16.8.2013

KISS MY TURKU

Se ihastuttava ja vihastuttava lause kaupunkibussien kyljissä. Lause, jota voisin pian huudella vaikkapa näille landelaisille, sillä näillä näkymin me sanotaan ensi kuun aikana heipat ja suunnataan takaisin Turkuun - kyllä vuosi muualla oli ihan riittävän pitkä aika! Ihmiset kuvaavat itseään usein peruspositiivisiksi, mutta itse kuulun täysin peruspessimisteihin, joten mietin tovin, uskallanko vielä kuuluttaa tästä blogin puolella, mutta tiputaan sitten korkealta ja kovaa, kun ilmoitan, että joudutaankin jäämään tänne.

Ehdittiin käymään viidessä asuntoesittelyssä ja jokaisesta löytyi jotakin vikaa: liian pieni hissi, liian vähän kaappeja, WC pyykkikoneen paikalla.. Perjantaina laitettiin hakemus yhteen paikkaan ja suunniteltiin (tai ainakin suunnittelin), että tullaan asumaan kaksiossa, mutta meille ilmoitettiin heti, että kyseisen paikan tyypit ovat suunnitelleet meille kolmiota ilmeisestikin rastitetun raskaustodistus-kohdan takia. Eilen meille esiteltiin kaksi eri kolmiota, joista toinen oli lähes mahdottomuus, koska en pystynyt katsomaan seitsemännen kerroksen ikkunasta lainkaan ulos, hui. Takaisin toimistolle mennessä kuvittelin jo, kuinka tämäkin menee syystä tai toisesta pieleen, mutta toimistotäti kysyikin vain, että kumpi halutaan.. Taidettiin molemmat olla hetki hiljaa ja miettiä, että ai oikeesti vai. 

Ainoa miinus koko rakennuksessa oli todella pieni hissi (Edit: Puuttuihan sieltä myös tiskikone, mutta ehkäpä me ostetaan sellainen joululahjaksi), jonne ei välttämättä saa sovitettua vaunuja, mutta senkin tilanteen pelasti pohjakerroksessa sijaitseva vaunuvarasto, jonne pääsee sekä sisältä että ulkoa. Luulen, että tästä parempaa asuntoa olisi tällä hetkellä ollut mahdoton löytää, joten jos jokin menee vikaan, voitte olla varmoja, että itken sitä täällä, mutta toistaiseksi voin vain todeta, että kiss my Turku!

16 kommenttia

 1. minkä kokosee muutatte

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 20:00,
   75,5 neliöiseen eli vaan puoli neliötä nykyistä pienempään.

   Poista
 2. Onko millanen vuokra noin isolla ja turun keskustassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 20:29,
   Ei sijaitse keskustassa. Vuokra noin 600 euroa.

   Poista
  2. mite kehtaat ees väittää et ei toi oo keskustaa ku kaikki näkee sen ?

   Poista
  3. Anonyymi 15:01,
   Enhän mä oo väittänytkään. :) Kuva kyllä on keskustasta, mutta en ikinä muuttais koirien kanssa sinne.

   Poista
  4. Me asutaan Itä-Helsingissä 55 neliöisessä kaksiossa ja vuokra on vajaa seitsemän sataa(äiti asuu 74 neliön kämpässä ja vuokra on samaa luokkaa kuin meillä) eli kade kyllä olen jos sieltä saa noin kakskyt neliötä isomman satasen halvemmalla! :D stadissa se on näköjään sijainti mikä maksaa(me asutaan meren vieressä) ja en voi edes ajatella ikinä muuttavani Helsingin keskustaan kun siihen ei todennäköisesti olisi ikinä varaa.

   Poista
  5. Ellinoora,
   Oho, no siellä on kyllä vielä kalliimpaa! :D

   Tosin Turussakin vaikuttaa sijainti, kun esimerkiks Hirvensalossa rivitalokolmioiden vuokra saattaa olla 900€/kk eikä kunto oo siltikään parhaimmasta päästä. Äiti asuu reilu 100 neliöisessä neliössä ihan Turun keskustassa, vuokra tosin on H-salon vuokria suurempi, mut kuntoon, kokoon ja sijaintiin verrattuna silti paljon halvempi.

   Meillä ois kyllä varaa asua keskustassa, mut musta se ei oo lainkaan koirien paikka enkä hyväksyis sitä, että ne joutuis tekemään asiansa betonineliöiden kulmiin. Ilman näitä siellä asuiskin mielellään. Mulle kyllä kelpais vaikka se merikin.. :D

   Poista
 3. toivepostaus uus koti!!!!

  VastaaPoista
 4. On ihan hyvä muuttaa usein ja kokea millaista on asua missäkin niin oppii tietämään mistä tykkää. :) Yllättävän edullisen ja ison löysitte Turusta jos minulta kysytään ! Siellä tuntuu hinnat hipovan kattoa silloin tällöin. :D Onnea uuteen kotiin ! <3
  ~ E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 10:57,
   Joo tiedetäänpähän nyt, että Turku on se meidän paikka.

   Toi on kyllä kokoonsa ja sen lisäksi vielä kuntoonsa nähden ihan hirvittävän halpa! Siellä on siis viime vuoden puolella laitettu kaikkien huoneiden (paitsi kylppärin) lattiat uusiksi ja ainakin jotain seiniä tapetoitu. :) Yleensä Turussa tuntuu just olevan niin, että niissä halvoissa jää suurin piirtein kahvat käteen..

   Kiitos paljon. :)

   Poista
 5. Kirjotat ihanan paljon ja tekstiä on muutenkin helppo lukea. Kuvia sais olla pikkasen enmmän, mutta hyvä jos on ees yks kuva per postaus. Tästä blogista on vaikee löytää huonoi puolii, mutta voisit kertoo vähän enemmän niistä lemmikeistä. :) Muuta huonoo en tästä blogista löydäkkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita,
   Kiitos. :)

   Kuvat lisääntyy ja niiden laatukin paranee marraskuun jälkeen, kun pääsen pahoinvoinnista eroon ja on voimia panostaa kuviin!

   Lemmikeistä löydät yleisesti täältä ja jos taas blogitekstien muodossa tarkoitat niin eipä niistä tällä hetkellä oo oikein sanottavaa, kun koko blogi tuntuu olevan vähän jäässä ennen muuttoa.

   Poista