1.7.2014

OLIPA KERRAN SOME-DOULA (KERTAA 54)

Kun kerrottiin raskaudesta viime vuoden huhtikuussa, Aleksin sisko kehotti kurkkaamaan Kaksplussalle, josta kuulemma löytyisi keskusteluja laskettujen aikojen mukaan. Mietin hetken, että joopa joo, samanlaisia naurettavia bimboja kuin vauva.fi:ssä ja taisin vielä kotonakin hymähdellä asialle. Eihän siellä menettäisi kuin hermot niiden porvoolaisten kanssa! Lähes kaikki tärkeimmät kaverini olivat miespuolisia, kokivat raskauden alkuun ongelmana, eikä heistä tietenkään olisi ollut ymmärtämään riittävästi - hyvä, että ymmärsivät edes ennen hormonihirviötä. Kaveripiiristä taisi löytyä ainoastaan yksi äiti-ihminen, joten päätin sittenkin ihan vain kurkata ja häipyä sivustolta ennen hermojen menetystä. Yllätyksekseni Kaksplussalaiset olikin harvinaisen fiksua porukkaa ja oli helpottava höpistä oireista ja muista, kun ruudun toisella puolella niin monet kamppailivat samojen juttujen kanssa. Jäin koukkuun. 

Palstailusta en kauheesti muista, mutta jossakin vaiheessa uskaltauduin liittyä meidän joulukuisten Facebook-ryhmään. Nimimerkit saivat kasvot ja niiden takaa paljastui ihan oikeita ihmisiä. Mä en oikeesti voi hehkuttaa riittävästi, miten hienoa on ollut kärsiä näiden ihmisten kanssa kaikista niistä raskausvaivoista. Miten jännittävää oli odottaa ensimmäisen tonttusen hengenvetoa tai lukea synnytyssalista kirjoitettuja päivityksiä. Miten ihanaa oli myös omalta osalta jakaa se kaikki näille ihmisille. Ajatella, 54 ikiomaa some-doulaa! Mä olen myös iloinen siitä, että meidän ryhmässä on niin hyvä henki, voidaan puhua mistä vain ja porukka on pysynyt suurin piirtein kasassa myös synnytysten jälkeen.

Tällä hetkellä odotan enemmän kuin innolla loppukuusta (toivottavasti toteutuvaa) reissua Treelle, sillä alku-ujoudesta huolimatta tahdon päästä näkemään Turun seudun äitien ja vauvojen lisäksi myös muita tyyppejä, vihdoinkin! Ja ei, postauksella ei ollut sen suurempaa ideaa. Tänään vaan tuntui tältä.

Kuva otettu Skanssi-treffeillä 28.6.

14 kommenttia

 1. Tiedän tunteesi! :) Mä oon helmikuisten samanlaisessa ryhmässä, joka päiväistä vertaistukea 90 naiselta jotka ovat samassa tilanteessa - ihan mahtavaa!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidi Maria,
   Oho, teitä onkin paljon! Mut tosiaan, on kyllä ihan huippua. <3

   Poista
 2. Some-doula <3. Kiva on ollut jakaa tää tie kanssasi :D. Mua lähinnä varoteltiin et älä mee ny ainaja palstoille kattelee mitää. No onneks menin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uutistoimisto Anselmi,
   Todellaki hyvä - ois jääny muuten monet sun hauskat juttuset lukematta! Vielä kun nähtäis äkkiä. <3

   Poista
 3. Anonyymi1/7/14 22:23

  miks oot joulukuisis ku juuso on syntyny marraskuus ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi1/7/14 22:52

   Varmaan laskettu-aika oli joulukuussa ja liittyi ryhmään jo raskausaikana..

   Poista
  2. Anonyymi 22:23,
   Laskettu aika oli alunperin 1.12. :) Joillain muuttu vasta ultrassa marraskuulle ja tammikuulle, muttei enää tahdottu vaihtaa ryhmää, kun toi tuntui niin omalta.

   Poista
  3. Anonyymi 22:52,
   Suurin piirtein näin. :) Liityin ryhmään varmaan ensimmäisen ultran jälkeen, jollon LA oli 1.12. Lopulta se muutettiin 23.11.

   Muutama otti myös varaslähdön, joten lopulta "tontut" on syntyneet aikavälillä loka-tammikuu.

   Poista
 4. Anonyymi2/7/14 19:42

  siis ihana blogi !! nii selkeen näköne ja jotenki siisti ja sillee :) tuli heti lemppariks ja pakko lukee lisää !

  VastaaPoista
 5. Heh, mä putosin jotenkin synnytyksen jälkeen ihan kokonaan meidän syyskuisten kelkasta, kun en semiraskaiden alkukuukausien aikana jaksanut facebookia saatika keskustelupalstaa avata. Itseasiassa siihen meni lopulta reilu puoli vuotta, että kiinnostuin taas klikkaamaan itseni kaksplussalle. Nyt jälkikäteen porukkaan on vähän vaikeampi hypätä, mutta onneksi jokunen viime syksyinen vielä löytyi :)

  -Niina / www.zeninan.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niina / Zeninan.com,
   Mä luulen, että tässäkin asiassa pätee lause "parempi myöhään kuin ei milloinkaan"! Vaikka onkin vaikeempi päästä mukaan, kun muut jo tuntee niin ajan kuluessa ryhmästä on varmasti paaaaljon iloa. :)

   Täälläkään ei ollut helppo raskaus itse asiassa missään vaiheessa, kun oksensin rv4 - rv40+3 useita kertoja päivässä ja supistelut alkoi jo rv20, mutta just siitä syystä roikuin Facebookissa jopa luvattoman paljon, kun sängyssä ei ollut kauheesti tekemistä. Joulukuisista oli paljon seuraa vuodelevon aikana!

   Poista