27.7.2014

KAKSI KOLMASOSAA

Kääk... Kaksi kolmasosaa vuodesta J:n kanssa on kulunut. Tämän postauksen jälkeen enää neljä katsausta kuluneeseen kuukauteen ja ollaan vuoden kohdalla. J kasvaa hurjaa vauhtia, mutta samalla tuntuu, että juuri nyt on se hetki, kun synnytyksestä viimein tuntuu olevan aikaa. Siitä huolimatta vastahan me plussattiin.

Kuukauden aikana J on oppinut sanomaan äiti. Äitiä huudellaan oikeastaan päivittäin, joten uskon sen olevan tarkoituksellista, vaikka vielä J ei osaakaan kohdistaa sanaa minuun. J tunnistaa nimensä, tulee kävelyautolla luokse (jos malttaa) kuullessaan kutsun tule tai tule tänne, osaa etsiä ympäriltään jotain/katsoo kohti, kun kuulee sanan katso ja tietää mitä tarkoittaa ei, vaikka välillä kielletty asia viekin voiton.

J on mahdoton hyrrä ja pääsee pitkiäkin matkoja pyörien napansa ympäri, mutta jaksaa tehdä sitä harvemmin muualla kuin sohvalla ja sängyssä. Vihdoin ja viimein meillä myös ryömitään. Ei sillä, että asian kanssa olisi ollut kiire, mutta äitinä sitä pelkää jatkuvasti, ettei lapsi kehity normaalisti. Liikkuuko se? Puhuuko se? Tiedättehän? Vaikka tyyppi osaakin ryömiä, pysytellään meillä vielä toistaiseksi samassa tilassa muiden kanssa. Peruuttaminen ja konttausasentoon yrittäminen on tällä hetkellä in, ja kävelytuolilla päästään huimaa vauhtia koirien perässä, avaamaan keittiön laatikoita, sulkemaan äitiä vessaan tai itseään omaan huoneeseen. 

Hampaiden kasvatustaan J jatkaa samalla tahdilla kuin aiemmin! Viimeisen kuukauden aikana meille on ilmennyt taas kaksi hammasta lisää!! Tilanne siis 4 - 3 alahampaiden tappioksi.

Kuukaudessa ollaan opittu myös jonkinlainen pinsettiote. Useimmiten tartuttava asia on kuitenkin sormenpäiden sijaan keskellä sormia, mutta etusormen ja peukalon välissä kuitenkin. Nykyään pieneen nyrkkiinkään ei enää huku kaikki, kun J saa syötyä myös pienempiä paloja syömällä pinsettiotteen avulla tai suoraan kämmeneltä.

Istumisessa ollaan kehitytty lisää ja nykyään J istuu itse pitkiäkin aikoja niin pehmeällä kuin kovallakin alustalla. Ostettiin muutama viikko sitten imukupeilla kiinnitettävä matto kylpyammeeseen, joten kylpytuki jäi hyödyttömäksi ja nykyään J istuu ammeessakin itse, vaikkakin pienellä varauksella - siellä kun ei aina malttaisi olla niin rauhallinen. 

Meillä on käytetty ihan pian viitisen kuukautta 68-koon vaatteita ja itse asiassa kiinnitin viime viikolla huomiota, että 74-koon vaatteet (etenkin bodyt) ovat lähes poikkeuksetta liian suuria. Vaatteina kuitenkin käytetään kokoja 68/74 ostopaikasta riippuen. Vaippoina toimivat edelleen Liberon 4-koon teippi- ja housuvaipat.

Nukkumisen suhteen ei ole tapahtunut järisyttäviä muutoksi, vaan rytmi on lähes sama kuin kuukausi sitten, mutta yhden yöheräilyn sijaan niitä on pyöreät nolla. Nykyään myös päiväunet (tai ensimmäiset niistä) sujuvat paremmin. Näistä lisää heti, kun jaksan luonnostella päivärytmi-postauksen loppuun...

Meistä kahdesta Aleksi on se nirso ja meillä onkin aina tapana vitsailla siitä, miten olen oikea jätelava syödessäni mitä tarjolla on. Onnekseni J on tullut muhun ja syö hyvillä mielin mitä tarjotaa, eikä tähän mennessä ole ollut ainuttakaan ruokaa, joka ei olisi pojalle kelvannut! Liha- ja kasvissoseet meillä ostetaan kokonaan kaupasta, mutta hedelmäsoseita teen myös itse. Unien tavoin syömisestäkin lisää, kunhan ehdin ja jaksan.

Sellainen se meidän kahdeksan kuukauden ikäinen pikku-J. Hampaiden puhjetessa havaittavissa oli pieni Hammasmörkö, joka sai J:n kiukuttelemaan ja vei ruokahalun, mutta enää siitä ei ole tietoakaan, kun kaikkea järsivä, pieni Termiitti on taas talossa.

2 kommenttia