31.10.2013

HURRAA THYROXIN!

"Se on sitä alkuraskauden pahoinvointia, menee yleensä ohi kahdenteentoista viikkoon mennessä." "Alkuraskaudesta saattaa väsyttää, pahin on kohta jo ohi ja pesänrakennusvietti herää." "Eiköhän se viikkoon 20 mennessä oo hävinny. Se on ollu niin runsasta, ettei kyllä koko raskautta kestä." "Pahoinvointi on vieny voimia niin ei oo ihme, jos väsyttää." "Ai se vaivaa edelleen, no nyt ollaan jo loppusuoralla! Ei kestä enää montaa viikkoa." "Loppuraskaudessa sitä saattaa ilmetä vähän väsymystä." Joo, niinpä, näinhän se on.

37. raskausviikko on täyttymässä kovaa vauhtia ja sen verran pitää kyllä sanoa, että täällä se pahoinvointi kummittelee edelleen. Nimimerkki: Enpäs taida avata jääkaappia tänään. Jotain on kuitenkin viime päivien aikana tapahtunut...

Vielä 1,5 viikkoa sitten olo oli paljon pahempi mitä tämä postaus antaa ymmärtää. Väsytti ja itketti. Saatoin herätä 16 tunnin yöunilta, käydä pikaisesti suihkussa, jatkaa nukkumista aina iltaan asti ja herätä "aamu"palalle kahdeksan aikoihin. Parina kertana oli pakko päästä suihkuun huutoitkemään kilpaa yläkerran laulavan naapurin kanssa. Viikonpäivästä ei ollut tietoa, ajantaju oli ties missä ja sillä hetkellä päässä pyörineet ajatukset tuntuvat nyt hullun puheilta.

Mullahan tutkittiin elokuussa kilpirauhasarvoja raskausviikolla 26, kun pahoinvointi vain jatkui jatkumistaan. Vastaus kuitenkin oli "No oli niissä vähän jotain, mut vajaatoiminnan sijaan ennemminkin liikatoimintaa niin ei sille sit mitään oikein tehdä", mutta kuinka ollakaan muutaman viikon takaisesta kontrollista selvisi se vajaatoiminta. 

Lääkkeeksi sain Thyroxin 25μg, jota olen nyt viikon verran popsinut kaksi tablettia päivässä ja huomenna niitä olisi tarkoitus ottaa neljä/päivä. Väsymystä on toki edelleen ja nukun vieläkin myöhään, mutta eron on kyllä huomannut jo nyt, kun nukkumisen sijaan tekee mieli tehdä ja mennä. Maanantaina käytiin kurkkaamassa ensimmäistä kertaa mun pienen pientä, pian kolmen kuukauden ikäistä serkkupoikaa ja kaupassa oli pakko saada auttaa kassalla olevaa mummoa. Tiistaina laitoin J:n huoneen kuntoon ja eilen käytin varmaan pari tuntia vessan/kylppärin siivoamiseen. Ryhmäläisiltä jo kyselin, että mahdankohan viikon päästä hyppiä seinille, kun annoskoko tuplaantuu. Musta tuntuuu, että Aleksi mulkoilee jo nyt tätä pirttihirmun paluuta, mutta mä voisin kyllä huutaa, että hurraa Thyroxin, löysin taas itseni!

27 kommenttia

 1. ooks kuullu et noist voi käyä yli kierroksil ? meinasi vaa tota vessan pesuu et kuulloistais silt eikä siis pahal

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 18:07,
   Eilen sain kuulla kyllä joo, mut mulle toi hinkkaaminen on ihan normaalia. :D Kunhan pääsen masusta eroon niin moppaan varmaan taas kolmesti viikossa, jos vaan sattuu sopivasti vapaita hetkiä!

   Poista
 2. Minulla on myös kilpirauhasenvajaatoiminta, sain keväällä samaiset lääkkeet :) - jotain olen blogissanikin asiasta kertonut, jos haluat katsoa. Löytyy varmaan tunnisteista: kilpirauhasen vajaatoiminta.. Zemii sinulle! Facebookissa on myös hyviä ryhmiä kilpirauhasongelmaisille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. annimari,
   Kiitos! Olo on kyllä niin erilainen, että noi lääkkeet oli suuri pelastus. :)

   Poista
 3. asuks länsikeskukses :)

  VastaaPoista
 4. Sain myös vajikseen lääkkeet alkuraskauden jälkeen. Mulla parani kaikki vajisoireet vasta rv30, ja lääkkeet aloitin rv11 tai 12. Oli melko tuskanen tuo väli. Tsemppiä sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nenne,
   Oho, voin vaan kuvitella! Mä en edes osannu epäillä, että mitkään oireet viittais siihen. Yhdistin itkusuuden ja väsymyksen jotenkin siihen jatkuvaan vuodelepoon, mut lääkkeiden alottamisen jälkeen kyllä tuntu, kun oisin heränny horroksesta.

   Poista
 5. Onpa kurjaa, että voit noin pahoin ja noin pitkään :(

  Jaksamisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anette - Operaatio Äiti.,
   Joo ei oo kyllä ollu mitenkään helppoa varsinkaan alkuun, kun oon kärsinyt oksentamispelosta! Enää en sentään itke joka kerta laatatessa... :D Ja pian tää on jo ohi. <3

   Poista
 6. Mulla on myös ollut tuota väsymystä ja yritän päästä verikokeeseen huomenna, kun käyn lääkärissä. Löysin onneksi kahdesta luontaistuotteesta apua pahimpaan hätään. En ole varma mistä tämä johtuu, mutta tosiaan oon myös nukkunut jotain 18 tunnin yöunia, et ei se kai ihan normaalia ole... En vaan oo jaksanut tehdä mitään. http://raindeerpants.blogspot.co.uk/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyra,
   Voi että.. :/ Toivottavasti syy selviää pian!

   Poista
 7. Uusi lukija täällä moi selailee sun vanhoja postauksia! Ikävä juttu raskausaikana tullut tuo vajis. Ittellä kun todettiin kesällä niin nukuin kaiken muun aikaa paitsi sen kun olin töissä (juuri uuden työn aloittaneena tein kaikkeni jotta jaksaisin sen työpäivän). Nyt kuitenkin meillä yritys saada vauva tähän maailmaan, eded alkuun. Pelottaa vaan kun toiset sanoo että vajaatoiminta saattaa haitata lapsen saantia. Melkeinpä sitä odottaa närästystä ja pahoinvointia, että tulis jotain merkkejä :) Kiva blogi jatkan lukemista.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa ja kiva kun kommentoit!

   Meillä tää ei oo mitenkään julkista, joten en kauheesti asiasta huutele, mut näin vanhaan postaukseen uskallan huikata, et meilläkin ois pian ajatuksena katsoa, josko saatais Juusolle pikkusisarus aikaan!

   Mä niin muistan ton ajan, kun joka kuukausi toivoi, että pieni ilmottais olostaan. Hirveesti tsemppiä teille ja toivotaan, että pian tärppäis. :)

   Poista
 8. Hui! Onpas mukavaa olla lukijoiden "ensimmäisten joukossa" kun kuulee :) Tsemppiä siis myös teille! Ehkä saankin sitte sulta neuvoja ja vertaistukea kun sellainen aika tulee! Kovasti jännittää ja melkeinpä jo tunnen närästyksen kun sitäkin niin kovin odottaa! Syödä voisin jatkuvasti :D Nää on näitä kuvitelmia vaan. Täytyis pystyä keskittymään vähän johonkin muuhun välillä ettei asiaa niin paljon stressaisi!

  VastaaPoista
 9. Vastaukset
  1. Itse asiassa et pelkästään ensimmäisten joukossa vaan ensimmäinen. :D Osa lukijoista tietää, mut ne on sit ihmisiä, joista on jo tullu kavereita blogin kautta.

   Mulla alko närästys joskus vähän ennen puoltaväliä ja voi herran jumala sitä määrää! Oltais voitu ansaita jo apteekin VIP-kortti sillä Rennien määrällä, jota sai hakee viikottain. :D Mulla oli kans sillon yritysaikana pahoinvointia, närästystä, jatkuva vessahätä ja mielitekoja, kun kroppa niin kovin toivo raskautta.

   Ja kiitos sullekin! :) Juusoa yrittäessä mun kuukautiskierto oli tosi sekasin ja kp:t vaihteli 10 - 70 välillä niin yrityksessä meni reilu vuosi. Tällä hetkellä aika epätoivonen olo, kun kp:t menee 15 ja 42 väliä. Ajattelin varata ajan lääkärille ja koittaa saada Terolut-lääkityksen niin josko kierto tästä tasaantuis.. :)

   Poista
  2. Heh! :D Mulla nyt ollu sitä kp 28-32. Eikä kiertojakaan oo pillereitten jälkeen kun vasta kaks :) kyllä sitä saa odotella vielä kauan, kun ei vaan millään malttaisi! Luin taas näitä postauksia ja ihan pakko kysyä että olitko heti noin viisas lapsen kanssa että tiesit miten toimia vai opeitko vaan matkan myötä? Tunnen itteni tosi tyhmäksi kun luen sun postauksia! :D

   Oon kuullu teroluttien auttavan kyllä! Suosittelen kun noin paljon heittelee :o

   Poista
  3. Hahahha älä tunne!! :D Osan on lapsenne kanssa eläessä varmaan oppinu ihan huomaamatta, mut tosi moni juttu myös tullu luonnostaan. Ja sit kun plussatessa liityin Kaksplussan la-ryhmään (Olipa kerran some-doula (kertaa viiskytneljä) -postaus), josta myöhemmin tehtiin Facebook-ryhmä niin siellä ollu hyvä kysellä neuvoja/kokemuksia, kun lasketut ajat menny niin samoissa. :)

   Poista
  4. Kiitos vastauksistasi! :) jännityksellä jään odottamaan miten meidän molempien käy :D

   Poista
  5. No sanos muuta. :D Onks sulla blogia? :)

   Poista
  6. Ei ole. Oon niin monta kertaa alottanut ja lopettanut. Ei taida olla se mun juttu!

   Poista
  7. Saako sua seurata instagramissa vai ootko tarkotuksella yksityinen :)

   Poista
  8. Joo saa! Pidän yksityisenä, et voin pitää vaan tietyt ihmiset poissa. :)

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Joo mä oon yhdsitäny blogin spostin suoraan tohon appsiin niin tulee ilmotus. :) Käääääks!

   Poista