27.1.2014

KAKSI KUUKAUTTA


Ihan älytöntä, että meidän Pörriäinen täytti tänään kaksi kuukautta! Vastahan sitä odoteltiin synnärille lähtöä... Instagramissa seuraajat saattoivatkin jo nähdä videolta syyn siihen, miksi kuvat ovat laadultaan mitä ovat (kamerassa olevat kuva ovat vielä kamalampia). Pikku-Stinkystä oli yksinkertaisesti mahdoton saada selkeää kuvaa, joten näillä mennään. Mutta niin... Millainen onkaan J kaksi kuukautta?

Iloinen ja hymyileväinen. Maailman parasta nähdä aamu toisensa jälkeen se korviin asti venyvä hymy pienen Oota, mä katon tän unen loppuun -itkun ja nyyhkytyksen jälkeen. Tuntuu, että viikko viikolta J jakelee hymyjään enemmän ja enemmän, eikä hymyily tarvitse enää varsinaista kohdetta, sillä hymyillä voi vaikkapa vain hymyilemisen ilosta.

Juttelevainen. J:n papan sanoin poika juttelee jo niin paljon, että puhuu varmasti ennen vappua, heheh. Siansaksan joukosta "tunnistettavia" sanoja ovat "guu guu" ja "a guu", ja J:stä onkin superhauskaa, jos joku jaksaa toistella niitä. Hauskoja ovat myös sanat Lady GaGa ja Herra GuGu, mutta Jari Sillanpääkin saa iloisen virneen.

Seurankipeä! Välillä on hetkiä, jolloin tyyppi saattaa viihtyä tunninkin verran sohvan kulmassa maaten, mutta useimmiten kelpuutettava paikka on ainoastaan syli, syli, syli... Parasta on sylittelevä henkilö, joka jaksaa keinuttaa uneen tai juttelee tunnista toiseen. Hiljaiset heput on out.

Kahden kuukauden ikäinen J käyttää vaatekokoa 50/56 ja Liberon 2-koon vaippoja. Osa 50cm bodyista menee edelleen, mutta toisaalta osa 56cm vaatteista alkaa käymään pieniksi ja osa tuntuu ihan hirveiltä säkeiltä. Tämä äiti päästi jo muutamat kyyneleet, kun tajusi, että viisikymppisiä saisi alkaa pikkuhiljaa pakkailemaan. Saadanhan me vielä joskus hypistellä niitä, saadaanhan??

Kahden - kolmen viikon iässä koitettiin nukkumista omassa sängyssä, mutta yritys jäi yhteen yöhön, sillä tulin siihen tulokseen, että mielummin nukutaan toistaiseks perhepedissä hyvien yöunien kanssa sen sijaan, että yritettäisiin saada pientä omaan sänkyyn ja herättäisiin pitkin yötä. Kuuden - seitsemän viikon iässä yritettiin uudestaan ja J vetikin heti useamman tunnin unta putkeen! Kahden kuukauden iässä J nukkuu omassa sängyssään lukuun ottamatta niitä öitä, kun pieni sairastaa. Pisimmät yöunet ovat tainneet kestää 8,5 tuntia putkeen ja normaalisti meillä syödään öisin noin kymmenen minuutin ajan välillä 23 - 01, 05 - 06 ja 08 - 09. Kahdeksan maissa on lupa jäädä syömisen jälkeen äidin ja isin viereen jatkamaan unia. Päiväunet ovatkin sitten ihan toinen juttu... Siihen touhuun ei kelpaa äidin eikä isin sänky, ei oma sänky, ei sohva, ei sitteri. Päiväunia nukutaan ainoastaan sylissä, autossa, ja vaunuissa.

J:n in-listaan kuuluu mm. kylpeminen, oma peilikuva (joka saattaa myös olla ehdoton ei), soittolelu,  televisio ja puhelin, verhot, tähtirätti, lamput, pyyhepäinen äiti ja kieltä näyttävä iskä. Pienet silmät ovat löytäneet myös kissan ja toisen koirista, mutta hymyjä otukset eivät vielä ole ansainneet, ainoastaan kovin tarkkailevan silmäparin.

Koitin kirjoitella postausta pitkin päivää, mutta jotenkin sen loppuun saaminen jäi taas iltaan ja nyt ajatus ei kulje väsymyksestä johtuen (skipatkaa siis kirjoitusvirheet). Lisäilen myöhemmin, jos jotain tulee mieleen, mutta nyt painutaan iltatoimille, nukkumaan ja palaillaan huomenna neuvolakuulumisten kera!


2 kommenttia