27.6.2014

TAAS KUUKAUTTA VANHEMPI

Tässä sitä ollaan. Taas kuukautta vanhemman pojan äitinä. Mä en oikeasti enää edes jaksa jaaritella niitä samoja lätinöitä kuluneesta ajasta. Kerron mielummin sitten, kun aika on matelee. Joopa joo.

Ensimmäisistä hymyistään lähtien J on ollut kovin herkkä hymyilemään ja nauramaan. Kuivana, kylläisenä, hyvin nukkuneena ja seuran kanssa oikea Herra Aurinko. Kolmen kuukauden iässä hampaiden tulo alkoi näkyä itkuisuutena ja siitä lähtien meillä on ollut itkuisempia kausia. Nyt tämä Herra Aurinkoinen on totta tosiaan tehnyt paluun, enkä edes muista milloin J olisi ollut huonolla tuulella väsy- ja masuhuutoja lukuun ottamatta. Ihana, pieni ilopilleri-papupata.

Vaikka J onkin kunnon papupata, sitä ihan oikeaa sanaa ei ole vielä kuulunut. Janen nähdessään J alkaa lähes aina hokemaan "kisss kisss kisss" ja voisin veikata ensimmäisen sanan olevan äidin tai isin sijasta kissa. Epämääräistä suhinaa J pitää myös nähdessään mummun, mutta toisaalta, onhan mumu aika kisu! "Missä on kissa?" -kysymyksen yhteydessä kissaksi kelpuutetaan myös koirat. Ihan sama, kunhan se on karvainen ja lattialla.

5kk-postauksessa epäilin J:n osaavan matkia mm. sohvan "rapsuttelussa" ja nyt matkittavia asioita on tullut lisää. J osaa naksutella suullaan, taputtaa pöytää/lattiaa ja vinguttaa kirjassa olevaa vasikkaa.

Meillä ei vielä(kään) ryömitä, mutta asento alkaa pikkuhiljaa löytyä. Ongelmana on vain se, ettei mikään kiinnosta riittävästi (paitsi todella karvainen matto, vaikka sitä imuroisi 15min/päivä), mutta eiköhän tämäkin tästä ajallaan. Tässä ihan parin päivän aikana J on onnistunut jopa potkaisemaan itseään ihan vähän eteenpäin ja työntämään taaksepäin. Vaikka J ei varsinaisesti osaa liikkua eteenpäin, tuntuu, että kierimällä ja pyörimällä tyyppi vaihtaa paikkaa ihan vahingossa.

Liikkumisen kanssa J ei tunnu pitävän kiirettä, sillä töitä riittää muutenkin. Parisen viikkoa sitten kaveri nimittäin päätti kasvattaa pari hammasta muutamassa päivässä! Tällä hetkellä löytyy siis yhteensä viisi hammasta: alhaalta kolme, ylhäältä kaksi. Ja äidin tissit kiittävät. Auuuuutss...

Istumisessa ollaan kehitytty jo hirvittävän paljon! J istuu syöttötuolissa ilman tukea ja harjoitusta saadaan myös keinumalla päivittäin. Instagramissa seuraavat onkin jo luultavasti saaneet yliannostuksen meidän keinukuvista, mutta kun... Toinen on niin söpö! J osaa istua hienosti selkä suorassa, jos vain malttaa, mutta useimmiten ympärillä on kaikkea niin kiinnostavaa, että nähtävissä on lievästi sanottuna etukeno.

Kasvu on nyt selkeästi tasaantunut, koska meillä käytetään pian kolmatta kuukautta samankokoisia vaatteita/vaippoja. Vaippoina toimii Liberon 4-koon housu-, sekä teippivaipat ja vaatekoko on 68/74. Juuri tällä viikolla taisin laittaa viimeiset 62-koon vaatteet pois.

Illat ja yöt meillä sujuu edelleen hyvin unikoulun ansiosta. Iltatoimet aloitetaan ennen seitsemää lelujen keräilyllä + huoneen yökuntoon laitolla ja siitä siirrytään iltapalalle, jonka jälkeen pestään hampaat ja mennään meidän sänkyyn iltamaidolle. 19:30 - 20:00 siirrän J:n omaan huoneeseen ja nukahtaminen sujuu vaihtelevasti. Välillä sitä ei edes herää siirtoon ja välillä pinnasängyssä leikitään puolisenkin tuntia. Nykyään pieni kitinä alkaa 00:00 - 01:00, mutta loppuu lyhyeen. 05:00 - 07:00 itkuhälyttimestä alkaa kuulua kitinää tai juttelua, haen J:n viereen ja unet jatkuvat aina 07:30 - 08:30 asti.

Ruokailu on muuttunut viime kerrasta paljon, sillä rintamaitoa J syö enää lähinnä iltaisin, tarvittaessa öisin ja silloin, kun päiväunet eivät maistu, mutta energiaa tarvitaan. J:n nähneet varmasti tietävät mitä tarkoitan, jos sanon, että maidossa taitaa todellakin olla muutama promille! Ainakin toistaiseksi syödään kaupan valmissoseita, mutta jossakin vaiheessa olisi tarkoitus koittaa tehdä näitäkin itse - aika ei vain tahdo riittää. J:lle uppoaa ruoka kuin ruoka, joten purkin sisällöllä ei ole väliä. Päivän aikana marja-/hedelmä- ja lihasoseita menee 2 - 4 purkkia päivässä, mutta näistä ajattelin höpöttää enemmän vähän myöhemmin, kun tarkoituksena olisi kertoa meidän päivien kulusta.

Notta sellainen veijari se J! Sulattaa sydämiä minkä kerkiää ja aiheuttaa vauvakuumetta niillekin, jotka eivät lapsista edes pidä.

Kirjoitusvirheet kiitos Mirkkelsonin. Se kun ei osaa olla hiljaa ja yllyttää muutkin mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti