10.11.2014

WELCOME TO BETONIHELVETTI

Päivitin viikonloppuna Facebookiin päivityksen, jossa tokaisin, että niin paljon kuin meidän kodista tykkäänkin, alkaa mitta olemaan niin täynnä, että pian olen muuttotunnelmissa. Vihaan muuttamista, ja vihaan muuttaa paikasta, joka tuntuu kodilta, mutta mä olen lähes kirjaimellisesti repinyt hiukseni täällä asuessa, koska...

1) Ötökät

Meiltä löytyy ötököitä, jotka mitä ilmeisimmin ovat turkiskuoriaisen toukkia. Meidän asunnossa ne eivät varsinaisesti asu, mutta jokunen kaveri tupsahtaa liesituulettimesta aina silloin tällöin hellalle. Ensimmäisellä kerralla olin järkyttynyt, toisella kerralla kauhuissani, kolmannella iski epätoivo. Näitä kuulemma saattaa esiintyä vanhoissa taloissa, minkä ymmärrän, mutten silti tajua myrkyttämisestä kieltäytymistä sillä verukkeella, että "on koitettu ja leviää jostain kämpästä kuitenkin uudestaan". Mä en mahdu elämään näiden nilviäisten kanssa saman katon alla.

Well, hello. Asshole.
2) "Kerrostaloelämää"

Monien (kaikkien?) muiden kerrostalojen tapaan myös meidän talossa hiljaisuus on kello 22 - 07. Tai pitäisi olla. Mulle on ok, että päivällä ja alkuillasta kuuluu puhetta, musiikkia, remonttia jne, mutta siinä vaiheessa mennään yli sietorajan, kun musiikkia aletaan huudattamaan lähempänä sitä kello kymmentä ja sen jälkeen. Toinen meistä saattaa katsoa telkkaria ja toinen kuunnella musiikkia kuulokkeilla ja siitäkin huolimatta naapurin musiikit kuuluvat sanasta sanaan. Erehdyin kerran ottamaan Facebookin puolella yhteyttä asian suhteen, mutta vastauksesi sain "kerrostaloelämää".   Kellokin oli "vasta kahdeksan", joten vielä siihen aikaan on täysin mahdotonta laittaa volyymin - kaksi hiljaisemmalle. Jos en ole valmis kuuntelemaan jumputusta kello 22:00 jälkeen, kun perheelliset alkavat harkitsemaan nukkumista, tulisi mun ilmeisestikin muuttaa keskelle metsää. Viikonloppuna saimme olla osallisena yläkerran bileissä ihan näin kotisohvalta. Olisin varmasti ollut asian kanssa kärsivällisempi, jos ilmoitustaululla olisi ilmoitettu tupareista/synttäreistä/tms, mutta sairastavan lapsen kanssa puolenyön jälkeenkin vietettävät pippalot ilman minkäänlaista varoitusta oli liikaa.


3) Hissit

Jotka on mainittu jo ylläolevassa kuvassakin. Joku järjen jättiläinen ei selkeestikkään pysty tarjoamaan koiralleen riittävän ajoissa ulkoilu mahdollisuutta tai oma pidätyskyky alkaa olemaan jo kovin heikko. Me asutaan ensimmäisessä kerroksessa, joten ei sentään jouduta hissiä käyttämään, mutta vaikkapa kasin asukkaille ikävämpi homma. 


4) Koirien ulkoilutus

Tapahtuu ihan järjettömän monen kohdalla lasten leikkipaikan läheisyydessä ja piha-alueilla ylipäätään, vaikka viereiselle kävelytielle/metsän reunaan on ihan yhtä lyhyt matka. Vielä raivostuttavampaa tästä tekee sen, ettei läheskään jokainen siivoa koiriensa jälkiä. Meidän talon uudet asukkaat pissattavat koiransa mukavasti myös mm. metrin päässä ulko-ovesta sijaitsevalle seinälle. 


5) Roskikset ja rotat

Jostain kumman syystä täällä asuu asunnoittain ihmisiä, joille kahden lisäaskeleen ottaminen on mahdotonta ja sen saa huomata täyttyvistä roskiksista ja lisääntyvistä rotista. Roskisastia koostuu kolmesta osasta, joista kaksi kauimmaista (= kahden askeleen päässä olevaa) ammottavat tyhjyyttään ja ensimmäinen pursuaa kuvan lailla ylitse. Rotat kiinnostuvan roskista ja tulevat jäädäkseen. Meidän talossa ei (ilmeisesti) ole niitä nähty, mutta viereisen talon varastossa kyllä. Porukan muuttaessa/tavaroiden hajotessa vanhat sohvat, hyllyt, peilit, televisiot, mikrot, kaikki jätetään roskiksien viereen, jotta lapset voivat raahata ja hajottaa näitä pitkin pihaa ja metsää.


6) Toimisto ja isännöitsijä

Toimistolla käytyämme meille ilmoitettiin, etteivät työntekijät puutu asukkaiden välisiin asioihin vaan ne on selvitettävä omin voimin. Poliisit kehottavat tekemään metelöinnistä ilmoituksen isännöitsijälle ja isännöitsijän kommentit ovat tyyliin "Täältä voi muuttaa pois, jos ei miellytä".


7) Vuokra vs. olosuhteet

Alueen vuokra on kyllä halpa asunnon kokoon ja yleisilmeeseen nähden, mutta on naurettavaa kuinka hinta vain nousee nousemistaan siitäkin huolimatta, ettei olosuhteet parane. Asunnot ovat järjettömän kylmiä, eikä pattereita ole mahdollista säätää itse. Ensin saat siis maksaa kylmän asunnon vuokrasta ja kaupan päälle hankit itsellesi lisää sähköpattereita nostattamaan sähkölaskua. Meillä ikkunat vetävät niin, ettei edes lisäpattereista ole hyötyä, joten ainoa mahdollisuus on palella. Vuokrankorotuksella ilmeisestikin aiotaan ostaa toimistolaisille torkkupeitot.


Valitus saattaa tuntua turhalta ja nipotukselta, mutta kaappauksista voitte päätellä, etten todellakaan ole ainoa, joka on tätä mieltä. Etenkin meidän talosta on viime aikoina tullut valitusta monelta suunnalta, mutta mitään ei tapahdu. Meillä on mukava koti, tykkään näistä laminaateista, palvelut on lähellä ja neuvolatäti on maailman parhain, mutta musta vaan niin alkaa tuntua, että tässä on vähän liian monta asiaa, jotka vaikuttaa kuitenkin viihtyvyyteen... Tai viihtymättömyyteen. Porukka muuttaa pois samaa vauhtia kun sienet ilmestyvät syksyllä ja uudet onnellisesti tietämättömät tulevat tilalle. Olen puhunut.

Edit: En julkaise kommentteja, joissa mainitaan kyseisen lähiön nimi. 

6 kommenttia

 1. Meilläkin on noita ihme ällötyksiä, usutan koiran tappamaan mun puolesta tollasen.. :D Asutaan pohjakerroksessa ja vieläpä aika uudessa kerrostalossa. Meilläkin naapuri jytää ihan täysillä viikonloppuisin, mutta ei se niin haittaa (jos ois lapsi niin varmasti haittais) ja ne kehtas hakata meijän seinää, kun yks ilta kamujen kanssa kuunneltiin musaa suht hiljaa ja naureskeltiin vain ja vannon, ettei pidetty suurta melua! Muuten kyllä, just meijän taloyhtiö on ihan huippu keski-ikä on varmaan n.30 v ja kaikki pitää huolen pelkästään omista asioista ja kaikki on siistejä, roskikset hyväs kunnos jne. On käyny hyvä tuuri, kun sai näin hyvän asunnon! Edellisessä asunnossa jyväskylän keskustassa oli millon koiran paskaa hississä, millon oksennusta, millon poliisit ja silti se rappukäytävät oli aina ihan tyhjillään eikä kehenkään oikeastaaan törmännyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sannimantilo,
   Mä koitan pitää kissan kaukana niistä, kun se vaan leikkis ja huitois niitä ympäri kämppää... Kyyneleet silmissä ja hampaitan purren liistin omin käsin. Meillä osa naapureista on ihan tosi mukavia, mut sit löytyy just näitä. Toi on hassua, miten rappu tuntuu aina siltä, ettei täällä asu ketään. :D Nopeesti laskettuna tiiän tästä talosta 8 asunnon ihmiset ja asuntoja on reilu 30.

   Poista
 2. tiiän mis asut:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 09:57,
   Varmaan aika moni osaa päätellä. Ainakin turkulaiset. :)

   Poista
 3. Pakko tulla kommentoimaan tämä :D Eilen kun tulin illalla kotiin, niin oli jätetty nätisti 3-4 roskapussia siihen maahan ja taatusti ois ollu noissa roskiksissa tilaa! En_voi_ymmärtää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Atina,
   Siis joo me tultiin kans joskus seiskan aikaa äitiltä ja ne oli siinä! Mitä ihmettä oikeesti... :D MIKSI!?

   Poista