4.7.2013

LANDESPEDE

Vuosi sitten olisin tehnyt kaikkeni, jotta olisin päässyt muuttamaan tänne mahdollisimman pian - nyt olisin valmis tekemään kaikkeni, jotta pääsisin muuttamaan takaisin Turkuun. Päässä surisee kysymys miksi, oi miksi?

En siedä hiljaisuutta (tai vaihtoehtoisesti naapurin järjetöntä meteliä), en näitä maalaisjuntteja, en huimaa kahta pikkukauppaa, en pelkoa siitä, että sähköt lähtevät. En sitä, että Turusta löytyy isot kaupat ja pienet kaupat ovat auki lähes vuorokauden ympäri. En sitä, että siellä on leffateatteri ja jokiranta. En sitä, että siellä on äiti. Tällä hetkellä en löydä Turusta mitään muuta pahaa kuin lapsen tulevat koulumatkat ja se kirottu vuokra...

Joka kerta Turkuun päin ajaessa sydän meinaa pakahtua ja tulee kotoisa olo, kotoisampi mitä täällä. Joka kerta, kun lähdetään Turusta ja nään viimeiset liikennevalot, alkaa itkettämään ja mietin, mikä ihme sai aikoinaan meidät haluamaan pois niiden ihanien betonineliöiden keskeltä.

Ennen tänne muuttoa haaveilin, että rakennutettaisiin lähistölle omakotitalo, mutta tällä hetkellä oon enemmän kuin varma, että kerran kaupunkilaistuttuaan ihminen ei kuulu enää maalle - en ainakaan minä.. Mulla on melko vahva tunne siitä, että kunhan löydetään riittävän tilava ja siisti, mutta myös suht halpa kämppä, niin tämä lössi pakkaa taas kerran kimpsunsa ja kampsunsa, lähtee takaisin kaupunkiin ja saapuu maalle ainoastaan lomaillakseen. Ainakin toivon niin.

Jos ihmiset lähtee keskellä yötä ajamaan kotoa 60 kilometrin päähän vessaan, ei syynä voi olla mikään muu kuin suuri rakkaus kaupunkia kohtaan...

13 kommenttia

 1. Juujuu hei, hyvästit vaan landelle ja tänne! Kaupunki on aina kivempi ja ihan hyvä paikka kasvattaa lasta :) No joo, mielipidejuttujahan nämä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mirka,
   Mä en vaan tykkää ajatuksesta, et pieni lapsi joutuis kulkemaan koulumatkoja bussilla pitkin Turkua, mut voihan sitä asua lähempänäki sitä koulua ja vaikka ei asuiskaan niin on siellä kyllä muutki pärjänny. :) Ja totta kai se kasvuympäristö vaikuttaa jonkun verran, mut uskon, et enemmän on niistä vanhemmista kiinni, millanen siitä lapsesta kasvaa. Turkuun vaan!

   Poista
  2. Joo no me ainakin asutaan tällä hetkellä ihan koulun vieressä ja jos muutetaan kauemmas, niin koulun läheisyys on aika tärkeä kriteeri :) Kaupungissahan on osin lyhyemmätkin välimatkat. Eli ei mitään huonoja puolia ;) Tai ainahan niin saa itselleen uskotella... Mutta mä olenkin Helsingistä alunperin niin mulla ei kauheasti kokemusta landesta ole ;D

   Poista
  3. Mirka,
   Mulla on ja ihan liikaa! :D Se on niin totta, et täällä tuntuu olevan KAIKKI ihan lähellä. Niin ihana tälläki hetkellä istuskella täällä ja kuunnella liikennettä.. 8)

   Poista
  4. Mirka,
   Joo, lyhyesti ja ytimekkäästi. <3

   Poista
 2. Anonyymi5/7/13 15:18

  Rakenneultrakuulumisia? Sukupuoli? :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi5/7/13 21:01

  koska rakanneultra kuulumisia´?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 15:18,
   Anonyymi 21:01,
   Tulossa.

   Poista
 4. Anonyymi5/7/13 23:13

  Miksi pitää blogia jos sitä ei viitti päivittää tai edes vastata anonyymien kommentteihin ? välillä voisit tehä positiivisempia postauksia aina vaan valituksia toisensa perään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 23:13,
   Jos noita ylempiä kommentteja meinaat niin mä käyn vaan julkaisemassa näitä puhelimella, mutta vastaamisen hoidan useimmiten koneella ja tänäänkin oon ollu viimeiset 12 tuntia menossa. Vasta nyt sain masuasukin ruokittua ja istuttua alas ilman, että kohta pitää taas mennä.

   Jos valituksia ei jaksa kuunnella niin kukaan tuskin pakottaa sua näpyttelemään itseäs tälle sivulle. :)

   Poista
 5. Mulla oli sama tunne, kun muutin pois Espoosta. Nyt kolmen vuoden jälkeen oon täällä taas ja oon niiiiin onnellinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anette,
   Voin vaan kuvitella! Me ollaan oltu vähän vajaa vuosi poissa, mut eksytään toivottavasti takaisin ennen vauvan tuloa. :)

   Poista