26.5.2013

BOLA-KORU

"Meksikolainen bola on kaunis helistinkoru odottavalle äidille. Korun sisällä on pieni ksylofoni, jonka päällä pikkuruinen pallo tanssii pitäen erityistä, hienoa hiljaista ääntä odottavan äidin liikkuessa. Korua pidetään roikkumassa vatsan päällä ja jo 20:nen raskausviikon jälkeen lapsi voi kuulla ja tunnistaa äänen. Korun maaginen ääni rauhoittaa lasta kohdussa raskauden aikana. Bola-korua säännöllisesti käytettynä, syntymän jälkeen lapsi tunnistaa tutun helinän, joka tyynnyttää häntä. Toimii siis myös imetyskoruna -lapsen ja äidin yhteisiin hetkiin."

Lähde: Raskauskeiju.


Mä itse rakastuin bola-koruihin noin vuosi sitten, kun Aleksin sisko keinutteli sitä oman vatsansa päällä. Teki mieli jo silloin tilata joku niistä ihanista vaihtoehdoista, mutta lopulta en onneksi joutunut tekemään valintaa, kun viime viikolla sain "kummipojaltani" tämän synttärilahjaksi. Jenna tietää kyllä ihan hyvin, että vihaan lahjoja, mutta menköön tämä, kun ei oo tarkoitettu ainoastaan mulle vaan myös vauvalle. Vaikka viikkoja on kasassa vasta 14+1, aion ottaa korun kyllä heti käyttöön kunhan pääsen ihmisten ilmoille - niin ihana!

13 kommenttia

 1. en nyt tiie oks mitekää hyvä idea mut jos teil on jotai dinol ostettui ja saatui juttui nii ois kiva nähä niit =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 22:24,
   Onhan meillä, lähinnä vaatteita tällä hetkellä. Niitä saatuja/lainassa olevia on hirvee nippu, mut voin koittaa kuvata niitä lemppareita joku päivä. :)

   Poista
 2. En muista lukeneeni tästä, mutta voisit kertoa miten raskaus on muuttanut sua ja miten arvelet sen jatkossa muuttavan sua :)

  J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 00:01,
   Sä siis haluat kuluttaa mun pään puhki miettimisellä. :D Täytyy varmaan kirjotella niitä ylös.

   Poista
 3. En syttynyt viime raskaudessa yhtään tuolle masun päällä heiluvalle pallolle, mutta jos seuraava raskaus joskus tulee niin voisin ajatella hankkivani tuollaisen. :) Ihana ajatella et vauva masussa kuulee helinän ja tunnistaa sen myöhemminkin masun ulkopuolella. =)

  VastaaPoista
 4. Mitä ihmettä, en oo ikinä kuullutkaan noista! Onpa hauska idea, mutta epäilyttää, että toimiikohan se oikeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anni P,
   Ai. :) Ideana tosiaan on kiva ja oon lukenu, että säännöllisellä käytöllä on toiminu.

   Poista
 5. Eikös lapsi tunnista myös esim. laulun tai hyräilyn jota äiti on raskausaikana hyräillyt? Itse ainakin aion kokeilla jos joskus saan lapsia, olisi oikein kätevä olla tietty hyräily jolla lapsi rauhoittuisi itkun keskeltä. Ja olisihan se tosi kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 15:58,
   Totta kai voi. Lapsihan voi periaatteessa tunnistaa jopa esimerkiks koiran haukkumisen.

   Poista
 6. Tuun lukijaksi ♥ Postaus ideoita ei kyl oo, ku en oo vielä kerinnyt kunnolla lukee tätä ;) mulle saa kyllä ehdotella, jos keksii :D

  VastaaPoista
 7. Ainiin ja se piti sanoa, että mulla ei raskausaikana ollut Bola-korua, mutta haluan ehdottomasti seuraavalle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. murmeli,
   Kiva kuulla, tervetuloa! Mä en malta odottaa, et onko tästä oikeesti jotain hyötyä. :p

   Poista