29.5.2013

BIB - BABY IN BLACK

Mä en henkilökohtaisesti jaksa välittää, että minkälaisiin vaatteisiin sitä lapseni tulen pukemaan. Vaatteiden tulee totta kai olla mukavat päällä, ehjät ja suurin piirtein puhtaat, mutta nyt on kyse värikoodista, joka saa usein pään kiehumaan. Monelle tuntuu olevan itsestään selvää, että tytöt puetaan tyttöväreihin, pojat poikaväreihin ja musta ei kuulu lapsille - tämän käsityksen saan myös joka kerta, kun eksyn kaupoissa hiplailemaan pikkuihmisten vaatteita. Tuntuu ihan älyttömän vaikealta ostaa vielä mitään masuasukille, kun kaupoissa ollaan selvästi jaoiteltu jo valmiiksi mitkä vaatteet ovat soveliaita tytöille ja mitkä pojille.

Me tullaan varmasti järkyttämään hirvittävän monen sukulaisen mieltä, kun puetaan lapsemme meidän näköisiin vaatteisiin, toisin sanoen myös siihen mustaan. Luultavasti tämäkin beibi tulee pukeutumaan joko enemmän vaaleanpunaiseen tai -siniseen sukupuolesta riippuen, mutta ihan taatusti myös siihen vastakkaisen väreihin. Saatiin jokin aika sitten A:n siskolta iso kassillinen poikien vaatteita, joista sitten valikoitiin (eh eh, minä valikoin) ne, jotka sopii molemmille. Epäsopivia oli vain muutama, joten mahdollisen tytön saapuessa perheeseen, en nää mitään estettä sille, että tää kulkisi vihreässä tai sinisessä, vaikka mut tuntien lipaston valtaa kyllä ihan taatusti pinkki ja Hello Kitty. Pojan kohdalla tilanne on sama, sillä tällä tullaan varmasti näkemään sukkahousuja, legginsejä, punaista ja ehkäpä myös vaatteita, joissa esiintyy vaaleanpunainen. Ja se musta.. Tällä hetkellä eletään kuitenkin jo vuotta 2013 ja sekä nuoret että aikuiset alkavat pikkuhiljaa unohtamaan värikoodin eikä vaaleanpunainen paita tee enää kenestäkään homoa, en siis ymmärrä miksei lapsia voisi pukea saman kaavan mukaisesti - toisin sanoen ilman kaavaa. Eiköhän se sukupuoli kuitenkin tule esille - jos ei vielä nimestäkään, niin kysymällä.

Ja jotta pääsisin siihen postauksen oikeaan, aiheeseen, me tilattiin niitä kamalia, mustia vaatteita EMP:ltä. Siis niitä, jotka ei missään nimessä kuulu lapsen päälle, mutta joihin kuitenkin aion Dinon hymyssä suin pukea. Paketti saapui tänään ja sisälsi kolme omaa silmää miellyttää bodya ja tutin.

10 kommenttia

 1. eiks vaatteitten kuulu olla ain puhtaat eikä vaan suurinpiirtei ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 17:30,
   Siis totta kai meillä kuljetaan kolmisen viikkoa samoissa vaatteissa? Ei, mutta en mä jokaisen pienen tahran jälkeen ala niitä myöskään vaihtamaan. Muuten meillä kuluis koko päivä siinä touhussa..

   Poista
 2. Mä puen vauvani vaaleanpunaiseen, valkoiseen ja beigeen ihan vaan siksi että ne värit miellyttävät omaa silmääni, en siksi että hän on tyttö. Mä en oikeasti jaksa uskoa että näiden "värikoodien" noudattaminen tai noudattamatta jättäminen liikuttaa ketään suuntaan tai toiseen nykypäivänä. Monet pukee lapsensa mustaan eikä sitä ihmettele kuin korkeintaan mummot. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 19:41,
   Niin mäkin aion tehdä. :) Mut kuten alla olevasta anostakin huomaa, ei ne mummot ainoita ole.

   Poista
 3. Vaikka oliskin kuin rock-henkinen ihminen niin en ikimaailmassa pukisi lastani vaatteisiin joissa tollaisia käsimerkkejä.. Toivottavasti tiedät itse mitä ne tarkoittavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 20:03,
   No, mielipiteitä on monia. :) Ja juu toki tiedän, mut eiköhän tänä päivänä noillekin oo monia tarkoituksia.

   Poista
 4. Ihanan näköinen blogi :) Tykkäsin ihan hirveesti tyylistäsi kirjoittaa ja kuvat oli hyvä laatusia. Teksti oli myös asiallista.

  VastaaPoista
 5. Mä puen Lunan just sellaisiin vaatteisiin mitkä miellyttää omaa silmää, ei muiden. Välillä jopa tuo liika itse valitsee vaatteita(kyllä, yksi vuotias osaa valita ne värit mistä tykkää itse eniten; tällä hetkellä taitaa olla harmaa ja vihreä).
  Useat alkavat aina valittaa, että miksi puen lapseni pojaksi? Miksi barbapapa joka lentää lentokoneella on automaattisesti poikien paita?
  Ja se kun lapsella on farkkulegginsit joiden pepussa on röyhelöitä niin hänet kuvitellaan pojaksi ja kun sanon, että hän on tyttö niin vastaus on "luulin pojaksi kun on harmaa body ja siniset farkut"(ja body juurikin sen barbapapan takia, onko kyseisen hahmon pakko olla just poikien?) öööööööööö itsekin puen päälleni välillä siniset farkut ja harmaan paidan eikä kukaan ole kyseenalaistanut sukupuoltani.

  Miksi lapsissa katsotaan ensin vaatteita? Mun tyttärellä on täysin selkeät tytön piirteet kasvoissa ja hentoinen tytön ääni, mutta koska hän ei käytä "tyttöjen vaatteita" niin hän on poika.
  Ja mitä hittoa, eikö just ne röyhelöt pyllyssä pitäisi rinnastaa tyttöön?
  Btw, ostin juuri tytölleni kesäksi "vaimonhakkaaja" paitoja sinisenä ja oranssina, eiks nää oo juurikin niitä poikienvaatteita? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellinoora,
   Jaa niin mitähän tähän sanois, kun sä tyhjensit mun pään jo täysin. :D Oon siis niin samaa mieltä kaikesta! Ja ihanaa "vaimonhakkaaja" paitoja!! :D Hyi hyi, ei kai niitä voi lapselle pukea. ;) Mutta joo.. Vaatteisiin kiinnitetään ihan liikaa huomiota ja niiden pohjalta revitään niitä johtopäätöksiä, hohhoijaa.

   Poista