21.11.2014

TÄTÄ ET TIENNY MINUSTA II

Kuten vähän osasin epäillä: Tätä et tiennyt minusta -postauksen toinen osa. Ensimmäisen osan löydät täältä.

1) Herkkyys

Mä olen hullun herkkä esimerkiksi Iltalehteä lukiessa. Jään miettimään tulipaloja, onnettomuuksia ja murhia pitkäksikin aikaa. Niitä miettiessä yritän ajatella, että kyseinen asia pitää unohtaa ja ajan kuluessa niin käykin, mutta seuraavan kerran uuden unohdettavan asian kanssa koko eniten "unohdetuttejen" lista muistuu mieleen, kunnes ne jälleen unohtuvat. Ja taas uuden kamalan uutisen kohdalla sama toistuu. Ja toistuu. Ja toistuu. Lista kasvaa kasvamistaan ja oravanpyörä on valmis.

2) Rahaa Tukruun

Eli oikeinkirjoitus. Mulla on nimittäin kaksi sanaa, jotka kirjoitan aina, aina väärin: Raahaa ja Turku. Hitto miten monta kertaa oon jälkeenpäin lukenut lähettämiäni viestejä, joissa pyydän rahaamaan sitä ja tätä milloin minnekin. Viiden vuoden takana ja tänä päivänä. Tukka täynnä ja selvin päin. Aina rahaamassa. Toinen sana on Tukru, eli Turku. Monestikohan oon mm. Kelan papereissa joutunut suttaamaan asuinpaikan ja korjannut viereen... Mitä lie siellä päässä ajattelevat.

3) Lapsuuden idolit

Lapsena mun idolien top neloseen kuului Jari Sillanpää, Marco Bjurstöm, Pirkka-Pekka Petelius ja Rowan Atkinson a.k.a Mr. Bean. Nyt useita vuosia myöhemmin mä oon aika sanaton tästä nelikosta, vaikka Siltsu on edelleen jees!

4) Kuusinsormijärjestelmä

Kyllä te tiedätte. Ei kymmensormijärjestelmä vaan kuusinsormisellainen. Näpytän välillä näppäimet lähes irtoillen enkä itsekään pysy itseni perässä, mutta yhtenä iltana koitettiin tutkia mitä sormia kirjoittaessa tulee käytettyä. Oli yllättävän vaikeaa koittaa pysyä sormien perässä, kun vauhtia ei voinut hiljentää, ettei niihin keskity liikaa. No lopputulos oli, että käytän kummankin käden nimetöntä, keskisormea ja etusormea.

5) Myötätuntoeläjä

Vähän liiankin. Ymmärrän vielä jotenkin myötätunnon ihmisiä kohtaan, mutten sitä, että sama tapahtuu myös mm. sokeritoukkien kohdalla. Siis niiden vipeltäjien, jotka menee kylppärin listan alle heti kun valot syttyy. Meillä on aina muutama viikko, jolloin niitä ei näy ja näiden muutaman viikon jälkeen ilmestyy iiiiihan pienen pieniä matosia, joita hädin tuskin näkee. Istun kylppärin lattialla ja liistin niitä vessapaperin kanssa, sitten alan miettimään, että mitäpä se juuri synnyttänyt äiti-mato mahtaa ajatella, kun lapset ei enää tulekaan kotiin. Niin, mitäköhän..

6) Onnettomuus/kuolemanpelko

Pelkään jatkuvasti ja koko ajan. On hetkiä, jolloin muut asiat vievät keskittymisen niin, etten muista pelkoa hetkeen ja on hetkiä, jolloin itken, koska pelko saa vallan. Pelkään, että joku aamu J ei herääkään. Pelkään, että patterit syttyvät palamaan meidän nukkuessa. Pelkään koko kerrostalon olevan tulessa ja pelkään jonkun tulevan ovesta läpi. Pelkään hirviä kuollakseni. Pelkään, että vastaantuleva auto ajavan väärälle kaistalle ja pelkään sillan romahtavan meidän kohdalla. Hälytysajoneuvon kuullessani pelkään sen matkaavan läheisteni luo. Pelkään, että kuolen liian aikaisin, mutta kuolemaa nähtyäni pelkään myös kuolemista liian sairaana vanhana. Pelkään tapaa, jolla joudun joskus kuolemaan. Että en saakaan nukkua pois nukkuessani yöllä. Pelkään menettämistä.

7) Tasoissa

Luvut. Oli sitten kyse lämmöstä autossa tai volyymista telkkarissa. Puolikkaat tai parittomat luvut eivät passaa.

11 kommenttia

 1. käääääääk oot ihana !

  VastaaPoista
 2. hauskoi :D tee lisää näit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 19:30,
   En oo varma keksinkö riittävästi enempää. :)

   Poista
 3. Ja silti lopetit seiskaan, mee roskiin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akkavalta,
   Eka en tajunnu edes mistä puhut, mut nyt en voi lopettaa nauramista. :DD Se pätee vaan tollasissa, mis säädellään sitä lukua! Nih!

   Poista
  2. Sitä paitsi piti viel lisätä, et mee sä pois mun kommenttiboksista! MOIPPA. :D

   Poista
  3. http://static.ylilauta.org/files/pa/orig/1377530379143519/kulmikas.jpg :D

   Poista
  4. Onks tää nyt sellanen "lol"? :DD

   Poista
  5. Hyvä etten voi yhdes kommentis kertoo kaikkea.... Mut unohdin sanoo, et vitana (= siistimpi nimitys vittusaatanasta, vaikka lasten seurassa)!

   Poista
 4. Voi veljet! Kylläpä löytyy paljon yhteisiä juttuja, nyt kun olet näitä listannut niin itsestänikin löytyy vaikka kuinka monta samaa. Ja vielä lisäksi on näin talvella häiritsevä ominaisuus - auranmerkit tienvarsilla. Niitä on pakko olla tasamäärä molemmilla puolilla, ja mieluusti vielä samoilla kohdilla. Ärsyttää jos toinen puoli menee edelle :D

  - Tiinuski

  VastaaPoista