28.9.2014

JOS SUA EI OIS OLLUT

Törmäsin Lauran blogissa tekstiin, jossa pohdittiin, millaista elämä olisi ilman lasta. Ajatus tuntuu tällä hetkellä mahdottomalta ja haikealta, mutta pyörittelin aihetta kuitenkin mielessäni. Jos sua ei ois ollut...

...En olisi kärsinyt siitä surullisen kuuluisasta pahoinvoinnista, joten oisin suorittanut opintoni loppuun keväällä 2013. Toivoisin olevani tehdastyössä, mutta todellisuudessa varmaan vaihtelisin päivät pitkät vaippoja (kuten nytkin) - vanhuksille tosin.

...Suurin muutos olisi tapahtunut parisuhteessa. Haikeaa tämäkin, mutta ilman J:tä ei Aleksin kanssa oltaisi yhdessä. Ei enää. Uskallan silti väittää, etten olis yksin vaan parisuhteessa.

...Asuisin Turussa, mutta huomattavasti pienemmässä asunnossa. En osaa olla yksin, joten luultavasti asuisin jonkun kanssa tai viettäisin muuten kaiken vapaa-aikani jonkun muun nurkissa.

...Mulla ei olis anoppia, joka huolehtis kahdesta kahelista koirasta, joten joutuisin katselemaan niitä rottanaamoja itse. Eipä mulla kyllä olisi muutakaan, joten ehkä pojat pitäisi mut järjissäni? Tiedä siitä.

...Saattaisin kulkea viikonlopusta toiseen bilehileenä pitkin baareja. Pelkkä ajatus tuntuu hullulta, sillä kolmen ja puolen vuoden täysi-ikäisyyden aikana oon käynyt tasan kahdessa baarissa ja niissäkin juomassa hurjasti yhdet.

...Ystäväpiiri ois täysin erilainen. En olisi koskaan saanut tutustua niihin moniin ihaniin ihmisiin, joihin äitiyden myötä olen saanut tutustua. Ensimmäinen mieleen tuleva tyyppi on Mirka, jonka blogia olin seuraillut jo hyvän aikaa ja joka tupsahti samaan Facebook-ryhmään odottamaan kuopustaan. Toisaalta ympärillä olis tyyppejä, jotka on jääneet syystä tai toisesta matkalle, mutta niin se oli tarkoitettukin ja oma matka jatkuu, vaikka se tuntuisi joskus väärältä.

...En oikeastaan voi olla varma, missä olisin. En voi olla varma, missä tilanteessa olisin syömiseni (ts. syömättömyyteni) suhteen. En voi olla varma, olisiko kukaan muu pystynyt ohjaamaan oikealle tielle siltä reitiltä, jonne eksyin.

...En tietäisi, missä mun tulisi olla tai kenen kanssa. En tietäisi, mikä tarkoitus mulla täällä on. Nyt tiedän, että mun tulee olla näiden tyyppien kanssa tässä ja nyt. Että tää on se juttu, johon mut on tarkoitettu.

Jos sua ei ois ollut, mä en tietäisi, miten paljosta jäisin paitsi. Mä en tietäisi, miten paljon voi oikeesti rakastaa.

Jos sua ei ois ollut niin olisin keksinyt sut. Ois susta samanlainen tullut, mitään en ois muuttanut.

10 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Laura // Tehtävänimikkeenä Äiti.,
   Kiitos Laura. <3

   Poista
 2. ei liity mihkä mut onks emoheikki/hesu sun eka poika ystävä ? :d aloin vaa kelaa noit vanhoi kuvioi ku tuli mielee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 11:58,
   Hahhaha, mitääää.... :DD Ei ole! Ei me koskaan seurusteltu. :)

   Poista
 3. Siis sun blogi on aivan ihana! yleensä en pahemmin lue perheblogeja mut tää sun on kyllä hirmu kiva ja lukemaan kyllä jään tätä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. emma,
   Iiiiik, paineita, paineita! :D Mutta kiitos, hirvittävän kiva kuulla ja tervetuloa seuraamaan! :)

   Poista
 4. mikä toi syömis juttu on? :(

  VastaaPoista