11.9.2014

KOKEISTA KOKEISIIN

Tilannehan oli se, että J:n paino on ollut laskusuunnassa jo muutaman kuukauden ja viime neuvolan jälkeen saatiin lähete verikokeisiin, joissa oltiin puolitoista viikkoa sitten. No, huuto alkoi heti kun lääkäri tarrautui pieneen käteen tutkiakseen suonia ja jo siinä vaiheessa ärsyynnyin. Tiedän, että oven takana on lyhyessä ajassa sata ihmistä odottamassa vuoroaan, mutta ei kai edes muutaman sanan juttelu pienelle lapselle ole liikaa vaadittu. Huuto siis alkoi ennen varsinaista toimenpidettä ja loppui vasta nyyhkytykseen hississä. Kyseinen labrahoitaja runnoi neulan tossa sen pitäis olla -kohtaan ja joutui kaivelemaan hetken ennen suonen löytymistä. Lopulta verta tuli todella hidasta vauhtia ja jouduttiin odottamaan sitä neljän putken verran, jostakin syystä staasi avattiin vasta niiden neljän putken jälkeen ja siinä vaiheessa vertahan alkoi oikein pulppuamaan... Lähdettiin siis molemmat itku kurkussa pois paikalta.

Tänään lääkäri soitti ja kertoi arvojen olevan hyvät yhtä lukuun ottamatta ja tämä yksi oli kaukana normirajoista. Lääkäri osasi kuitenkin heti kysyä, oliko neulaa jouduttu ronkkimaan ja vastauksen saatuaan oli kovin varma arvojen heittävän siitä syystä. Niin paljon vikaa siinä kuitenkin oli, että joudutaan huomenna uudestaan verikokeisiin. Tämän lisäksi lääkäri haluaa meidät neuvolaan ensi viikolla, jotta voi vähän katsoa, miten J touhuilee. Sen jälkeen mietitään ilmeisesti Lasten ja nuorten polia uudelleen, mutta nyt oon onnellinen siitä, että kilpirauhaset ja muut on kunnossa.

9 kommenttia

 1. Näin sairaanhoitajaopiskelijana täytyy sanoa, että harvinaisen alkeellinen virhe on ollut näytteenottajalla. Tulevan ammattini johdosta haluaisinkin pahoitella tapahtunutta ja toivoa, että J:lla on kaikki hyvin ja paino lähtee pian nousemaan. Tsemppiä seuraaviin verikokeisiin ja toivotaan parempaa näytteenottajaa ensi kerralle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nenne,
   Kiitos Nenne! Ei oo kyllä pelkoa, et samalle tyypille suostuisin huomenna menemään. :D

   Poista
 2. ai kauhee miten sattuu itteeniki ihan sydämeen ku lukee tollasta. miten joku voi olla noin työssä ja kiireessä kiinni oleva ettei tajua, että asiakkaana on vauva ja että tilanne vaatisi muutakin kuin vaan neulan tunkemista suoneen :/ ja vielä tuo että ei edes osannut hommaansa kunnolla. ai että..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 20:45,
   No niinpä... :/ Pisti oikein silmään etenkin se staasin paikoillaan oleminen, kun joskus käytiin sitä koulussa sen verran läpi. Oli ihan riittävän hurjan olosta, et näin pienestä otetaan niin hirvittävä määrä verta.

   Poista
 3. Komppaan Nenneä, kuulostaa aika kamalalta näin sairaanhoitajaopiskelijan ja samalla kummitädin näkökulmasta. Todennäköisesti arvo tosiaan johtuu tuosta neulan ronkkimisesta... Ja vielä staasikin jäänyt avaamatta - se on paitsi ollut tosi inhottavaa Kukulle mut samalla voi vaikuttaa juuripa noihin veriarvoihin sekin. Toivotaan ja uskotaan siis että kaikki arvot on kondiksessa <3 - ja muistakaa että Kukulla on henkilökohtainen kotisairaanhoitajakummitäti loppuelämän käytössään! <3

  VastaaPoista
 4. Voit muuten antaa palautetta tuosta hoitajasta!

  VastaaPoista
 5. Ette puuduteainetta oo saanu poitsulle? Meillä tuo on auttanu ja viimeksi koko pistosta ei meidän neiti edes huomannu. Lisäksi oli kyllä isi heiluttamassa soivaa lelua
  vieressä :)

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 23:01,
   Oltais varmaan saatu, jos oltais pyydetty, muttei haluttu, kun se supistaa näitä piilossa olevia suonia vielä entisestään. Tää kun huutaa, vääntää ja kääntää niin ei suostu katsomaan mitään vielä hetkeen ottamisen jälkeenkään. :/

   Kiitos!

   Poista