11.11.2014

SAAKO HALVALLA HYVÄÄ?

Noin puolitoista vuotta sitten oli aika alkaa miettimään meille vaunuja. Törmäsin Pinjan blogissa Kunert Professionalin yhdistelmävaunuihin ja kiinnostuttuani klikkasin itseni osoitteeseen Preeco.fi.  En välittänyt ostaa kalliita merkkivaunuja, koska osasin epäillä niiden pitkäaikaista tarvetta, eli nämä tilatessa otettiin tietoinen riski, sillä tietoa ja kokemusta löytyi meko vähänlaisesti. Juurikin siitä syystä ajattelin kertoa oman näkemykseni näistä, jospa jollekin olisi tulevaisuudessa hyötyä. Voiko halvalla siis saada hyvää?


Suurta plussaa antaisin värivalikoimasta, sillä samoja vaunuja löytyi vähän vajaalla neljällä kymmenellä eri värillä tai kuosilla, joten varmasti jokaiselle löytyisi mieleiset. Meidän perheessä värin lisäksi etenkin isiä miellytti myös vanteet, kuinkas muutenkaan. Vaunut ovat olleet tilavat sisältä ja samalla kompaktin kokoiset verrattuna moniin muihin yhdistelmävaunuihin.

Mukana tuli sadesuoja, joka on ajanut asiansa useaan kertaan niin vaunujen kuin rattaidenkin kohdalla, ja vaunujen päässä oleva pussi on ollut pelastus, kun kyseinen suoja on ollut aina helposti mukana ilman, että se veisi tilaa allaolevasta tavarakorista. Korin tilavuus oli plussaa, mutta sinne oli niin järkyttävän v-mäistä tunkea tavaraa puhumattakaan niiden poisottamisesta, että plussasta tuli äkkiä miinus. Suurin miinus piirty järjettömän tiukasta jarrusta, jota en voinut käyttää lainkaan, koska en saanut sitä itse pois. Esimerkiksi bussissa oleminen oli melko tuskaista, koska ennen uusien kaupunkibussien ilmestymistä oli mahdoton edes sitoa vaunuja kiinni bussin kaiteeseen. Niissä sai  sitten jatkuvasti roikkua kaksin käsin jalkojen ollessa solmussa renkaiden edessä.

Pääasiallisin miinus vaunujen kohdalla siis oli jarru. Muuten nämä olivat tukevat, suht kevyet ja ilmakumirenkaiden ansiosta liikkuvaita pehmeästi maastosta riippumatta aina siihen asti, kun keväällä tuli aika vaihtaa vaunuista rattaisiin. Alkuun J tietenkin viihtyi vaunujen suuntaisesti meitä tuijotellen, mutta iän ja mielenkiinnon kasvaessa myös halu tutkia ympäristöä kasvoi. Päätettiin käntää kasvot menosuuntaa kohti ja tämä ei sitten mennytkään ihan suunnitelmien mukaisesti. En tiedä missä vika, mutta rattaita on todella vaikea työntää niin päin. Suoraan meneminen onnistuu, mutta pieninkin mutka on mahdoton, koska kääntäminen ei jostain syystä onnistu, ellei tahdo joka kerta nostaa takarenkaita ilmaan ja kääntyä. Rattaissa pienenä ongelmana koin myös sen, että J tykkää nojata eteenpäin, jotta näkee mahdollisimman paljon sivuillekin. Vyöt ovat siis bussimatkoja lukuun otamatta auki ja hyödyllisen mukitelineen tilalle tulisi laittaa kaari, jotta tähän saisi jalkojen väliin tulevan vyön kiinni ja poika pysyisi varmemmin kyydissä. Nykyisissä matkarattaissahan meillä on mukiteline sekä kaari.

Kun puhutaan Kunereista, sanoisin, että loppupeleissä halvalla on mahdollista saada hyvää jos kasvojen suunnalla ei rattaissa ole väliä. Miinuksena sanotaan vielä se, että osien hajotessa varaosia ei ole saatavilla, mutta meillä nämä ovat kestäneet ja palvelleet hyvin, ja loistavien renkaidensa ansiosta pääsevät varmaan käyttöön tänä talvenakin, jos saadaan lumet maahan ja löysättyä vähän sitä jarrua. Eli summa summarum: oman käyttökokemukseni perusteella voisin kaikesta huolimatta suositella. Suoraan meidän vaunupakettiin pääset tästä.

Ilman ilmakumirenkaita saattaa muuten talvella käydä näin...

Kuva lainattu kaverilta.

14 kommenttia

 1. toi sun kaverin kuva :DDD

  VastaaPoista
 2. toi vika kuva :DD meille on käyny noin satatuhatta kertaa ku meillä on meidän ekoissa ydistelmissä/kuomurattaissa tollaset täyskumirenkaatko ne on? :D ja yksien ilmakumivaunujen kokemuksella me hankitaan tälle tulevalle vauvalle myös ilmakumirenkaiset vaunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura,
   Mäkään en tiiä mitkä ne on nimeltään, mut meillä on matkarattaissa sellaset, enkä taida uskaltaa käyttää sit kun talvi tulee. :D Ilmakumit on niiiin hyvät. :)

   Poista
 3. Talvea odotellessa :D meillä on meiän Brio raceissa ne täyskumipyörät :D En kyllä tiiä paljonko niillä nyt rullaillaan, kun pitää olla se toinenkin kyytiläinen mukana :) Tuplissa onneks ilmakumirenkaat! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Atina,
   Iiiiks, kohta voin jo päivystää ikkunalla ja kattoo koska lähdette! Tuplien kanssa oiski varmaan hauska mennä ilman ilmakumirenkaita. :D

   Poista
 4. meillä samat erilaisena! on hyvät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 14:29,
   Niin on! Yhdessä ryhmässä joku jo haukku nää pystyyn, kun monella kaverilla kuulemma on, yhdellä oli menny aisa poikki, koska lapsi oli nukkunu talvella niissä ulkona ja kaikki muutenkin vaan haukkuu... Jep jep. :D

   Poista
 5. Itsekkin raskausaikana tutkailin noita rattaita mutta päädyttiin ostamaan toisenlaiset. Monsterirengaskuvia olen nähnyt aiemminkin ja olen saanut vinkin että rattaat kannattaa nostaa hetkeksi ulos "jäähtymään" jottei lumi (välttämättä) tartu niin helposti renkaisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 17:49,
   Joo mä oon kuullut saman ja nykyään on tää kaverikin. :)

   Poista
 6. Mulla itellä on emmaljungat ja noita kävin kokeilemassa ja emmoja. Onneksi päädyimme emmaljungiin. Laatu maksaa, mutta unelmavaunut ovat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 01:06,
   Aika usein se laatu tosiaan maksaa, muttei merkki kerro aina siitä ja sen huomaa lukiessa näidenkin arvosteluja. :) Meillä ei vaan lopulta tuntunu järkevältä ostaa vaikkapa Emmaljungia, koska vauva ois saattanut olla viihtymättä vaunuissa/rattaissa (kuten roikkuikin usein vaan kantorepussa) ja jos ois lähtenyt kävelemään aikaisin, niin niiden tarve ois sit ollu tosi vähäinen. Tollon oli vielä suht pieni autokin, eikä siinä pahoinvointi - intti - muutto - supistukset - sairaala - pahoinvointi -kombossa käyny sen vaihtaminen mielessäkään, joten nää voitti kokonsa puolesta, kun harkittiin mm. just niitä Jungia. :)

   Poista