21.10.2014

POLILLA

Facebookin puolella mainitsinkin jo eilen, että tälle päivälle oli luvassa visiitti Lasten ja nuorten poliklinikalle. Sinne meneminen ei lopulta ärsyttänyt lainkaan, sillä viime viikolla ajasta soitteli mukavan oloinen lääkäri ja sama olo jatkui myös paikan päällä, kiitos henkilökunnan.

Pituuden mittaus oli ilmeisesti heittänyt viikko sitten, koska tänään mitaksi saatiin 72 senttiä viime kertaisen 73,2 sentin sijaan. Vaaka puolestaan näytti jo huimaa 8,36 kilon painoa, eli viikossa oltiin kerätty 260 grammaa massaa! Naureskeltiin jo neuvolatädinkin kanssa, että totta kai nyt, kun käytiin lääkärissä. Juteltiin niitä näitä J:n syömisestä ja muusta, eikä tämä(kään) lääkäri ollut lainkaan huolissaan. Tokaisi vaan, että käyrät on välillä vähän ärsyttäviä ja koska paino kulkee miinus 15 -käyrää, vaikka ikää on jo melkein vuoden verran, oli paikalle pakko mennä. 

Turha reissu tämä ei siltikään ollut, sillä puhuttiin samalla myös J:n kropassa olevista kuivista laikuista, jotka alkoivat kesällä yhdestä läntistä ja lähti lopulta leviämään. Mä olen lähes koko ikäni kärsinyt atopiasta ja ilmeisesti J sai sen nyt perintönä riesakseen, mutta ainakin saatiin reseptit muutamiin rasvoihin!

Mitään sen kummempaa tässä nyt ei ollut, mutta loppuviikosta käydään vielä samassa paikassa Prick-testeissä katsomassa reagoiko iho munaan, maitoon tai vehnään ja ensi viikolla taas kohti neuvolaa ja painokontrollia.

6 kommenttia

 1. Meidän Oliver painaa myös 8,3kg ja hän on 1v 1kk :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. viveca,
   Ei oo hänkään mikään iso. :) Meillä ei missään vaiheessa oo ollu ongelmaa vähäisessä painossa, vaan siinä, että se oli muutaman kuukauden laskussa.

   Poista
 2. Meillä tyttö (synt paino 3270g) painoi 1v neuvolassa 7,1kg :P Pahimmillaan käyrät oli -26,7, ja tehtiin kaikkia testejä ja juostiin ties missä lääkäreissä. Lopuksi erikoislääkäri vain totesi että tyttö on vaan hoikan mallinen, mitään vikaa kun ei löytynyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaana A,
   Joo meilläkin ollaan suht hoikkia ja mä menin miinuskäyrillä vielä teini-iässäkin, mut painon putoomista oli kuitenkin vähän hankala laittaa niidenkään piikkiin..

   Poista
 3. Hihiii mikä söpöliini!!! <3 nään välillä teidän juusossa ja meidän elvirassa niin paljon samaa :D samanlaisia irvistyksiä, eleitä ja ilmeitä :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura // Tehtävänimikkeenä Äiti.,
   <3 :D Mulle tulee aina sama mieleen Elviran kuvasta sun bannerissa!

   Poista