29.11.2014

IT'S ALL ABOUT JUUSO

♥ Keskiviikkona 27.11.2013 kello 00:35 tupsahti maailmaan maailman kaunein, pieni ihme mitoin 3 350 grammaa ja 51 senttiä.  Alkuperäisen synnytystarinan voit lukea täältä ja muistelman täältä


♥ Ensimmäiset kuukaudet nukuttiin perhepedissä. Alusta asti nukuttiin öisin 3 - 5 tuntia putkeen, mutta ennen ensimmäisen kuukauden täyttymistä yöunet olivat 6 - 7 tuntia, jonka jälkeen syötiin pikaisesti ja jatkettiin unia vielä kolmen tunnin verran. Päiväunet nukuttiin sylissä, autossa tai vaunuissa. Ravintona ainoastaan rintamaito. Kädet ja jalat alkoivat vispaamaan (, eivätkä ole tähän päivään mennessä pysähtyneet). Ensimmäinen tarkoituksellinen hymy 25.12.13 Joulupukin tuomalle soittolelulle. Lue koko 1kk-postaus.

♥ Siansaksan joukosta bongatut "guu guu" ja "a guu" -jokeltelut. Pään kannattelua. Syli oli maailman paras paikka ja missään muualla ei tahdottu viihtyä. Ensimmäisiä öitä omassa sängyssä. Yöuniennätys 8,5 tuntia putkeen. Lue koko 2kk-postaus.

♥ Alaien alkoi kuultamaan ja J oli itkuinen. Hyvällä tuulella ollessaan oikea papupata, joka oppi myös kiljumaan. Ensimmäinen ääneen nauraminen. Yksin oleminen oli inhottavaa. Käsien löytäminen ja tavaroihin tarttuminen. Vierastaminen. Yöunet omassa sängyssä, noin 10 tuntia putkeen. Lue koko 3kk-postaus.

♥ Pään kannattelu kunnolla, vihdoin. Vatsallaan viihtymistä, viimein. Laajentunut näkökenttä ja suunnan hahmottaminen. Kääntyminen kyljelleen. Peukalon syöminen ja sen unohtaminen. Jatkuva tavaroiden syöminen. Ensimmäinen hammas 3,5 kuukauden iässä. Aloitettiin hammaspesut. Hampaista johtuvaa kitinää öisin. Ensimmäiset sosemaistelut peruna- ja porkkanasoseilla, jotka itse tehtyjä. Aloitettiin vauvauinti. Lue koko 4kk-postaus.


♥ Huomionkipeä ja huomionkipeyden myötä tuli myös tekoyskä. Viihtyvyys lisääntyi. Matkiminen. Tasan 4kk-päivänä kääntyminen vatsalta selälleen. Eteenpäin selällään liikkuen. Toinen hammas ja niiden takia huonontuneet yöt. Takaisin perhepetiin.  Päiväunet no-no. Perunan ja porkkanan lisäksi parsa- ja kukkakaalia. Sormiruokailu kurkun ja porkkanan kanssa.  Lue koko 5kk-postaus

♥ Jatkuva juttelu ja laulaminen, omia ajatuksiakaan ei enää kuullut. Kääntyminen selältä vatsalle. Paikasta toiseen pyörimällä tai selällään liikkuen. Kolmas hammas. Nukkuminen omassa sängyssä, isin yövuorojen aikaan äidin vieressä. Ensimmäisenä hedelmäsoseena itse tehty päärynäsose. Sosemaistelujen lopettaminen ja pelkällä rintamaidolla jatkaminen, koska helppoa ja mukavaa. Sormiruokailuun lisäksi viinirypäleet ja maissinaksut. Lue koko 6kk-postaus.

Herra Aurinko. Kissan nähdessä "kisss, kisss, kisss". Sanojen ymmärtämistä. Ensimmäisiä ryömimis"askeleita". Neljäs ja viides hammas. Ensimmäiset keinumiset. Ruokailut syöttötuolissa istuen. Yöunet omassa sängyssä, omassa huoneessa. Noin 10 tunnin unet putkeen. Ruokailu neljästi päivässä, ruokana Pilttejä/Muksuja jne. Lue koko 7kk-postaus.

♥"Äiti". Nimen tunnistaminen. Suht paljon sanojen ja kehotuksien ymmärtämistä. Liikuttiin ryömimällä ja harjoiteltiin konttausasentoa. Kuudes ja seitsemäs hammas. Pinsettiote. Istuminen kylpyammeessa ihan itse. Öisin nukuttiin omassa huoneessa 12 tunnin uniaputkeen. Ensimmäiset päiväunet ok, toisia ei tahdottu nukkua millään. Ensimmäinen päiväreissu Tampereelle, Särkänniemeen. Lue koko 8kk-postaus.


♥ Itkuisuutta lämpötilojen takia, ilmojen viiletessä taas iloinen. Viihtyi huomattavasti enemmän yksinäänkin. Vilkuttamisen oppiminen ja pään pudistaminen Ei!-mielessä. Tavaroiden pois työntäminen, kun niitä ei tahdota. Lisää "Missä on asia X?" -kysymysten ymmärtämisä. Ryömimistä myös ulkona. Seisominen tukea vasten siihen aseteltuna. Nokkamukista juominen täysin itsenäisesti. Pureminen. Omassa sängyssä nukkuminen öisin, 10 -12h. Viisi ateriaa päivässä, toisinaan samaa ruokaa meidän kanssa. Lue koko 9kk-postaus.

♥ Osaa pyytää syliin. "Äiti" ja "kisss, kisss" -sanojen unohtaminen. Paljon uusien sanojen ymmärtämistä. Asioiden/esineiden osoittaminen ja niiden ojentaminen. Pallon heittäminen. Koira = ha, ha, ha!. Tanssiminen, joka on superhauskaa. Liikuntamuotona ryömiminen. Konttausasennossa heiluminen ja kylpyammessaa seisomaan nouseminen. Kaikkimullehetinyt-tyyppi. Kunnon Drama queen. Yöt edelleen ok. Syötettävä, itse syömisen harjoittelu. Mahdollisimman usein samoja ruokia kuin muut. Lue koko 10kk-postaus.

♥ Iloinen ja reipas poika. Voitiin käydä omia pieniä keskusteluja, joita muut eivät ymmärrä. Tavujen ja sanojen hakemista. Muumilaulun oppiminen (Paapaapa paapaapa). Muumi = Paapa. Pehmeä/silittäminen = aaaai. Eläinten silittäminen.  Käden laittaminen hihaan. Kova yritys laittaa pipoa päähän/huivia kaulaan. Ensimmäiset kovat yritykset rakentaa palikoilla. Taputtamisen oppiminen ja liukumäestä laskeminen. Istumaan meneminen ja muutamia askeleita kontaten. Polvilleen ja seisomaan nouseminen tukea vasten. Ensimmäiset askeleet taaperokärryllä. Yöunet parhaimmillaan 13h putkeen. Hapanmaitotuotteiden aloitus ja lopetus allergian takia. Syötettävä/omatoimisen syömisen harjoittelu/valmiiksi täytetyllä lusikalla syöminen. Pääasiassa samoja ruokia. Lue koko 11kk-postaus.

♥ Kova yritys hokea paljon uusia tavuja/sanoja. Unohtunut "äiiii-ti!" takaisin. Puheen ymmärtäminen ja asioiden yhdistäminen toisiinsa kehittynyt. Tietää missä käsi, jalka tai pää. Arkisten asioiden osaaminen. Yritykset kasata purkkeja/laittaa muotoja reikiin. Esineiden kerääminen, kirjojen tutkiminen ja kuvien tunnistaminen. Tukea vasten kävely ja siitä laskeutuminen. Konttaaminen. Lisääntynyt oma tahto. Kahdeksas hammas. Yöunet loistavia, päiväunet toisinaan ok. Päivittäin halu syödä itse. Lue koko 12kk-postaus.


4 kommenttia

 1. kiitos tästä t. tätä postausta toivonut

  ps. ihan on kuku itsensä näköinen alusta asti =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään! Joo mäkään en ymmärrä, kun ihmiset aina sanoo, et lapset alkaa kahden - kolmen vuoden iässä näyttää itseltään ja musta tosi monen tunnistaa jo pelkästään vauvakuvista. :)

   Poista
 2. Oi ei! Innolla aina odotan postauksia & olen ekasta blogista asti seurannut. On ollu kiva nähdä miten olet kasvanut ja aikuistunut näiden vuosien aikana & miten päästit lopulta pintaa syvemmälle kun aloit kirjoittamaan enemmän. Tuntuu kuin saisi elää mukana & siksi haikeaa tämä lapsen kasvaminenkin! Hienoa työtä teet blogillasi & toivottavasti jaksat kirjoittaa vielä pitkään. Hyvää jatkoa & ihanaa joulun odotusta sinulle & perheellesi!

  -Hämeenlinnan lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ja hauskaa loppuvuotta teillekin :)

   Poista