27.4.2013

SYDÄNÄÄNIÄ

Ensimmäinen neuvola-aika meillä oli perjantaina 19.4, mutta torstaina sain puhelun ja aika piti perua. Olin lievästi sanottuna vähän hermona, kun lähemmäs kolmisen viikkoa odotettu tapaaminen siirtyi ja täällä tämä täti on vuorossa ainoastaan perjantaisin. Saatiin onneksi aika jo seuraavalle maanantaille vaikkakin toiselle paikkakunnalle. Ennen käyntiä ajatukset oli aika ristiriitaisia, koska toisaalta raskaus tuntui niin epätodelliselta, että halusin saada edes pientä varmuutta asiasta, mutta olin myös kuullut, ettei kyseinen täti välttämättä olisi mukavimmasta päästä.

Huoli asiasta oli kuitenkin ihan turha, sillä musta meidät otettiin hyvin vastaan eikä missään vaiheessa tullut sellaista oloa, että tää olisi katsonut meitä jotenkin pahalla. Tokaisi vaan, että ollaan esimerkillisiä ja terveitä nuoria! Syömisestä tuntui tosin olevan vähän huolissaan, kun menin möläyttämään, että oon ennen syönyt tosi huonosti, mutta muuttanut tapoja heti plussauksen jälkeen. Painoa on tullut kuukaudessa kuusi kiloa, mutta saa tulla kuulemma painoindeksin mukaan vielä vaikka reilustikin lisää, vaikka en olisikaan raskaana. Normaalisti ensimmäinen käynti kestää pari tuntia, mutta peruutettujen aikojen vuoksi nyt oli vain tunti aikaa ja se kului täytellessä tietoja, jutellessa ihan perusjuttuja ja miljoonia lippulappusia saaden. Ainoa korvaan särähtävä juttu oli, kun täti kehotti ottamaan napakorun mahdollisimman nopeasti pois, kun tästä on "suorayhteys mahaan", joten bakteerit leviää.. 

Oltiin laskettu, että viikkoja ois tollon ollut 8+3, mutta todella epäsäännöllisen kierron vuoksi kuunneltiin sydänääniä, joita ei vielä löytynyt. Saatiin kuitenkin lasketun ajan selvittämiseksi lähete Medisonarille varhaisultraan.

Turkuun soittelin seuraavana päivänä ja saatiin aika heti keskiviikolle. Olin koko päivän paniikissa, koska päässä pyöri koko ajan ajatus siitä, ettei yksiössä olisikaan elämää ja kädet hiessä kipitettiin Medisonarille, jossa ultraajana toimi mukava vanha mies. Vielä tässäkin vaiheessa olin täysin epävarma Dinon olemassaolosta, mutta pian kuultiin maailman kaunein ääni ja kyynelet tulivat silmiin, kun "tsuku tsuku tsuku" löi 174 kertaa minuutissa. Meille näytettiin ja kerrottiin hyvin kaikesta ruudulla näkyvästä aina käsistä ja verenkierrosta ruskuaispussiin. Siellä se 2,75 senttinen kaveri vilkutti meille kovin ja luullun 8+5 sijaan viikkoja olikin 9+4, eli tänään poksahti pyöreät 10+0 täyteen. Laskettu aika on nyt siis marraskuun viimeisellä viikolla, mutta 1.12. on niin lähellä sitä, ettei päivämäärää lähdetty muuttelemaan.

Meidän pieni jouluvauva. <3

16 kommenttia

 1. joko saa kysyy joko joko joko?!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 15:29,
   Jos haluut jo nyt kysyä niin laita kysymykset vaikka osjm@hotmail.fi!

   Poista
 2. Mulle ei ainakaan napakorusta sanottu mitään neuvolassa. :o Otin sen itse pois sitten kun tuo napa pullahti ulos ja meni se onneksi vielä takasinkin synnytyksen jälkeen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. cirneklia,
   Joo mä oon kans vähän miettiny tota, et kuinkakohan tarpeellista seki sit muka ois. :D Luulis, että ne bakteerit leviää "mahaan" enemmin sen koruttoman reijän kautta. Taidan ottaa vaan käyntien ajaks pois, ostaa raskausajan napakorun ja käyttää sitä niin pitkälle ku mahdollista. :)

   Poista
 3. Uusi lukija ilmoittautuu! Ihanaa seurata teidän matkaa. :) (Vauvakuumeilen, vaikka esikko 3kk....:)

  lovenea.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Onnea!:) mutta miksi kertoa näin varhaisessa vaiheessa kaikille kun keskenmeno riski on kumminkin aika iso ja jos jotain tapahtuu niin sitten kaikki kyselee ja siitähän vasta ahdistuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 20:09,
   Kiitos.

   Mitenköhän hyvin luit tätä edeltävän postauksen? Siellä kerrottiin kyllä osa syystä ja sen lisäksi mainitsin, etten tällä hetkellä vastaa kysymyksiin kommenttiboksin puolella, kun niitä kuitenkin anoilla riittää.

   Poista
 5. Paljon onnea! :) Sun blogiin eksyin jonkun muun blogin kommenttejen kautta jonkin aikaa sitten jo ja jotenkin ei tullu sitten yllätyksenä tää kun olit jossain vauvakuumeilusta kertonut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jenna,
   Kiitos. :) Joo vauvakuumehan mulla on ollu jo useemman vuoden.. :)

   Poista
 6. Onnea raskauden johdosta! :)

  VastaaPoista
 7. Anonyymi2/5/13 13:48

  Paljon onnea teille ja pienelle Dinolle ! Vaikka nuoria olettekin, silti mielestäni jokainen ansaitsee perheen. :)

  VastaaPoista
 8. HEI! Onnea pienestä, täällä mennään tällä hetkellä 9+1 meiningillä. Jouluvauvaa siis odotellaan myös.
  http://dessecret.blogspot.fi lisään sut lukijaksi jos kiinnostaa lukea (salassa pidän tätä blogia toisen blogin takia )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. lloora`
   Voi että, onpa kiva, että ilmotit, ehdottomasti haluan! :) Meillä poksuu tänään 11+0. <3

   Poista