28.5.2013

HERKKUJA RUOKAPÖYTÄÄN

Pahoinvoinnin orjana pieneen mieleen ei edes sekunnin sadasosaksi kehity ajatusta siitä, että pitäisköhän syödä jotain terveellistä, vaan meillä mennään ihan pelkästään mielihalujen mukaan. Toistaiseksi mielihalut on pysyneet melko terveellisellä linjalla (paitsi chilipähkinät) ja eniten himoja taitaa olla ihan tavallisiin kotiruokiin. Välillä on päiviä, jollon ruokaa ei tee ollenkaan mieli, mutta välillä saatan syödä kolme - neljä kertaa päivässä hyvällä ruokahalulla. 

Nyt on jo useampana päivänä tehnyt mieli jauhelihakastiketta, mutta kumpikaan meistä ei ole halukas tappelemaan jauhojen kanssa. Facebook oli pelastukseni taas kerran, kun bongasin eräästä ryhmästä seuraavan respetin..

Juustoinen jauhelihakastike 

 Johon tarvitset: 
400g jauhelihaa
Vajaa paketti Koskenlaskijaa
Noin desi vettä
Näppituntumalla ketsuppia
Mausteita oman maun mukaan


 Ohje:
 Ruskista jauheliha, mausta ja pilko joukkoon Koskenlaskija. 
② Notkista tarpeen mukaan vedellä. Laita sekaan ketsuppia, jotta väri on kivan oranssi/oman maun mukaan. 
 Sekaan voi lisätä myös tomaattipyrettä, jos maistuu.

Musta itsestäni ei tänään(kään) ole hellan ääreen, mutta onneksi tää miekkonen täällä uskaltautui kokeilemana mun antamaa ohjetta ja saikin aikaan mitä mainioimman kastikkeen, ja luulen, että tätä tullaan tekemään vielä uudemmankin kerran! Kuvan laatu häikäisee omiakin silmiä ja peitossa esiintyvä ruokalista suorastaan houkuttelee sänkyyn.. Syöminen + makaaminen ei vaan olekaan ihan niin helppo yhdistelmä mitä saattaa luulla enkä ihmettele enää yhtään, miten vuodepotilaat saa koko sängyn ja vaatteet täyteen sitä ruokaa - se onnistuu multa nimittäin ihan yhtä loistavasti.

6 kommenttia

 1. et sit viitti ees keittiöö men syömää ni tarvis maate syyä.. mää ainaki menisi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 18:23,
   Niinpä niin.. :) Ehkä sitä kannattaa taas hetken aikaa muistaa, että ei oo kokeillut niitä toisen kenkiä eikä asiat oo aina viitsimisestä kiinni. Että kyllä joo, oon viitsinyt YRITTÄÄ nousemista tänään niillä tuloksin, että pelkästään istumaan nouseminen aiheuttaa oksentamisen. Mielummin siis makaan sängyn pohjalla, kun väsytän itseeni lisää.

   Poista
  2. Just niin. On se kumma ku anonyymien pitää aina tulla näistä asioista pätemään. :D Jotkut eivät vaan siihen ylös nousemiseen kykene, enkä kyennyt/ jaksanut aina minäkään kun olin raskaana. Kokeile hei ano, tota olotilaa. Voi olla että yllätyt. :)

   Poista
  3. cirneklia,
   Näin just. :) Ja enpäs tiedä, ihan sama mikä asia kyseessä, niin ne tietää kyllä aina kaikesta kaiken.. :D

   Poista
 2. Voimia sulle! Ite en tosiaankaan osaa kuvitella miltä susta tuntuu ku pelkkä oksettamisen tunne ällöttää. :( Ja koska olen hieman höhlä niin esitän tyhmän kysymyksen :D Eli siis mistä tuo noin voimakas pahoinvointi johtuu :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enni,
   Kiitos. :)

   Kaveri kerto kerran, että se ois tavallaan kropan tapa suojella sikiötä, eli äiti ymmärtäis olla syömättä mitään mikä vois vaurioittaa ja muistais levätä. Pidin tota ihan järkevänä selityksenä, mut nyt alkaa olemaan sit jo ylisuojelua ja toi on mulle ihan huuhaata. :D Ilmeisesti joku istukkahormonien määrä vaikuttaa tähän, mut tiedä tuosta.

   Poista