4.11.2013

HYVÄ PUHELIN, PASKA PAKETTI

Välillä mä mietin, että ai hyvät hyssykät minkälaiset tahnapäät sitä haalii itselleen koiria. Joo, ei meidänkään rekut aina mitään mamin mussukoita ole: rapusta kuuluvia ääniä on tosi kiva päristä, ruoka kuin ruoka häviää kädestä, jos sitä pitää liian pitkään "tarjolla", osa perusjutuista (, kuten ennen syömistä istuminen ja luvan odottaminen) on unohtunut täysin ja ihmiset on niin hirvittävän hauskoja, että kielloista huolimatta on ihan pakko hyppiä ja pomppia, mutta jonkinlainen järki sitä sentään on sekä poikien että omistajien päässä.

Meillä kulkee ihan talon nurkalta loistava kävelytie, joka kiertää sopivan pikkulenkin tai josta on mahdollisuus päästä vaikka koirapuistoon tai viereiseen metsään, mutta mitä tekevätkään vastapäisen rapun sankarit? Kusettavat koiransa keskellä pihaa sijaitsevalla nurmialueella, jonka välittömässä läheisyydessä sijaitsee myös lasten leikkikenttä. Instagramissa avautuessani sain jo puolustuksen siitä, ettei koirat aina pysty pidättämään, mutta tässä tapauksessa kyse ei ole edes siitä, sillä kävelytielle on korkeintaan muutama hassu askel enemmän, eikä näillä "ulkoiluttajilla" ole pienintäkään aikomusta kävellä sinne suuntaan - kyllähän nyt kolmen minuutin keskellä pihaa seisoskelu ajaa saman asian. Ei sillä, että olisin mikään kerrostalokyttäri (Enpä... Vastapäisen rapun viidennessä kerroksessa pelataan joka ilta korttia iltapalan yhteydessä!), mutta tää asia kyllä häiritsee niin, että tarkoituksena on viedä pieni huomautus kyseisen talon ala-aulaan. En tiedä, onko kyse siitä, että oon oikeesti vaan niin nipo, mutta kyllä musta koirien ulkoilutus niille tarkoitetussa paikassa kuuluu yhtälailla yleisiin käytöstapoihin kun vaikka roskien vieminen sinne roskikseen asti, sillä eipä niitäkään ole tapana kylvää pitkin pihaa.

Jotenkin musta tuntuu, että ihmisillä on nykyään muutenkin vähän väärät perusteet hankkia niitä karvaturreja ja oma rotu on enemmän kuin hukassa. Mitä isompi, sen parempi ja väliäkö sillä, mitä koira tarvitsee - samalla tosin voidaan kirjoittaa siihen kaulapantaan ehkä enemmänkin autoilijoille tuttu lause "Hyvää jatkoa, jos oma ei riitä". Jos menisin halujen mukaan niin meiltäkin löytyisi ainakin pari huskya, mutta järki sentään puuttuu aina peliin. Koiratietämys ei ole tippakaan yleistietoa korkeamalla, mutta en näkisi huskylla tulevaisuutta missään kerrostalokolmiossa, eikä kummallakaan meistä riittäisi intoa täyttämään sen vaatimuksia, kun ottaa huomioon, että jo meidän vähän reilu kuuden kilon sylikoira vetää väsymättä yli kymmenen kilometrin lenkkejä leikiten vaikka vesisateessa ja hyvän ilman (ei vettä, ei märkää, ei lunta, ei tuulta, ei liian kylmä, ei liian kuuma...) sattuessa chihuahua pystyy kyllä samaan.. Että se siitä pienet koirat ei vaadi lenkitystä -liibalaabasta, eikä varmaan tarvitse kahdesti miettiä, miksi ne hihnaan tottumattomat, pienestä ja söpöstä pennusta yhtäkkiä +50 kiloisiksi kasvaneet egon jatke-karjut onkin seinähulluja.

Reilu pari vuotta sitten äiti tokaisi Aleksille, että hyvä puhelin, paska paketti. Kaupunkilaistuttuaan A "kirjoitti sopimuksen" tästä kaikesta ja onkin pärjännyt ihan loistavasti ajoittain todella paskan paketin ja vielä vaikeakäyttöisemmän puhelimen kanssa, mutta joidenkin kannattaisi ehkä kuitenkin tutustua myös siihen pakettiin pelkän ulkoisesti miellyttävän puhelimen sijaan niin naapureidenkaan ei tarvitsisi kiehua siitä, että leikittää tulevaisuudessa lastaan siihen tarkoitetulla paikalla, josta kuitenkin saattaa löytyä sitä itseään ihmisten piittaamattomuuden takia.


Plus viiskyt kiloiset egon jatke-karjut. Tahnapäät. Paska paketti.

18 kommenttia

 1. Jostain syystä tykkään tosi paljon tällaisista avautumis postauksista. Niissä vaan kuulee enemmän asiaa ja pääsee samaistumaan kirjoittajan kanssa.
  Kyllä se koirankakkapussi kuuluu olla mukana ihan jokaisella ulkoiluttajalla. Ärsyttää suunnattomasti ne ulkoiluttajat jotka tasan tarkkaan tietävät että koira on tekemässä asiansa, mutta nämä pälyilevät ihan muualle kuin eivät olisi tietoisia että nurmelle jäi muutamat kasat. Itse huomautan niistä aina kun sille päälle satun, mutta eivät ole kuulevinaankaan. Seuraavaksi nostan varmaan pökäleet maasta ja heitän perässä. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna L.,
   Mä olin tollon niin raivona, että oisin menny parvekkeelta huutamaan, jos kurkku ei ois tässä kunnossa ja ois lähtenyt ääntä. :D Mutta joo... Raivostuttavaa.

   Poista
 2. Mua raivostuttaa myös ihan älyttömästi, kun muiden samassa taloyhtiössä asuvien täytyy paskattaa koiransa leikkipihan nurmikoille eikä näillä ole mitään aikomustakaan kerätä jätöksiä. Se, että ne tarpeet osuu aina samaan paikkaan johtuu ainakin tämän talon tapauksessa vain idiooteista koiranomistajista. Ja kyllä, meidänkin tohelolle tapahtuu aina välillä vahinkoja, joissa hätä on nopeampi kuin aivot eikä koira kerkeä kipittää tieltä pusikkoon, mutta sitä varten kuljetan mukanani pusseja ja kerään kaiken mikä on kerättävissä.

  Taloyhtiö onneksi puuttui asiaan ja varoitusten/häädön pelossa näiden läjien määrä pihalla on yllättäen alkanut vähenemään. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara / nine days wonder,
   Voi toheloa. :D Meillä vähän sama, mutta toisin päin... Toi kävelytie kiertää sen kivan pikkulenkin, mut kotiin pitää tulla kuitenkin vielä parkkipaikan kautta ja tää chihu pidättää välillä viimiseen asti niin, että tekee ne asiansa vasta sinne parkkipaikalle. Ei kyllä tulis mieleenkään jättää niitä sinne.

   Hyvä, että teillä vähentynyt! Luultavasti kaikille asukkaille mukavampi, kun piha on siisti. :)

   Poista
 3. oi, nyt vasta tajusin kuin pian toi sun l.a. on! tosi paljon onnee kaikkeen ja tsemppiä! <3

  http://washed-out-dream.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kati,
   No ihan hirvittävän pian!!!! Kääk! Kiitos paljon. :)

   Poista
 4. Pää meinaa räjähtää kun näkee näitä järjenjättiläisiä koiranomistajia..
  En nyt viiti avautua enempää muutakun siitä, että ihmiset luulevat että sekarotuinen on merkkiä sekarotuinen, ja jos joskus on ollut sekarotuinen, sehän riittää kokemukseksi. Ylläripylläri entisen chihu-papillon-mixin omistaja ottaa esim karjalankarhukoira-husky-mixin. Kerrostaloon. Yhdeksänteen kerrokseen. "Ohhoh, tämähän on ihan erilainen!!" AIJJAAAA! Ottaisivat roduista selvää edes.
  Kerran näin myynnissä juurikin tuollaisen sekoituksen (kk ja husky), taisi olla 4 kk, myytiin kun 9. kerroksessa asuva omistaja ei jaksanut viedä koiraa ulos aina kun se halusi.
  Itse olen metsästyskoiran omistaja ja meinaan aina räjähtää kun joku tollukka ottaa pennun jonka riistaviettiä ei haluta hyödyntää tai tyydyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 12:55,
   Joo nää sekarotuset on kyllä kans kans yks juttu, joka laittaa ärsyttämään.. Kannattais tosiaan ehkä miettiä, mitä rotuja seropissa on tutkia niitä. Argh.

   Poista
 5. oi, paljon onnea nyt kaikkeen vauvan kanssa, tsemppiä tsemppiä, ja tää ulkoasu & blogi itsessäänkin vaikuttaa sairaan kivalta!

  VastaaPoista
 6. Oon ihan samaa mieltä sun kanssa! Täällä on asunut kaikenlaisia koiranomistajia niin niitä rasittavia kuin niitä hyviäkin. Tällä hetkellä viereisessä kerrostalossa asuu eräs koiranomistaja, joka kävelee kyllä tuonne puskille asti, mutta antaa koiransa tehdä hätänsä jo matkan varrella. Ja tosiaan tässä tien toisella puolella on lasten leikkikenttä ja toisella rivitalossa asuvien (myös meidän) pihat, jossa varsinkin talvisin näkyy keltaisia läikkiä. Aivan sama lähteekö tuonne meidän ohitse vai lyhyemmän matkan puskille roskisten kautta, silti saattaa löyty myös niitä toisiakin hätiä matkan varrelta. En tiedä kuinka moni muu antaa koiransa tehdä hätänsä samanlailla, mutta en usko syyn olevan vain hänen. Ja uskon kyllä koiran pystyvän pidättämään hätäänsä sinne puskille asti, jos vain omistaja pitää hihnaa lyhyellä ettei koira pääse tekemään aikaisemmin hätäänsä. Näin ainakin meillä tehtiin oman koiran kanssa ja kun siskon koiraa viedään niin hienosti silläkin on tuo toiminut. Kyllä mä tottakai ymmärrän satunnaiset vahingot, mutta se miten aina samoista paikoista löytyy niitä hätiä on mielestäni ihan vain omistajan vika.

  Itsestänikin tuntuu ettei ihmisillä ole yhtään tietoa erilaisten rotujen tarpeista, energiatasosta tmv. Otetaan ainoastaan ulkonäön vuoksi eikä yhtään viitsistä lukea rodusta eikä varsinkaan jakseta edes perusasioita kouluttaa koiralle ja sitten ollaankin pulassa. Saadaan todennäköisesti ongelmakoira ja sitten ollaan syyttämässä ensimmäisenä koiraa. Huoh. Toisaalta ymmärrän ettei välttämättä halua metsästää, vaikka olisikin metsästyskoira (kunhan ei ole rotu, jonka veressä se on 500%) kunhan sen kanssa harrastetaan tai leikitään tarpeeksi muita juttuja, joissa saa käyttää nenäänsä tai muuten väsytetään koiraa tarpeeksi. Saman ymmärrän myös lammas/paimenkoirissa. Tiedän useamman, joilla on kyseisen luokituksen rotuinen koira eikä ole koskaan paimentanut ja voi silti hyvin. Ainoa mitä en suosittele ottamaan "tavalliseen" kotiin on juurikin huskyt tmv ja erittäin isot koirat.

  Anteeksi kauhea romaani! Toivottavasti joku nyt ymmärsi pointin mun sekavasta tekstitstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tähän nyt tehdään ensin selväksi että mun mielestä koiran kakat pitäisi aina kerätä, mutta niin. Mä en ymmärrä keltaisista läiskistä valittamista, ei se pissa mitään siellä saastuta tai myrkytä. Ja jos omistaja on ollut pitkän työpäivän, koira on pentu tai vastaavasti vanha ja pidätyskyvytön, koiralla voi olla virtsatietulehdus ymymym. joten mun mielestä pissaläikistä ei pitäisi ulista, koska ikinä ei voi tietää. Mä en ainakaan mun pentukoiraa pakota pidättämään pissaa yhtään pidemmälle kuin mun portaiden alapäähän ja se saa siihen heti pissata (5kk) ja jos joku tulisi valittamaan siitä, niin luultavasti nauraisin päin naamaa. Mut en nyt ihan sun viestistä saanut selkeyttä että mihin ne koirat sitten pitäisi pissattaa? Johonkin muutaman kymmenen metrin päähän talonyhtiön pihasta vai?

   Ja mun on pakko 48m2 kaksiossa asuvana dobermannin omistajana kysyä, että miksi isoa koiraa ei voisi ottaa "tavalliseen" kotiin? Jos koir ei ole ulkokoira ja aktivointi ja ulkoilutus on kohdillaan niin kyllä vaikka tanskandoggikin pärjää kerrostalossa. Se kun ei oo ihan niin mustavalkoista että missä iso koira pärjää :p

   Poista
  2. Mira,
   Meillä merkattais myös ihan ulko-ovelta lähtien kaikki mahdolliset paikat, mutta just toi lyhyellä pitäminen helpottaa kummasti, kun se koira ei vaan pääse siitä pidemmälle. Pää jumittaa niin, etten saa pidempää vastausta... :D

   Poista
  3. Niina, oon kanssa sitä mieltä, että kakat pitäisi kerätä, mutta itse kerään ne vain mikäli koira on sattunut tekemään ne muualle kuin "ojaan". (selvennykseksi , olen lähiaikoina vienyt vain tuttujen koiria, jotka tekevät kakat aina keskelle tietä ellei ole tarkkana). En nyt ihan tarkoittanut sitä, että lähtisin valittamaan näistä keltaisista läiskistä, mutta mielestäni on ikävää, että koiran annetaan tehdä hätänsä (kumpi tahansa) toisen pihaan, roskikselle, lasten leikkialuelle tai vaikka siihen keskelle tietä. Vaikka se pissa ei ehkä niin vaarallista ole, mutta mielestäni on lähinnä ikävän näköistä, lähinnä siis talvisin. Eli, itse olen ottanut tavaksi antaa koiran tehdä hätänsä muualle (puskiin, ojiin etc) kuin roskiksille, toisen pihoihin tmv. Meidän pihasta se nyt varmaan olisikin sen 10-30 metrin päässä, mutta hienosti meidän 14v koirakin kesti pidätellä sinne asti. Sanoinkin jo tuolla ylempänä, että ymmärrän hyvin "erikoistapaukset" kuten, pennut, vanhat tai sairaat koirat, jotka eivät välttämättä pysty pidättelemään ja asia on siltä osin ihan okei. Pointtini nyt lähinnä oli se, että mitä itse tiedän meidän lähistöllä (2 kerrostaloa, 3 rivaria) koiranomistajia (tuttuja) on kyse lähinnä vain viitsimisestä ja kurin puutteesta.

   Ja vielä noista isoista koirista. Tarkoitin isoilla koirilla esim. berhandilaisia yms, jotka itse miellän enemmän omakotitalossa asuvien ihmisten koiriksi. Eli, vahingossa iskin nyt tuon huskyn tuohon, jolla ilmeisesti sain nyt väärän kuvan siitä mitä tarkoitin isoilla koirilla. Tottakai dobermannit ja tanskandoggit ovat isoja koiria, mutta itse voisin mielummin kuvitella ne asustelemaan "tavallisessakin" asunnossa, kunhan liikuntaa saa tarpeeksi. Että en sitä ihan niiiin mustavalkoisesti tarkoittanut, sillä tiedän erään pitäneen tanskandoggia ihan "tavallisessa" kodissa ja oli ihan onnellinen.

   Apua, oon niin huono esittämään asian sillain miten ajattelen, koska aina jää jotain oleellista puuttumaan!:D

   Janna, joo itse tiedän kanssa monta tälläistä tapausta ja siksi aina lenkittäessä pidän lyhyellä siellä missä en halua niiden tekevän hätäänsä. Ainoastaan meidän koira oli sellainen, jota sai viedä hieman pidemmälläkin hihnalla eikä tehnyt kuin vasta tuolla puskilla ensimmäisen kerran, vaikka joskus olikin isompikin hätä. :D

   Poista
 7. Mulla on jo ollut pienen hetken työn alla postaus siitä, että miten valitaan omaan kotiin just se sopiva koira, vielä en ole sitä tosin saanut täysin loppuun. Mutta tuo että pieni koira ei tarvitse lenkitystä, niin noh, paskapuhetta, mutta sillätavalla, että sekä pienistä että suurista koirsita löytyy korkea energiatasoisia koiria, kuin niitä laiskojakin. Esimerkiksi pienet terrierit ovat energiatasoltaan paljon aktiivisempia kuin lupsakka berhandinkoira, joka on lähinnä laiska ja sitten hauskin juttu - berhandinkoiran kanssa tarvitsee käydä paljon lyhyempiä lenkkejä, kuin sen terrierin ja muutenkin aktvioida koiraa vähemmän - alhaisen energiatason omaava koira, vaikka kooltaan olisikin isompi, ei tarvitse älyllistä tai fyysistä aktiviteettia läheskään niin paljon.

  http://defeatyourenemies.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niina,
   Joo näinhän se on ja oisin toki voinut olla postauksessa yleistämättä asiaa, ja heittää saman tyyppisen esimerkin. Lähinnä meinasin sitä, että ärsyttää, miten ihmisillä tuntuu olevan niin selvä pieni koira - pienet lenkit, suuri koira - suuret lenkit -käsitys, vaikka totuus onkin ihan toinen, eikä automaattisesti mitenkään kytköksissä koiran kokoon.

   Poista
 8. oot kyllä niin oikeessa! ite en kauheesti tähän törmää,
  maalla ku asun, mutta uskon, mitenkä ärsyttävää tääki
  voi olla! ja varsinki, ku pitää hankkia se koira vaa oman egon takia
  ja parin viikon päästä viedään äitille hoitoon rakki, ku ei oma aika
  riitäkkään!

  hieno banneri ja ihana blogi!:-)

  http://eevi-s.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eevi,
   Mä en onneksi oo näihin sun mainitsemiin tyyppeihin törmännyt, mutta valitettavasti joo niitäkin löytyy... :/

   Kiitos.

   Poista