27.9.2014

RAKASTAN NIIN KAUAN KUN MÄ VOIN

Kolmanneksi viimeinen katsaus meidän kuukausittaiseen kuulumispostaukseen, eli juttua tästä 10-kuisesta sylivauvasta!

9kk-postauksessa kerroin, kuinka J viihtyy vihdoin myös omissa oloissaan lattialla, mutta se taisikin olla vain hetkittäinen päähänpisto, sillä tällä hetkellä meillä on todellinen sylivauva, joka ei jaksa leikkiä lähes lainkaan yksinään. Osasyynä on varmasti se, että J on oppinut pyytämään syliin ja sitä pyytäessä tietää useimmiten myös pääsevänsä. Uutta taitoa on siis hirvittävän hauska käyttää - etenkin kun se tuottaa tulosta. Syliin meillä pyydetään myös silloin, kun tiedetään, että olisi aika vaihtaa vaippa. Sylin lisäksi tutti on nyt in. Valitettavasti.

Musta on niin hassua, kuinka opitaan ymmärtämään toisiamme pikkuhiljaa enemmän ja enemmän. Siinä missä me ymmärretään J:n tahtovan syliin, J ymmärtää puhetta. Uusia ymmärrettäviä asioita ovat ainakin seuraavat sanat tai lauseet...


"Katso telkkaria."
"Nyt loppuu Tinga Tinga/Pikku Kakkonen/Muumit/joku ohjelma."
"Ruoka loppu."
"Laita tutti suuhun."
"Onko tossa Muumi?"
"Osaatko tanssia?"
"Kohta tulee musiikkia."
"Juo vähän."
"Istu nätisti."
"Ulkona on *asia*."
"Vilkuta."
"Heitä pallo."
"Missä on pallo?"
"Missä on lamppu?"

Kissaakin voi jo kutsua Janeksi ja silti J ymmärtää mitä tarkoitetaan.

Kuukauden aikana J on oppinut osoittamaan asioita ja varsinkin koiria nähdessä tämä on käsi ojossa hokemassa "Hmm hmm!" tai "Ha ha!". Nykyään tämä tunnistaa piirretyt koiratkin koiriksi.

Nykyään meille tarjotaan mitä milloinkin: kissalle tuttia, äidille nokkamukia ja isille kokonaan kuolattua lelua. Käsi ojossa siis myös ojennetaan yhtä sun toista, muttei tietenkään niitä asioita, joita on kielletty koskemasta tai syömästä.

Vielä kuukausi sitten J pelkäsi palloja. Pallon nähdessään J alkoi täristä, itki ja halusi syliin. Nykyään pallot ovat kivoja ja poika onkin taitava heittämään/pyörittämään/potkimaan palloa!

J:stä on tullut myös kova tanssimaan! Lempibiisejä taitaa tällä hetkellä olla Muumien ja Pikku Kakkosen alku- ja loppumusiikki,  sekä Kutoselta soivan The Voicen "Hmmm'mmm, nananaanaanaanaa, theeee voooois", tiedättehän sen? Tyyppi touhuaa musiikkivideoiden ajan omiaan ja tuon kuullessaan pysähtyy kuin seinään. Ehkä maailman suloisin näky, kun tämä hytkyy ja heiluttaa päätään musiikin tahdissa.

Samantyyppistä heilumista ja huojumista tämä tekee silloinkin, kun tahtoo lisää hypytystä/pomputusta tai rattaat liikkeelle.

Liikkumistapa on edelleen ryömiminen ja siinä ollaan kehitytty sen verran, että J ryömii, mistä haluaa. Ihan sama onko edessä kynnys vai ihminen, mutta yli mennään ja vauhdilla varsinkin silloin, kun pitää päästä karkuun. J osaa halutessaan mennä konttauasentoon ja siinä ollessa hytkyy edestakaisin. Vähän vaarallinen taito on kylpyammeessa nouseminen. Reunasta kiinni, kyykkyyn ja vähän ylös. Tätä vaan voisi harjoitella vähän jossain muualla. 

Kuluneiden viikkojen aikana on tullut myös huomattua, että pikkuhiljaa alkaa paljastumaan se, millainen J ihan oikeasti on. Huomio on kiinnittynt etenkin siihen, että vaikkei J vierastakaan, vähänkin vieraammassa tai muuten vain suuremmassa porukassa tämä on huomattavasti hiljaisempi ja rauhallisempi kuin pienessä tai tutussa porukassa. J:n mummalla ollessa paikalla oli kolme vähän vanhempaa poikaa ja melkein koko tämän ajan J oli hiljaa, vaati sylissä oloa tai suostui leikkimään vain, jos istuin vieressä. Isompien lähtiessä Täystuhotermiitti tuli kuorestaan, tutkimusmatka alkoi ja suu kävi taas tuttuun tapaan.

Jos J on perinyt multa jotakin niin malttamattomuutensa! Kaupoilla poika ei malttaisi istua rattaissa sillä välin, kun katselen vaatteita (ellei sitten saa pidellä niitä itsekin) ja ruuan lämmittäminen puolessa minuutissa se vasta kamalaa onkin. Kaikki pitää saada ja kaiken pitää tapahtua hetinyt. Jep, tunnistan itseni.

Odottamista vihaamisen ohella kamalaa on myös kieltäminen. Vähänkin tiukempi kehotus tai "ei" saa alahuulen väärinpäin ja silmät kostumaan. J "Puhutsä mulle!?" Dramaqueen.

Vaatekoko on ja pysyy samassa koossa, 68/74. H&M:n leggingsit (kyllä, tyttöjen leggingsit!) ovat kokoa 80 ja pituudesta  melkein täydelliset, mutta vyötärö onkin sitten ihan toinen juttu... Vaippoina käytetään jo pian kuudetta kuukautta Liberon 4-koon teippivaippoja.

Iltamaidon jälkeen omaan sänkyyn, jonne nukahtaa itsekseen heti tai vähän myöhemmin leikin ja höpöttelyn jälkeen. Aamulla taas maitoa viiden ja kahdeksan välissä, eikä ennen sitä yhtäkään herätystä. Yöt sujuvat siis mahdottoman hyvin! Poika ei ollut moksiskaan edes siitä, että vaihdettiin huoneita. Päiväunet ovat tällä viikolla sujuneet poikkeuksellisen hyvin ja jo muutamana päivänä J on vetänyt unta yli kahden tunnin verran! Pääsääntöisesti päikkärit kuitenkin ovat no-no.

Ruuan kanssa ei ole ongelmia, vaan J syö mitä tarjotaan (myös mm. kiinalaista!). Salaatinlehdet aiheuttivat vähän hämmennystä, mutta päätyivät lopulta suuhun ja niihin totutellaan varmasti vielä lisää. Myös bataatti on vielä vähän epäilyttävä. J syö viidesti päivässä ja lähes päivittäin pyritään antamaan vähintään lounaalla tai päivällisellä samaa ruokaa meidän kanssa. Lempiruoka taitaa olla makaronilaatikko! J on vielä syötettävä, mutta harjoittelee välillä syömään puuroa valmiiksi täytetyllä lusikalla. Useimmiten tämä vain ei malttaisi lapata ruokaa suuhun asti, kun haluaa jo käyttää lusikkaa rumpukapulana tukka pystyssä Hessu Maxxin tai Jussi kuusysin tavoin. Hapanmaitotuotteet saadaan nyt aloittaa ihan luvan kanssa ja ennen tämän maagisen rajan ylittämistä ollaan maisteltu vähän raejuustoa, sekä piimää.

Sellainen veijari. Kaksi jäljellä.

11 kommenttia

 1. Nyt oon jo pitkään ihmetelly että mikä ihmeen Kuku, Kuu ja Juuso ? Jos sama henkilö ?'niin ois selvempää lukea niin että vain yhtä nimeä käytettäisiin yhdessä tekstissä .
  Nyt jäi mielikuva että teillä on kolme eri lasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 09:46,
   Harmi, että jää sellainen kuva. Meille Juuso on Kuku/Kuu puhuessakin niin tulee myös teksteihin ihan luonnostaan. :)

   Poista
  2. No on tää ihan selkee ku kuitenkin puhuu noin eikä vaikka juuso osaa vilkuttaa, mutta kuku ei vielä heiluta. Btw ihana kuu<3

   Poista
  3. Joo no mun mielestä ei, tosin mielipide-seikkahan asia on :)
   Mut mun mielestä ois selkeempää, jos yhdessä postauksessa käytettäis vaan yhtä lempinimee/nimee.
   Vaikka tiedänhän minä, että rakkaalla lapsella on monta eri nimeä! Niin on meidän tytölläkin

   Poista
  4. Anonyymi 18:41,
   Kiitos. :)

   Anonyymi 18:55,
   Täytyy koittaa jatkossa kiinnittää huomiota!

   Poista
 2. nää on ollu ihan parhai nää kk postaukset ! voisitko linkkaa joskus ne kaikki ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 10:39,
   Kiva kuulla. :) Tarkoitus ois sit 12/12-postauksen jälkeen!

   Poista
 3. hessu maxx ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 19:25,
   Aleksi väittää, ettei oo käyny kommentoimassa tätä, joten... Tykkäkö siitä oikeesti joku muuki!? :D Hessu. <3

   Poista