30.5.2013

LEMMIKIT JA MASUASUKKI

Erään lukijan toiveesta siis juttua siitä onko raskaus vaikuttanut eläimiin ja kuinka luulen niiden tulevan toimeen Dinon (Arvatkaa vaan meinaanko aina kirjoittaa Dinon oikean nimen..) kanssa. Suoraan sanottuna mua vähän hirvittää tuleva yhteiselo..

Jane

Perheen diiva ja prinsessa, joka on tottunut saamaan eniten huomiota. En tiedä onko Janeen vaikuttanut Simban lähteminen vai raskaus, mutta se on nykyään entistäkin enemmän mun perään. Se maukuu ja mouruaa, jos on eri huoneessa. Se puskee päällään ovea ja yrittää osua tassuilla kahvaan. Välillä meinaa lähteä järki, kun neiti mouruaa aamuisin vaikka tunteja, jos ei pääse viereen. Jane on pienestä asti tykännyt nukkua mahan päällä, mutta nyt sekin on vaan lisääntyny ja saan usein vihaisia katseita, kun toinen koittaa ovelasti ryömiä koko ajan lähemmäs ja lopulta työnnän sen pois. Jane on myös kovin mustasukkaista sorttia ja luulen, että siitä syystä esimerkiksi pissasi meidän sänkyyn muutama viikko sitten.. Saadaanpahan syy ostaa uusi, isompi sänky. Lapsista se ei niinkään välitä ja tutkailee näitä yleensä kauempaa, mutta vauvan tuoksu saa sen pään sekaisin. Se kiehnää ja puskee tavaroita, joissa haisee vauva. Jos ollaan tekemisissä pienten lasten kanssa ja tullaan kotiin, Jane puskee joka paikkaa, pyörii vaatteiden päällä ja puree niitä.. Sama reaktio käy myös tupakan ja kissanmintun kanssa.

Janen kohdalla jännittää lähinnä sen mustasukkaisuus. Pelkään, että se alkaa merkkailemaan sitteriä, vaunuja ja muita Dinon tavaroita. Vaikka Jane viihtyy enemmän omissa oloissaan kuin lasten lähettyvillä, tällä hetkellä mulla on tunne, etten uskalla jättää Dinoa hetkeksikään yksin, jos Janella on mahdollisuus päästä päälle makaamaan. Haluun uskoa, että mustasukkaisuus on vaaratonta ja ohimenevää, mutta liiaksi en tähän otukseen ala luottamaan.


Tico

Se kaikkein pahin pelko.. Tico. Tico ei pidä lapsista. Se ei pidä lapsista, jotka on kiinnostuneita siitä, se ei pidä lapsista, jotka on kiinnostuneita Aapelista, se ei pidä lapsista, jotka riehuu eikä se pidä lapsista, jotka vinkuu tai kiljuu. Raskauden aikana Tico ei ole muuttunut oikeastaan yhtään - se kaipaa ehkä vähän enemmän läheisyyttä, mutta muuten on ihan oma itsensä. Tikkari ei jaksa kiinnostua vaatteista tai niiden hajusta, mutta se eilen saapunut tutti oli mieleinen. Hölmöintä siinä oli, että Ticolla ei ollut aikomustakaan pureskella sitä vaan se piti tuttia ylpeänä suussaan.

Mulla on niin suuri pelko, ettei Dino ja Tico mahdu samaan perheeseen, mutta toivon, että ajan kanssa ne tulevat toimeen. Tavaroiden suhteen täytyy ilmeisesti tehdä heti selväksi, mikä on kenenkin ja opettaa ettei edes pudonnutta tuttia saa ottaa. Tico on niin mustasukkainen Apsusta, että haluaa ajaa sen mahdollisimman pian pois lasten läheltä, sillä se ei kestä katsoa sitä yhtään. Vaikka Tico antaa mun tehdä itselleen lähes mitä vaan, ei sitä uskalla päästää ilman valvontaa lähellekään lapsia. Koirat opetetaan jo raskauden aikana siihen, että ne ei nuku enää makuuhuoneessa, vaan niille on eteisessä rajattu tila. Luulen, että Dinon tultua Tico ottaa monen monta jäähyä lapsiportin takana, mutta en tiedä onko se lopulta sille niin rangaistus vai ennemminkin oma rauhallisempi paikka. Pääasia kuitenkin on, että sekä Jane että Tico pystyisi olemaan täällä kotona muun perheen kanssa ja mielellään vielä yhteisissä tiloissa ilman jatkuvaa silmälläpitoa.


Aapeli

Ja sitten tää ihan lössykkä nallekarhu, johon sanat eiväti riitä! Totta kai jokaisella möllykällä on omat tähtihetkensä ja päivänsä, jollon just se möllykkä on muita eritysempi, mutta tosiasia on, että Aapeli on niin leppoisa kaveri, ettei huolen häivää! Apsulle raskaus on ollut alusta asti ihan itsestäänselvyys, niin hassulta kun se kuulostaakin. Itse asiassa jo ennen plussausta sillä oli joku erityinen halu olla lähellä mahaa ja luulen, että se haistoi tän touhun jo sillon. Hormonihirviönä ei ole helppoa ja meinaan joka kerta pillahtaa itkuun, kun Aapeli tulee tökkimään kylmällä ja märällä nenällä masua.. Samoin meinaa käydä, kun se tulee viereen nukkumaan ja laskee leuan  alavatsalle. <3

En halua olla liian varma, mutta luulen, että Aapelin kanssa ei tule olemaan minkäänlaista ongelmaa. Kuten sanottu, se on niin leppoosa, että meidän (pian) 10 kuukauden ikäinen kummipoika saa repiä hännästä ja korvista eikä toinen ole moksiskaan. Miko saattaa ajaa kävelytuolin kanssa Apsun varpaille, kun nää pyörii molemmat keittiössä.. No Aapeli nostaa peppua, vaihtaa vähän paikkaa ja taas Miko tulla tömäyttää päin. Sama saattaa toistua muutamaan kertaan ja Tico on ainoa, jota se haittaa. Voisin kuvitella, että Aapelista tulee se, joka vartioi vaunuja ja se, joka seuraa perässä tai sivusilmällä minne Dino on matkalla. Mikäli Apsu pysyy tällaisena kuin nyt, ei meillä tule olemaan sen suhteen mitään hätää.


Nemi ja Nala

Ja mitäpä sanoo asiaan ystävämme N&N? No ne vaan pyörii hulluna ja tokaisee, että äiti, anna meille lisää näkkileipää ja mielellään nyt heti!

8 kommenttia

 1. mite su kisu ja koissu voi olla noi hyvii kamui ku tos kuva en kestä :DDDDD <333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 16:05,
   No ei ne kyllä kovin usein oo. :D Just Tico ois halunnu sänkyyn, mut aina kun se nousi kahdelle jalalle niin toi sängyn vallottaja (Jane) löi sitä päähän.

   Poista
 2. Mitä meinaatte tehdä jos Jane ja Tico ei sulata Dinoa? Tuskin lopettaa, mutta aiotteko myydä ulkopuolisille, lahjoittaa tuttaville? Tykkään muuten tosi paljon sun kirjoitustavasta, ihan mahtavaa tekstiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nenne,
   Olipa kiva kuulla, kiitos. :)

   Janea mä varmaan koittaisin ensin antaa äitille ja jos se ei huolis niin sille, jolta se alunperin on mulle tullu. :) Jollekin tutulle mielellään, et ois mahdollisuus nähdä sitä ja kuulla miten sillä menee.

   Tico menis toivottavasti A:n äitille, jotta ne ei Aapelin kanssa joutuis kokonaan eroon toisistaan vaan sais nähdä mahdollisimman usein.

   Poista
 3. Aapeli on maailman positiivsin mies :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aleksi JJ,
   Niin on! Ja Tico on unkarilainen tyhmäkoira. <3

   Poista
 4. et haluis kertoo et miten kerroitte kaikil sukulaisil ja miten ne vastas?? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 18:10,
   En usko. :/ Mä luulen, että ykskään mun omista isovanhemmista ei halua lukea tai kuulla niistä olevan blogissa yhtään mitään. Ja ymmärrän kyllä tosi hyvin, kun lukijoita kuitenkin on se pari sataa.

   Poista