22.5.2013

JA NAAMIAISET SATUMAAN, NE ON LOPUILLAAN

Varmasti moni on saattanut tahtomattaankin törmätä siihen uutiseen, että syksyn tullessa PMMP mahdollisesti lopettaa toimintansa. Uskallan väittää, että suurinta osaa lukijoista ei aihe kiinnosta ja Nikon sanoin olisi mielummin ihan nevahööd Mirasta ja Paulasta. Mulle PMMP on kuitenkin antanut niin hirvittävän paljon, että haluan kirjoittaa tästä ja muistella vähän kuluneita vuosia.

Muistan kun äiti toi mulle joskus töistä ensimmäisen PMMP:n levyn vuonna 2003. Siihen mennessä olin kuullut vain Rusketusraitoja radiosta, mutta levyä kuunnellessa erityisesti Joutsenet iski ja kovin. Ennen Oo siellä jossain mun -tatuointia mietin pitkään, että tahtoisin tatuoinnin joutsenesta tai kahdesta, mutta idea ei napannut niin kuin tekstitatuointi. Mulla ei ole koskaan ollut tapana paljastaa ideoita tuleviin tatuointeihin, eikä sen ottaminen tällä hetkellä ole edes mahdollista, mutta olen miettinyt, että ehkä seuraavaksi olisi sen joutsenen vuoro ja vieläpä mielellään niin, että jossakin lukisi joko piilotettuna tai ihan näyttävänä PMMP - kadun myöhemmin jos kadun, mutta en usko niin käyvän. PMMP:n mukana on siis tullut kasvettua ihan lapsesta tänne aikuisuuden kynnekselle (no enhän mä oikeesti mikään aikuinen ole, täysi-ikäinen vain) asti ja olen tatuoinut itseeni osan siitä.

Mitä siihen lopettamiseen tulee.. Aleksin sisko linkkasi meille uutisen ja taisin tokaista, että jaa. Jaa!? Olisin halunnut saada itkupotkuraivokohtauksen ja tuntea surua, mutta mä en päästänyt kyyneltäkään. Oon kai aina elänyt jossain vaaleanpunaisessa maailmassa taikaponien kanssa. Siis siinä maailmassa, jossa Mira ja Paula ovat kuolemattomia ja PMMP ei lopu koskaan. Viime vuonna ilmestyi Rakkaudesta-levy ja ennen levyn julkaisua biisit löytyi Youtubesta, ja niitä kuunnellessa mulle tuli sellainen olo, että se oli tässä, tämä oli viimeinen levy. Vaikka levyjä onkin tulossa vielä yksi, oon jollakin tapaa ollut sisäisesti valmistautunut uutiseen jo vuoden verran. Myös tuleva Ruisrock olisi jäänyt joka tapauksessa mun osaltani tällä hetkellä viimeiseksi keikaksi (paitsi, jos niitä on ulkona vielä syksyllä), jonne ollaan suuntaamassa.

Sen lisäksi, että PMMP on tehnyt loistavia levyjä, on lavaesiintyminenkin ihan kärjestä. Tunteita löytyy laidasta laitaan, kun välillä riehutaan Kohkausrockissa  ja seuraavana rauhoitutaan Henkilökohtaisesti. Aleksi aina valittaa mulle siitä, kun takerrun biisien sanoihin liikaa, mutta jään vaan automaattisesti kuuntelemaan niitä. Ei sillä niin väliä, kuinka ne on tarkoitettu otettaviksi vaan kuinka ne otetaan. Sanoja kirjoittaessa Paula on voinut tarkoittaa jotain ihan muuta mitä itse kehitän niistä pääni sisällä ja juurikin siitä syystä moni biisi merkkaa todella paljon ja niiden mukana on ollut helppo elää. Joutsenet kulki yhdeksän vuotta lempibiisinä, mutta viime vuonna se taisi saada päihittäjän: Jeesus ei tule, oletko valmis. Miten Paula olikin osannut yhdistää yhteen biisiin kaksi mulle niin vaikeata ja eniten mielessä olevaa asiaa..

"Anna rakas voimia jaksamaan.
Alusvaatemainokset kaduilla,
joka puolella muija kuvissaan
luottaa itseensä pikkuhousuissaan.

Itseinhosta,
ihmisvihasta,
hyvää bisnestä muovilihasta.
Sinä olet kauniimpi kaduilla,
loisteputkimaailman valoissa."

--

"Hyvän elämän lähtökohtana
ydinperhe ainoa oikea.
Sikiöt siis huolella valitkaa,
mihin kohtuun päädytte roikkumaan."

Mä en siis ole surullinen, vaikka olo onkin vähän haikea. Musta on hienoa, että Pemut kestivät tänne saakka ja lopettavat hymyillen ystävinä eivätkä irvistellen riitaantuneina. Taival on ollut kaunista katseltavaa ja niin myös sen päättyminen - huipulla on hyvä lopettaa. Ja kukapa tietää, ehkä ryhmärämä  joskus yllättää meidät tekemällä uuden levyn tai paluun. Jos ei niin mä en osaa sanoa kuin kiitos. <3 Odotellaan nyt vielä sitä kokoelmalevyä, jonka nimeksi toivottavasti vihdoin ja viimein tulee se eräs kuuluisa, Vittuun kaikki!

11 kommenttia

 1. Minuuki niin harmittaa PMMP:n lopettaminen. Minun muisto PMMP ekasta levystä on, että sain sen kummeiltani j-lahjaksi ja aattona hoilasin ne kaikki biisit varmaan kymmenen kertaa läpi.

  Biisi Niina on erityisen rakas ja samoin Kesä-95 <3. Itse suuntaan keikalle Sieravuoreen juhannuksena. Eka ja vika kera kun tuun mimmit näkemään lavalla :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niina N,
   Mä tykkään kans Niinasta paljon! Voi vitsit, meki suunniteltiin tota Sieravuorta, mut masun myötä se siit muuttu, kun en haluu alkaa tän mahan kanssa tunkemaan sinne.. Muutenki niin pieni paikka ja juhannuksena vaan entistä enemmän ihmisiä. :/ Pidät sit munkin puolesta hauskaa siellä! :)

   Poista
  2. Harmikseni en itsekkään päässyt, kun ei ollu varoja ja siskon 30v synttärit osui samaan päivään :(.

   Mut ehkä tässä viel on mahiksia päästä :)

   Poista
  3. Niina N,
   No höh. :( Mut tosiaan, ehkä vielä ehdit! Meillä ois lauantaina edessä Ruisrock. <3

   Poista
 2. Voi kun sä osaat kirjottaa aina niin ihanasti, osaisimpa mäkin!(: Mutta muakin kyllä harmittaa tosissaan PMMP:n lopettaminen. Ja itse nään ne ensimmäistä ja viimeistä kertaa ens viikolla Tamperella. Ellei sitten tuu vielä myöhemmin lähemmäs. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Vaikka eipä tää nyt mitään kummallista ole, kunhan näpytän jotain! Toivottavasti Pemut tulis sinne vielä sit kun alottaa kiertueen syksyllä!

   Poista
 3. sust on tulos äiti ja kiroilet tääl -.-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mitä ihmettä ? Jannasta on TULOSSA äiti ja en oo sen muuten kuullu kiroilevan. Ja jos yhden kirosanan sanoo nii se ei tarkoita et on huono äiti :)

   Poista
  2. Anonyymi 15:04,
   Jos levyn nimivaihtoehto on Vittuun kaikki!, niin mikspä mä sitä lähtisin muuttelemaan? Tais muutenkin olla ensimmäinen kirosana, joka blogissa esiintyy.. :D

   Ja kuten toinen anonyymi jo vähän sanokin, mä koitan välttää kiroilua ihan aina ja lasten kuullen en tee sitä lainkaan. :)

   Poista
 4. :D Lol toi kiroilukommentti. :)

  Mut osasitpa taas pukea sanoiksi niin paljon, ja kaiken lisäks niin tyhjentävästi myös MUN fiilikset lopetuksesta. :D Mä oon kans jotenkin yllättävän zen ja vaan niin tajuttoman kiitollinen siitä mitä PMMP on mulle antanut. Ne kappaleet merkityksineen jää aina elämään mussa ja jokaisessa jota ne on koskettaneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. -K-,
   Hehee. :D Niinpä. Sen mä unohdinkin tohon kirjottaa, et onneks PMMP ei silti häviä mihinkään, kun se musiikki jää elämään tänne. <3

   Poista