19.11.2014

75 NELIÖTÄ JA RISAT: J:N HUONEESSA

Alunperinhän J:n huone oli allaolevasta pohjasta tuo pidempi, mutta huoneen mallin, koon, kaapittomuuden ja lämmön takia vaihdettiin niitä kesällä. Järjettömän kylmä meillä on huoneesta riippumatta, mutta toinen makuuhuone taitaa olla kaikkein kylmin. 

Muualla kodissa meillä pyörii sama musta-valkoinen/vaalea-punainen -linja ja toisaalta tahtoisin jatkaa samaa myös J:n huoneeseen, mutta musta lapsen huone pitää näyttää lapsen huoneelta ja siitä syystä tämä on kodin väripilkku. Mä olen vähän pakkomielteinen värienkin suhteen, sillä kävelytuoli ja Brion taaperokärry tulee säilyttää olohuoneessa, koska ne ovat punamustia eivätkä siis sovi huoneen siniseen ja vihreään lainkaan.


Kuten (surkealaatuisista panoraama-) kuvista voi päätellä, ne on otettu J:n ollessa poissa kotoa. Tavallisesti talja ja nalle lentää lattialla heti aamusta, sammakko pyydetään alas viimeistään päiväuniaikaan ja päivästä toiseen isiä taitaa vähän hirvittää kurkata töiden jälkeen huoneeseen, kun vähintään kaksi neljästä lelulaatikosta on ylösalaisin. Ei sillä, niinhän sen kuuluukin mennä, mutta tällaiselle järjestystä vaativalle pyörremyrsky on aina yhtä hirvittävää ja joka ilta huoneen tulee näyttää jälleen tältä. Silmää häiritsee kuvista puuttuva toinen tuolikin, joka itse asiassa pitäisi maalata vajaan parin viikon sisällä, jotta huone on synttäreihin mennessä siinä pisteessä, johon se jää.Aika pelkistetty edelleen, koska mun pahin painajainen kotona on varmaan se, että tavaraa roikkuu pöydillä ja hyllyillä, vaikka ne voisi piilottaa siististi laatikoihin. Luulen, että  kasvaessaan J tulee tekemään tähän muutoksen sen lisääntyvän tavaramäärän kanssa, mutta siihen asti mielenrauhani säilyy. Kunhan poika herää päiväunilta niin taidan mennä siirtämään lipaston suoraan naulakon alle, kun eihän se sovi nykyiseen paikkaansa yhtään... Mutta sellainen huone se nyt ainakin vielä hetken.

4 kommenttia

 1. kivan selkee huone just ko ei oo mitään ylimäärästä :>

  VastaaPoista
 2. jos teille tulisi toinen lapsi niin olisivatko samassa huoneessa vai omassa? miksi? :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi 19:25,
  No nyt ei kyllä oo ajankohtasta tämä, mutta... Eiköhän skidit sukupuolesta huolimatta ois samassa huoneessa. Ensinnäkään ei oo neliötä ja toisekseen mä tahdon kuitenkin mm. vieraiden ollessa sen oman makuuhuoneen.

  VastaaPoista