18.7.2014

TURVAISTUINVIIDAKKO

Meillähän on tällä hetkellä kokemusta kahdesta turvakaukalosta, telakalla ja ilman. Oltiin alunperinkin tietoisia, että kaukaloita on mahdollista saada myös telakalla, mutta koska meidän Preecosta tilattujen yhdistelmien mukana tuli myös kaukalo, päätettiin yrittää pärjätä ilman. Totuttiin alusta asti räpeltämään turvavyön kanssa, joten se ei ärsyttänyt missään vaiheessa ja oltaisiin kätetty Preecon turvakaukaloa varmaan viimeiseen asti, ellei Aleksin äiti olisi löytänyt Fb-kirppikseltä telakallista pilkkahintaan ja vieläpä luotettavalta myyjältä, sekä läheltä. Tämä Gracon entiedämikä-kaukalo on ollut hämmästyttävän helppo. Vaikka Kuu mahtuu siihen yhä pituudeltaan ja kilorajakin tulee vastaan vasta noin neljän kilon kuluttua, olisi meillä ehkä jo aihetta tutustua turvaistuinviidakkoon, josta kummallakaan ei vielä ole kokemusta.

En tiedä onko kasvojen suunnalla todellisuudessa niin kamalasti väliä, mutta oman mielenrauhani vuoksi toivoisin, että myös uusi istuin olisi mahdollista asettaa aluksi selkä menosuuntaan päin. Koska olen aiheen kanssa täysin ulapalla, en oikein osaa vaatia tämän lisäksi muuta kuin siistiä ja miellyttävää ulkonäköä... Yksi ehdoton ei on kuitenkin istuin, jossa lapsella on pöytä. En valitettavasti löytänyt tähän hätään sitä netissä pyörivää kolarivideota, mutta sen nähtyäni en edes harkitse. Tahtoisin panostaa erityisesti tähän tulevaan istuimeen, joten ajattelin kysellä, olisiko teillä jotankin, jota suositella? Entä onko jostakin huonoa sanottavaa? Vinkkejä, kokemuksia?

Väinölle ois ilmeisesti myös aihetta ostaa istuin..

15 kommenttia

 1. mul ei oo kokemust mut kiitos postauksest! en omista äitikaverei ja meil pitäis kilojen puolest olla jo istuin ni tarviin kans vinkkei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 12:54,
   Mä oon saanut ehdotuksia lähinnä Facebookiin ja Instagramiin, mutta toivottavasti teillekin löytyy sopiva istuin!

   Poista
 2. Caretero scope kannattaa ehdottomasti googlata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 13:53,
   Pari muutakin on ehdottanu tätä, joten taitaa olla ykkösenä tällä hetkellä. :) Täytyy katella illalla paremmin, kun pääsee koneelle!

   Poista
 3. Briolta löytyy zento merkkinen turvaistuin. Gracolta taas löytyy kunnon istuimia ja niitä voit selailla esim vauvatalo johannan nettisivuilta. Itse suosisin gracon turvaistuinta, on siisti, turvallinen ja helppo asentaa. Myös britax valmistaa laadukkaita istuimia. besafe izi combi tekee kalliita ja paskoja istuimia. Kannattaa käydä kysymässä lastentarvike liikkeestä turvallisia vaihtoehtoja. En ite tilais netistä ulkomaalaisia merkkejä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 15:34,
   Joo en mäkään pelkästään tuntemattomien suosituksesta lähtis tilaamaan!

   Jos istuin on hyvä niin sillä hinnalla ei tällä hetkellä ole ihan kamalan suurta merkitystä. :) BeSafe Izi Combista sain itse asiassa kaverilta suosituksen. Millä perusteella ne siis on paskoja?

   Poista
 4. Meillä on Britax multi tech 2 istuin ja ollaan oltu siihen ihan supertyytyväisiä. Sen saa asennettua sekä selkä- että kasvot menosuuntaan ja menee lapselle noin 6-vuotiaaksi asti sen säädettävyyden ansiosta. Vyöt (viisipiste) on tosi näppärät säätää sopivaksi vaikka yhdellä kädellä, ja istuimessa on tukijalka ja todella hyvät kiinnitysvyöt että saa kyllä tiukasti autoon kiinni. Kaiken lisäksi minusta vielä hyvännäköinen turvaistuimeksi, itse kauhistelin sitä miten rumia suurinosa on. Ulkonäkö ei tietenkään ole se tärkein juttu, mutta tässä se tulee bonuksena, voin todellakin suositella! Ainut miinus, että tosiaan näiden kiinnitysvöiden takia ei ihan niin näppärästi siirretä autosta toiseen kun joku toinen istuin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 16:30,
   Kiitos ehdotuksesta, sain toisenkin positiivisen kokemuksen samasta istuimesta! :)

   Poista
 5. Todellakin on väliä onko kasvot menosuuntaan vai ei. Alle kaksivuotiaalle pitäisi aina olla selkä menosuuntaan. Kannattaisi kysyä apua alan ammattilaisilta, eikä luottaa muiden kokemuksiin. Kuka vain voi sanoa, että hyvä istuin meillä on, vaikka ei tietäisi asiasta yhtään sen enempää. He osaavat liikkeessä neuvoa turvallisimman vaihtoehdon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 16:44,
   Näin mäkin ajattelin ja tuntuis hullulta laittaa pieni kasvot menosuuntaa kohti, mut tiedän monia, joilla näin ei ole ja siitä syystä en ollut varma. Meillä näin oltaisiin joka tapauksessa tehty. Ja toki me kysytään myös asioista tietävältä, mutta paljon mukavampi lähteä sitä istuinta metsästämään, kun on vähän jo tietoa niistä. :)

   Poista
  2. Olipa muuten sekava kommentti. Siis tiedän monia, joilla ei ole selkä menosuuntaan.

   Poista
 6. BeSafe Izi combi löytyy meiltä. Se oli ainut joka sopi kriteereihini. Turvallisuudessa ei moitteita, saa asennettua kasvot ja selkä menosuuntaan ja saa myös ilman isofixiä, sellaista hienoutta kun ei meidän autossa ole :) Olihan se hintava (lastentarvikkeessa normaalisti noin 470e), mutta meillä kävi tuuri ja se oli juuri alennuksessa 399e :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 16:00,
   Ylempänä oli anonyymi, joka sanoi kyseistä istuinta paskaksi, mutta mä oon kyllä kuullut tästä nimenomaan hyvää. :) Kiitos, että jaoit teidän kokemuksen!

   Poista
 7. Meillä on Graco Cosmic Comfort S. Otettiin käyttöön 7-8kk ikäisenä. Siin on kallistus mahdollisuus ja saa kummin päin tahansa :) se menee niin pitkään kun istuibta tarvii, eli seuraavana on sitten se koroke vaan. Hintakaan ei oo paha, lastentarvikkeesta ostettiin ja oisko ollu joku 350€ tarjoishinta. Alle 400€ kuitenkin normi hinta. Me ollaan hirveesti tykätty :) mun vanhempien autos on mun serkun vanha istuin ja se on ihan kauhee ku selkänoja ihan suora, jos Ade nukahtaa ni sen pää vaan roikkuu :( mä liputan siis sen kallistuksen puolesta! :) ja kantsii käydä iha liikkeis kyselee yms. Ja kertoo et mitä te istuimelta vaaditte ni ne osaa hyvin kertoo! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. janinamariann,
   Joo mä oon kans katellu, et vanhat istuimet näyttää kauheen kovilta ja just se, et ne on niin pystyssä, eikä oo mahdollisuuksia muunnella asentoa. :/ Täytyy googlettaa toi teidänkin Graco! Aleksilla on ens viikolla aamuvuoro niin päästään sopivasti kurkkimaan liikkeitä, jos saatais vaikka jo alkavalla viikolla hommattua istuin nyt kun siitä innostuttiin. :)

   Poista