28.7.2014

KIRPPU, KIRPUMPI, KUKU

Pikaiset neuvolakuulumiset ilman suurempia höpinöitä! J nukahti matkalla ja meidän vuoron tullessa jouduin herättämään pojan rattaistaan, joten tämä oli vähän uninen koko neuvolan ajan. Lisäksi meidän oma neuvolatäti oli kesälomalla ja siitä syystä juttua ei riittänyt ihan tavalliseen tapaan, mutta ei me tempuilta tälläkään kertaa vältytty. Kortiin merkittiin seuraavaa...

8 kuukautta (7 kuukautta).
Paino 8 290 grammaa (8 380 grammaa).
Pituus 70,0 senttiä (68,5 senttiä).
Pipo 45,7 senttiä (--).

"Suloinen, reipas poika. Iho terve, sydän ja keuhkot ok, vatsa ok, kivekset ok, silmät ok. Pituuskasvu tasaista, painoa ei nyt ole tullut -> öljylisä + korvikejauhe."

Mä olin aivan varma, että meillä oltaisiin jo lähes 9,5 kilon paikkeilla, mutta sen sijaan paino oli laskenut!? J:hän syö useimmiten viidesti päivässä ja hyvin syökin, joten tämä todellakin tuli yllätyksenä. Normaalisti 9kk-neuvolaa ei ole lainkaan, mutta meillä on kuukauden päästä painokontrolli neuvolatädin huolen takia. Jotenkin musta tuntuu, että J:llä oli vauvana enemmän painoa pituuteen nähden ja vähäinen painonnousu johtuu vain sen tasaantumisesta. Pituuden käyrä kuulemma menee taisesti miinusta, mutta sitä tulee kuitenkin ihan sopivasti. Aloin vasta matkalla miettimään, miksi neuvolassa käskettiin antaa korvikejauhetta rintamaidon sijaan, vaikka tiedossa kuitenkin on, että imetän yhä ja maitoa tulee riittävästi... Nyt siis maitoa myös aamulla, lisää öljyä ruokiin ja uusi tsekkaus ensi kuussa. Kirppu, kirpumpi, Kuku.

8 kommenttia

 1. vaikuttaakoha sun oma syöminen toho?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 09:14,
   Se, että syön nykyään neljästi päivässä, jos vaan ollaan kotona tai perheen kanssa?

   Poista
 2. Voihan olla, että pikkuinen on alkanut vain liikkua enempi?:) Meilläkin esikoisen paino laski pikkuisen just tuossa iässä, kun alkoi liikkumaan aikaisempaa paljon enemmän.
  Ja tuohon ylempään anonyymin kommenttiin; kyllä se vauva vaan omansa ottaa, kun sitä lapsentahtisesti imettää! Ja jos neljästi päivässä syö niin vauva saa kyllä omansa siitä.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suvi K.,
   Kiitos Suvi! Joo voi hyvin olla. Kädet ja jalat vispaa jatkuvasti, pyöritään ja hyöritään, ja kävelytuolilla mennään kämpän päästä päähän monesti päivässä. :) Lisäks mä kasvoin ainakin 15-vuotiaaks asti alakäyrällä niin en ihmettele, jos Kukulle käy samoin.

   Poista
 3. Varmaan ryömiminen ja muu liikkuminen vaikuttaa tähän ! Jos kuitenkin jaksaa touhuta ja muuta niin tuskin huolta (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 20:52,
   Todellakin jaksaa.. :D Tietty näin inhottavan kuumalla hetkiä, jollon mielummin vaan on ja köllöttelee sohvalla, mut yleisesti kyllä virtaa riittää. :)

   Poista
 4. Pieni mutta pippurinen :D? No hänel on vaan niin meno päällä ja pienistä vanhemmista tulee pieniä lapsia :). Tärkeintä, että kumminki kasvaa ja kehittyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uutistoimisto Anselmi,
   Pippurinen totta tosiaan! Äitiinsä kai tullu. :D

   Poista