26.6.2014

EN KEKSI OTSIKKOA, MUTTA KÄYTIIN NEUVOLASSA

Niin. Eiköhän siinä tullutkin jo esille se, mitä otsikossa tahdoin kertoa. Meillä nukutaan yöt edelleen hyvin, mutta jostain syystä olen todella väsynyt, kun saan laskettua J:n sänkyyn noin puoli kasilta. Tahtoisin kirjoittaa yhdestä jos toisesta asiasta, mutta mielummin kyhjötän sohvan nurkassa. Ehkäpä tämä tästä sitten, kun (tai jos...) ilmat taas muistuttavat vähän enemmän kesää. Enivei, tänään me oltiin taas neuvolassa, mitat olivat seuraavat ja saatiin neuvolakorttiin seuraavanlainen teksti.

7 kuukautta (6 kuukautta).
Paino 8 380 grammaa (8 250 grammaa).
Pituus 68,5 senttiä (67 senttiä).

"Aurinkoinen poika. Saa 4 kiinteää ateriaa pv:ssä. painoa edelleen tullut vähän vähemmän, pituuskasvu hyvää. Öljylisä ja kiinteiden ruokien määrän lisääminen."

Muistin vasta lähtiessä, että pipoa ei mitattu lainkaan, mutten kyllä tiedä mitataanko sitä yleensäkään enää puolen vuoden jälkeen? Viime kerralla painoa oli tullut vain 340 grammaa kuukaudessa ja tällä kertaa 130 grammaa kolmessa viikossa, vaikka minimi on 100 grammaa viikossa. J syö pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta todella hyvin ja mä itse olin 15-vuotiaaksi asti kovin pieni, joten en osaa tästäkään oikein huolestua, kun J:stäkin voisi kuvitella tulevan pitkä ja hoikka. 

J taas näytti pelletemppunsa syömällä hoitopöydän paperit, kiemurtelemalla, nuolemalla lattiaa ja hajottamalla yhden lelun. Niin, että jos jonkun lapsi kaipaa neuvolassa jotakin puuttuvaa lelua niin syypää löytyy täältä: meidän voimamies. Mihin tässä vielä joudutaankaan, kun tyyppi lähtee liikkeelle!

Uskokaa tai älkää, muttä tähän asti kirjoittaminen kesti nelkytviis minuuttia, joten nyt mä luovutan, painun suihkuun, sen jälkeen sohvan nurkkaan ja tilaan Aleksilta karkkia, kun tulee töistä. Aika hyvät pläänit.

2 kommenttia