26.8.2014

KAKSITOISTA TUNTIA

Vihdoin postausta meidän päivistä. Munhan on ollut tarkoitus kirjoittaa tästä jo muutaman kuukauden ajan, mutta jotenkin se on aina vain jäänyt ja lopulta rytmikin ehti vähän muuttumaan, vaikka toki poikkeuksia tulee vieläkin, mutta useimmiten päivät ovat seuraavanlaisia. Postauksen kuvat ovat satunnaisesti muutaman kuukauden ajalta.

05:00 - 07:30 

J heräilee ensimmäisen kerran toisinaan viideltä ja toisinaan vasta puoli kasilta. Viiden aamuina haen pojan maidolle meidän sänkyyn ja tämän jälkeen jatketaan unia perhepedissä, jos J on väsynyt. Vähän pirteämpänä kiikutan tämän takaisin omaan sänkyynsä, josta kuuluu tasaista höpötystä siihen asti, että uni tulee uudelleen. Puoli kasin aamuina mennään meidän sänkyyn maidolle ja noustaan ylös. Todella, todella harvoin unet saattavat venyä puoli ysiin - ysiin, enkä tällä hetkellä edes muista, milloin viimeksi niin olisi käynyt.


07:30 - 09:00

Unilta/maidolta siirrytään vaipanvaihdon kautta aamupalalle. Aamupalaksi J syö lähes poikkeuksetta 1 - 2 desiä kaurapuuroa ihan tavallisista Nallen kaurahiutaleista, joista puuro on tehty alusta alkaen. Puuron kanssa syödään milloin mitäkin: Pilttejä, itse tehtyä sosetta, raastettua omenaa, banaanimössöä, marjoja... Mitä nyt sattuu kaapissa tai pakkasessa olemaan. Aamupalan jälkeen mennään joko katsomaan lastenohjelmia ja leikkimään tai tekemään aamupesuja ja pukemaan päivävaatteita. Pääasia on, että kello 08:50 ollaan television äärellä katsomassa Ruohonjuuritasolla, jota katsoo sekä J että Jane.


09:00 - 10:00

Jokin aika sitten lähdettiin aina RJT:n jälkeen pihalle leikkimään, mutta nykyään J herää sen verran aikaisemmin, että ulkoilutetaan välillä koirat, leikitään hetki ja mennään sen jälkeen ensimmäisille päiväunille. Jos J on höpötellyt viiden jälkeen kauan sängyssään, saattaa väsymys iskeä jo ennen yhdeksää. Ei siis noudateta mitään hirvittävän tarkkoja aikoja, vaan nukutaan, kun väsyttää - jos siis suostutaan nukkumaan. Ensimmäiset päikkärit kuitenkin sujuvat niin mutkitta, että kymmeneen mennessä kaveri on unessa.


10:00 - 12:00

Päiväunilta herääminen tapahtuu välillä kymmeneltä ja välillä vasta lähempänä kahtatoista. Lounas sijoitetaan yhdentoista - kahdentoista väliin, eli välillä siirrytään päikkäreiltä suoraan pöytään ja välillä ehditään leikkimään tunninkin verran ennen ruokaa. Useimmiten J syö lounaaksi ison purkillisen Pilttiä, juo vettä nokkamukista ja ottaa tarvittaessa maitoa päälle. Jos me satutaan syömään samoihin aikoihin ja J viihtyy pöydässä niin tarjolla on kurkkua, porkkanaa tai jotakin pientä sormiruokailtavaa.


12:00 - 14:00

Ruokailun jälkeen leikitään sisällä, käydään ulkona keinumassa ja yleensä myös pienellä kävelyllä katselemassa autoja ja koiria. Aika usein myös vauvatreffit ovat noin puolenpäivän aikoihin, jolloin olen ennen päikkäreitä laittanut itseni ja kamat kasaan ja suunnataan suoraan syömisen jälkeen heti seuraavaan bussiin. Jos edellisiltä päiväunilta on herätty aikaisin, toiset saattavat alkaa jo vähän ennen kahta.

Mirkan Vivian ja J. <3

14:00 - 16:00

Ensimmäisten, vähän pidemmiksi venyneiden päiväunien jälkeen toiset päikkärit sijoittuvat kahden ja neljän väliin. Isin aamuvuorojen aikaan lähdettiin helposti puoli kolmen jälkeen jonnekin, joten J sai nukkua päiväunensa autossa. Nukkumisajankohdasta riippuen välipala syödään kahden ja kolmen välillä. Reissussa ollessa vedetään usein vain helpoksi todettua hedelmäpilttiä, mutta kotona sotketaan sitten senkin edestä. Kurkkua, porkkanaa, banaania, omenaa, viinirypäleitä, vesimelonia, mansikkaa, mustikkaa... Milloin mitäkin, mutta mahdollisimman usein jotain, jota on helppo syödä itse sormin. Kotona ollessa leikitään välipalan jälkeen tai lähdetään vaihtoehtoisesti ulos, mikäli se on aiemmin jäänyt väliin.


16:00 - 17:00

Ulkoillaan ja/tai leikitään. Neljän - viiden maissa myös syödään päivällinen, eli taas iso purkki Pilttiä. Ennen kahdeksaa kuukautta lounas sisälsi kasviksia ja päivällinen lihaa, mutta nykyään molemmat ovat lihaa, eikä missään vaiheessa ole tarvinnut sen enempää katsoa, mitä purkki sisältää. J on niin kaikkiruokainen, ettei vielä kertaakaan ole kieltäytynyt mistään ruuasta. Yritän koko ajan enemmän ja enemmän keksiä meille ruokia, josta J:kin saisi osansa joko sormiruokaillen tai avustuksen kanssa, ja jos sellaista ruokaa sattuu olemaan niin päivällisellä. Tarkoituksena ei kuitenkaan ole korvata oikeaa ateriaa sormiruokailulla, joten useimmiten J syö ensin oman ruokansa ja napsii sen jälkeen meidän ruokaa itsenäisesti tai jättää Piltin väliin ja syö meidän ruokaa syötettynä. Päivällisen jälkeen otetaan taas tarvittaessa maitoa ja jatketaan sisäleikkejä.


17:00 - 18:30

Kello 17:00 on pakko olla television lähettyvillä, jotta J näkee ja kuulee lempi"ohjelmansa", eli Pikku Kakkosen alkutunnarin. Lähes aina tämä virnuilee iloisena ja hakkaa käsien kanssa lattiaa/sohvaa/tms. Hassu poika. Jos J vaikuttaa väsyneeltä niin tämä käy ottamassa vielä pienet torkut omassa sängyssä tai viettää siellä muuten hetken rauhoittuen ja leluja tutkien. Kylässä/kaupungilla ollessa lähdetään viimeistään tässä vaiheessa kohti kotia, mutta tavallisesti tunti vierähtää lastenohjelmia katsoen ja ehkä samalla touhuillen. Pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta lähdetään aina puoli kuuden - kuuden aikoihin vielä viimeisen kerran ulos leikkimään, liukumaan ja keinumaan.


18:30 - 19:30

Ennen puolta seitsemää tullaan takaisin sisälle laittamaan kotia kuntoon. Kerätään tavarat paikoilleen, siivotaan lelut pinnasägystä laatikoihin, avataan peti, aletaan riisumaan ja siirrytään iltapuurolle, joka syödään ihan kuten aamupuurokin. Iltapalan jälkeen mennään pesemään hampaat, laitetaan yöpuku ja aletaan valmistautua yöunille. Siirrytään meidän sänkyyn maidolle ja masun täytyttyä kannan pojan omaan huoneeseen viimeistään 19:30. Toisinaan tämä nukahtaa minuutin kuluttua ja toisinaan pinnasängystä saattaa kuulua tasainen höpötys puolen tunnin verran, mutta kello 20:00 mennessä höpötys on muuttunut maailman suloisimmaksi tuhinaksi ja kahdentoista tunnin työpäivä on päättynyt.

6 kommenttia

 1. Mun on pitäny vaiks kuin monta kertaa sanoa täst, mut mä RAKASTAN sun blogin ulkoasua!!! Niin ihanan yksinkertainen, harmoninen ja tyylikäs!

  T. Korinna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 19:43,
   Oih ja voih, olipa kiva kuulla! Kiitos. <3 Oon monesti miettiny, et tekis mieli muuttaa tätä jotenkin, mut sit taas tää on just sopivan yksinkertanen ja ainakin omissa silmissä selkee.

   Poista
 2. Mun piti oikeesti 2 kertaa kattoa että ONKO TUO MEIDÄN KISSA, sillä on tasan samanlainen ja saman sävyinen!? :D mitä ihmettä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mimmu,
   Tiedän tunteen! Ihan hullu olo, jos näkee ihan samanlaisen jossain. :DD

   Poista
 3. jes vihdoinki pitkä postaus!! oli kiva!

  VastaaPoista