1.10.2014

ITSEINHOSTA, IHMISVIHASTA, HYVÄÄ BISNESTÄ MUOVILIHASTA

Ensinnäkin, mulle tuli jotenkin todella typerä olo tämän postauksen julkaisusta, joten koittakaa muistaa, että pääasiassa kirjoitan ajatuksia muistiin vain itselleni. Luvassa turhaa tekstiä turhasta aiheesta, mutta ehkä tätä on mielenkiintoista lukea vuoden tai parin päästä!

Heinäkuussa 2013 avasin teille vähän tilannetta, jossa kävin ennen raskautta. Raskaustestin kaksi viivaa heitti ajatukset kerralla ympäri ja pyrin taas syömään normaalisti. Kroppa ei ollut tottunut tiheään syömiseen, joten ensimmäisen viikon aikana paino nousi kuudella kilolla. Mun sisälläni kasvoi jotain niin käsittämättömän ihmeellistä, että oli kuin mieli olisi kokenut ihmeparannuksen, enkä osannut harmitella tulleita kiloja kovinkaan paljoa. 

Rv 9+3, +7 kiloa ja pieni pömppis. 

Rakastin masuani hirvittävän paljon, mutta jossakin vaiheessa kilot alkoivat ahdistaa. Koko ajan olin toivonut, ettei kymmenet paukkuisi raskausaikana rikki, mutta rv16+6 neuvolassa vaaka näytti 61.2 kiloa. Itkin koko päivän peiton alla (jossa vietin aikani muutenkin), kirosin raskautta ja kirosin syömistäni. Parisen viikkoa taisin tuskailla asian kanssa, kunnes päätin jatkaa kummun kasvattelua rakkaudella ja olla välittämättä jo tulleista tai jatkossa tulevista kiloista. Homma oli kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty, kun loppuraskaudessa alettiin lähestymään seuraavia kymppejä. Neuvoloita edeltävinä öinä en saanut nukutuksi, koska luvut kummittelivat mielessä ja niinhän siinä kävi, että toiseksi viimeisessä neuvolassa se pelko kävi toteen. Painoa tuli yhteensä 17 kiloa, mutta oltiin kuitenkin jo niiiiiin lähellä maaliviivaa, ettei se loppujen lopuksi tuntunut niin pahalta.

Mitenkä raskauden ja synnytyksen jälkeen? Jokainen synnyttänyt varmasti tietää sen tunteen, kun vatsa uppoaa kymmenen senttiä sisään. Niin surullista, että naurattaa. Pahinta hyytelömasua kesti vain päivän tai pari ja ensimmäiset kymmenen kiloa tipahti ihan hetkessä. Ja sitten kolme. Ja sitten kaksi. Painoa oli pudonnut 13 kiloa, kun synnytyksestä oli vain kymmenen päivää ja olen iloinen siitä, että palauduin suht hyvin, vaikka näin jälkeenpäin katsottuna jälkeen-kuva on... Noh, aika epämiellyttävä.

Rv 40+1(?) ja +17 kiloa. // Kymmenen päivää synnytyksestä.

Raskaudesta on nyt kymmenen kuukautta ja raskauskiloja jäljellä kaksi. Ne samat kaksi viimeistä, jotka ovat olleet täällä jo ehkä puolen vuoden verran. Jossakin vaiheessa ne ahdistivat ja toivoin niiden häviämistä, mutta muutamaan kertaan yritettyäni luovutin, sillä päivittäiset lenkit saivat maidon vähenemään huomattavasti, eikä J saanut enää tarvitsemaansa. Imetys oli meille niin paljon tärkeämpää, tietenkin. Nykyään olen J:n touhujen jälkeen niin väsynyt, etten todellakaan saa kiskottua itseäni liikkumaan vaan lösähdän paljon mielummin viltin alle sohvan nurkkaan.

Musta tuntuu, että olen lähes ainoa, joka ei raskauden ja imetyksen jälkeen tahdo täytettä tyhjiin pitaleipiin ja jos olen näin armollinen muulle kropalle, miksi pari kiloa siellä tai täällä olisi maailman loppu? Peilistä en tiedä, mutta vaaka ei valehtele ja silti päälleni mahtuu seitsemän vuotta sitten käyttämäni paita, joka ei ole mahtunut ylle kuuteen vuoteen. Lisäksi kaikesta, siis ihan kaikesta, täysin tietämätön tyyppi sanoi erääseen keskusteluun liittyen, ettei usko ulkonäön perusteella mun tykkäävän ruuasta. Kroppa on parantunut ja mielen kanssa on vielä töitä, mutta ensimmäistä kertaa pariin vuoteen mielessä kävi ajatus: Voiko se sittenkään näyttää ihan niin pahalta? Ei, ei se miellytä, mutta ehkä vielä joskus opin antamaan sille anteeksi ja siihen asti koitan totutella elämään tämän kanssa. Onhan se tehnyt kovan työn ja maailman hienoimman sellaisen.

Vajaa viikon ikäinen, pieni peikkopoika.

10 kommenttia

 1. hyvä postaus ja must ainakin kiva lukea vaikka itelle kirjottaisitkin! hoikalta oot näyttäny ja söpö kuva toi vika! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 16:19,
   Kiva kuulla ja kiitos. Pääasiassa tosiaan itselleni joo, mutta toki myös lukijoille, kun niitä on tänne saanut. :)

   Poista
 2. Näin sut kesäl kaupungil ja oot oikeesti just laiha ja täydelline noin. Mää en näytä samalt vaikke ees oo synnyttäny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 19:40
   Niin no mä kun en oo samaa mieltä niin muiden kommentit tuntuu usein pelkältä mielistelyltä. Kiitos kuitenkin.

   Poista
 3. Vaikket usko tai pidät mielistelynä, minä tosin en taida kovin mielistelevä ihminen muutenkaan olla omasta mielestäni niin sinut nähneenä kaunis olet juuri tuollaisena. Uskon että sinäkin sen vielä näet joku päivä peilistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reikai ~ Öttiäisen seikkailut,
   <3 Näin mäki tahdon uskoa! Ja joo, näin 1,5 vuotta juttuja lukeneena et vaikuta mielistelijältä. :D

   Poista
 4. Landemutsi2/10/14 00:19

  Itse olen elänyt samaa. Esikoisesta aikoinaan paino nousi vain 68 kiloon ja sairaalaan jäi heti 8. Kakkosesta tuli jo 14kiloa, kolmannesta joku 18.... nyt odotan nelosta - ja paino lähestyy 80! (ihan pikkuisen ahdistaa vaikka tiedän ,että kroppa muuttuu, kudokset venyy eikä vartalo voi enää nelosen jälkeen olla kuin 20 vuotiaalla ) "syömishäiriö" elää silti aina takapiruna, vaikkei iske päälle niin ajatuksissa haamuna ............... tsemppiä sulle ja hyvä kirjoitus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Landemutsi,
   Kiitos ja samoin sinne! Mä toivon, et mahdollinen seuraava raskaus tulis tulevaisuudessa olemaan helpompi, ettei vointi rajoittais liikkumista tai syömistä niin kilojaki saattais tulla vähemmän..

   Poista
 5. hyvä kirjoitus, nää on melkeinpä parasta kun bloggaaja kirjoittaa itselleen! tekstit on jotenkin niin henkilökohtaisia ja päästää kirjoittajan elämään sisälle! :) mulla myös kaksi kiloa vielä jäljellä ja tiukassa on! toisaalta olen antanut itelleni ne anteeksi, kaksi kiloa on pieni määrä tuosta suuresta rakkaudesta! :) mun silmään näytät todella hoikalta ja hyvältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura // Tehtävänimikkeenä Äiti.,
   Kiitos paljon Laura. <3 Ja sanos muuta! Kyllä sitä ottais vaikka ne kaikki 17 kiloa, kun on ton pakkauksen saanu! <3

   Poista