Ens viikolla luvassa postauksia!

   Poista