28.1.2014

SUURI, PIENI MIES

"Ihana vauva. Seuraa kasvoja, antaa hymyjä ja juttelee. Kasvaa hienosti. Iho kauniin pehmeä. Jäntevyys hyvä.", lukee neuvolakortissa tämän päivän kohdalla. Nähtiin meidän mukava neuvolatäti tänään pitkästä aikaa (nähty viimeksi J:n ollessa kolmen viikon ikäinen) ja saatiin paljon kehuja siitä, miten hienosti murunen on kasvanut ja kehittynyt (ja on kuulemma kovin isänsä näköinen poika, heh heh). Saatiin myös suuhun annettava rotarokote ja seuraavalla kerralla on luvassa ensimmäiset piikit... Äitiä jännittää jo nyt.. Tästä kerrasta jäi kuitenkin pelkästään hyvä mieli. On aina niin kiva nähdä, miten toinen esittelee taitojaan ja hymyilee entistä leveämmällä hymyllä saadessaan lepertelykehuja - sitä saa olla niin ylpeä. Neuvolakorttiin tuli tekstin lisäksi myös tuttuun tapaan ne kaikkia kiinnostavat mitat:

2 kuukautta (5 viikkoa).
5 480 grammaa (4 540 grammaa).
57,5 senttiä (54,4 senttiä).
40,5 senttiä (38,9 senttiä).

6 kommenttia

 1. Ei kovin fiksua istuttaa tuon ikäistä,vaikka ei tuossa varsinaisesti "istu" selkäsuorana mutta huomaa että leuka on kiinni rintakehässä ja selkä ei ole tuettuna.Suositushan on istuttaa tuetustikkin vasta puolen vuoden iässä.Sanon tämän ihan ystävällisesti,tarkoitus ei ole viilata pilkkua tai loukata.Luultavasti et julkaise kommenttiani kuitenkaan mutta se ei häiritse,sinulle tämä laitoinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 22:33,
   Tiedän. Sikspä "istuikin" ihan todella pienen hetken ja ensimmäistä kertaa, ei siis harrasteta/olla harrastamassa tätä sen enempää... :)

   Poista
  2. Eiköhän jokainen äiti (oli sitten lapsi ensimmäinen tai vaikka se viides) tiedä milloin lasta saa istuttaa ja millon on hyvä odotella. Tästä kuvasta ainakin huomaa selvästi ettei lapsi varsinaisesti edes istu. Kannattaa jättää anot omaan arvoonsa.

   Poista
  3. Hanna,
   Joo näinpä. :) Ja Juusohan "istuu" tossa nimenomaan selkä taaksepäin kenossa, ei pystyssä. Samassa asennossa on usein sylissä, selkä tuettuna jomman kumman rintaa/vatsaa vasten, kun viihtyy niin harvoin maatessa.

   Poista
 2. Anonyymi4/2/14 12:01

  voi noit hiuksii :DD <3

  VastaaPoista