27.10.2014

ATOPIASTA RAKKAUTEEN - JA APOBASEEN

Muistatteko, kun kirjoitin teille atopiastani viime vuoden syyskuussa? Silloinhan tilanne oli poikkeuksellisesti hyvä, muttei mennyt aikaakaan, kun ihon kunto romahti jälleen. Kämmenselät olivat niin käsittämättömän kipeät, etten osaa edes kuvailla sitä tunnetta. Koitin rasvailla niitä Nivealla, Dovella ja useamman vuoden käyttämälläni Aqualan L:llä, mutta turhaan, sillä etenkin kaksi ensimmäistä vain pahensivat tilannetta ennestään.


Ylläolevassa kuvassa käsi näyttää vielä hyvältä, uskokaa tai älkää. En tiedä, miten kämmenselät lopulta paranivat, mutta sen tiedän, että pelkään niiden palaavan tuohon pisteeseen etenkin nyt, kun syksy ja tuleva talvi kuivattavat ihoa. Toistaiseksi yritän kuitenkin hengähtää, koska tällä hetkellä ne on todella hyvässä kunnossa ja täysin normaalit.

Juurikin aiemmin mainitsemastani syystä mä olen todella huono kokeilemaan mitään rasvoja, joista ei ole aiempaa kokemusta, mutta uskaltauduin hyppäämään mukaan Blogiringin Apobase-kamppikseen, sillä Apobase-voiteet ovat apteekkituotteita, joissa ei ole lainkaan turhia kemikaaleja. Ne ovat hajusteettomia sekä väriaineettomia, ja sopivat mainiosti koko perheelle. Plussaa nämä saavat myös sillä, ettei rasvoja ole testattu eläinkokeilla, uudet pakkaukset ovat ei-niin-apteekkimaisia ja niissä on mainittu lyhyesti, mutta ytimekkäästi tarvittavat tiedot, jotta itselle sopivat rasvat ovat helposti löydettävissä.


Mulle itselleni näistä kaikkein paras rasva on ollut Apobase Oily Creme (rasvapitoisuus 60%)  ja sitä on tullut käytettyä päivittäin niin kasvoille kuin käsillekin. Iho oli koko kesän todella hyvässä kunnossa lukuun ottamatta paria parin päivän poikkeusta ja silloin olisin varmasti pärjännyt jomalla kummalla perusvoiteella (rasvapitoisuudet 20% ja 30%), mutta syksyn kuivattaessa tämä nousi heittämällä suosikiksi.

Myös Apobase Creme (rasvapitoisuus 30%) ja Apobase Lotion (rasvapitoisuus 20%) ovat olleet meillä käytössä, sillä Creme sopii koko vartalolle ja lasten iholle. Nythän me saatiin respetit J:n kortisoneihin, mutta nämä ovat siis olleet käytössä perusvoiteena sillä välin, kun kortisonista tulee pitää taukoa ja tulevat olemaan myös jatkossa, koska saatiin reseptit myös näihin. Ei siis lainkaan turha kampanja! Apobase Lotion on sopinut meikkipohjan alle, sillä se kosteuttaa ihoa ja imeytyy helposti Oily Cremeen verrattuna. 

Apobase Hydrogel (rasvapitoisuus 0%) on nimensä mukaisesti geelimäinen voide, joka on jäänyt meillä selkeästi muiden jalkoihin. Omia kasvojani tämä tuntui vain kuivattavan, joten yritin tarjota Aleksille, mutta eipä tuo mörrikkä suostu levittämään itseensä minkäänlaisia tököttejä. Hydrogel sopii hyvin vaikka kasvojen päivä- ja yövoiteeksi tai parranajon jälkeen.


Lisää tietoa itselle sopivasta voiteesta löydät sekä Apobasen netti- ja Facebook-sivulta, tai kysymällä suoraan apteekin henkilökunnalta.


*Postaus on toteutettu yhteistyössä Blogiringin sekä Apobasen kanssa, ja siinä esiintyvät tuotteet on saatu ilmaiseksi. En hyödy linkkien klikkailusta rahallisesti.

8 kommenttia

 1. oi auttaiskohan noi miun ihoo! kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 08:34,
   Kannattaa kokeilla. :) Eipä kestä!

   Poista
 2. meilläkin käytössä apobase oily creme ja se on tosi hyvä.

  mun ja 11kk vauvan atooppisen ihon oireiluun on auttanut myös hydrocortison-kuuri! sitä laittaa pahimpiin kohtiin 5-7pvän ajan, niin parantuu kuivimmatkin kohdat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 10:51,
   Joo meilläkin on ollu käytössä just tää kortisoni, mut laikut tulee takasin parissa päivässä, kun kortisonin lopettaa. Nyt saatiin resepti toiseen, jota käytetään ensin 2x päivässä kahden viikon ajan ja sen jälkeen pidetään pari viikkoa taukoa, mut tauonkin aikana saa käyttää 2x/viikko ylläpitoon. :) Toivottavasti sillä lähtis paranemaan vähän.

   Poista
 3. Eikö tänään tuu kuukausipostausta vai oonko erehtynyt jotenkin päivästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 15:36,
   Mulla oli sovittu kampanja tälle päivälle, joten siirsin oman postauksen huomiselle. :)

   Poista
 4. En halua nipottaa vaan ainoastaan kertoa jos et tiennyt, että kortisoni kuurit ei ikävä kyllä ole hyväksi lapsen luuston kasvulle, varsinkin kasvavassa iässä. Meillä käyty sama rumba atopian kannalta ja kortisonia olisi tarjottu aina vain kun mahdollista kunnes oli pakko laittaa stoppi koko korisonikuureille kun haurastuttaa lapsen luustoa vaikka siinä aina onkin ne välit milloin ei laiteta. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 20:30,
   No mä oon lähemmäs 19 vuotta käyttäny kortisonia millon vähemmän ja millon enemmän, ja tässä sitä ollaan ihan kunnon luiden kanssa. Jos me ei käytettäis tällä hetkellä kortisonia niin toi lapsi ei pystyis olemaan, joten nyt mennään tällä..

   Poista