20.3.2013

COCOPPA

Jokin aikaa sitten mun rakas Nokia C6 alkoi temppuilemaan. Välillä liu'uttaessa kantta ylös näyttöön ilmestyi mitä kummallisempia raitoja, jotka sai pois vain irroittamalla akun ja käynnistämällä uudelleen. Lisäksi se lähti lataamaan ainoastaan jonkun sovelluksen ollessa päällä. Uudelle puhelimelle siis oli käyttöä (vaikka oishan tonkin varmasti voinut korjauttaa) ja kun tulee niitä pyöreitäkin mittariin (= ikäkriisi!!) niin Aleksin hyvin vahvalla painostuksella sitten päätin tilata uuden luurin, vaikka viimeiseen asti sinnittelin Nokialla ja sanoin sen kelpaavan.

Pyörittiin kaupoissa ja tutkittiin vaihtoehtoja, joista sillä hetkellä Lumia 820 kiinnosti eniten. Jostain kumman syystä erehdyin kuitenkin tutkimaan sekä iPhone 4S:ää että iPhone 5:tä, ja vitonen vei täysin mun sydämen. - niin kevyt, siisti ja helppokäyttöinen. Enää en kyllä luopuisi tästä kovin helpolla enkä ainakaan toistaiseksi oo löytänyt yhtäkään huonoa puolta.

Ja nyt siihen itse aiheeseen.. Löysin Instagramista eräältä tutulta kuvan, jossa oli muokattu kotivalikko. Päätin kokeilla CocoPPa-sovellusta itsekin ja täytyy sanoa, että nyt kotivalikko miellyttää paljon enemmän kuin alkuperäinen. CocoPPa on ladattavissa ainoastaan Appleen, eli iPhone 3 - iPhone 5 ja sen lisäksi iPadiin. En tiedä onko muille merkeille vastaavaa sovellusta. Formspringissä on kaipailtu muutamaan otteseen apua Cocon käyttöön ja ne tulee nyt tässä!


Avatessasi CocoPPa:n rullaa sivu alas ja kirjoita haluamasi hakusana, tai hae gategorian, tagien ja värien avulla. Tämän jälkeen painat Etsi ja haet mieleisesi kuvakkeen, jonka jälkeen klikkaat sitä ja painat Set up link. 


Seuraavaksi valitset, haluutko iconin vievän tiettyyn appsiin, nettiin, sähköpostiin, puhelinluetteloon vaiko viesteihin. Tässä tilanteessa kyseessä siis appsi, jolloin painan App search ja kirjoitan haluamani appsin nimen. CocoPPa tarjoaa hakusanalla löydettyjä sovelluksia ja klikkaat niistä oikeaa.


Tässä vaiheessa ei tarvitse välittää iconin nimestä, vaan se voi olla alkuperäinen. Painatte vaaOK ja seuraavan kuvan kohdalla Yes. Tämän jälkeen painatte tuota nuolihässäkää.


Seuraavaksi painatte vain Lisää Koti-valikkoon,  nimeätte iconin haluamallanne nimellä ja painatte Lisää. 

Postaus aika älyttömän hutaisten tehty, koska pitäisi syödä, meikata loppuun ja pukea, jotta ehdin kouluun.. Muita kohtia en siis ehdi neuvomaan. Jos joku CocoPPa:sta innostui, mutta joku kohta tökkii niin kysymyksiä tulemaan - vastailen niihin myöhemmin!

18 kommenttia

 1. tiiäks mite saa sellase lkoko puhelin luettelon eikä vaa yht nimee ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 14:15,
   Lataa sellainen app kuin Viber! Sitä kautta saa. :-)

   Poista
 2. Toi just kiva! Mut se on just sille et nää : säät, appstoret,kalenterit ja noi kaikki app joit ei pysty poistaa niihi ei pysty laittaa niit kivoi kuvii tai siis vaihtaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. maryam-johali,
   Joo muakin ärsyttää, että kaikkiin ei saa, mutta viesteihin, puhelinluetteloon, musiikkiin ja karttoihin ainakin pystyy laittamaan. :--) Ja tietenkin safarin niin, että laittaa sen kuvakkeen kautta menemään suoraan Googleen.

   Poista
  2. MITEN SAA LAITETTUU MUSIIKKIIN JA TOLALSIIN?

   Poista
  3. Emilia J,
   En muista enää, kun en oo käyttänyt ko. sovellusta kohta vuoteen.

   Poista
 3. Rakastuin ihan hetkessä tähän sun blogiin ! Oot tosi kaunis, ja muutenki kivoja tekstejä.(: Oli ihan pakko liittyä lukijaksi. :D

  Saa toki käydä kurkkaamassa mun blogia.:)

  http://uaremycinema.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nea.,
   Voi ihana piristys! :-) Kiitos ja kiva, että tykkäät!

   Poista
 4. voisikko tehä postauksen sun lemmikeist ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 14:01,
   Katsotaan. :--) Kai mä niistä jotain onnistuisin höpisemään..

   Poista
 5. Tää oli todella hyödyllinen, lastaan heti myös omaani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kaizukainen,
   Kiva, että löyty mieleinen! :--)

   Poista
 6. Voi vitsi että haluaisin tän mun puhelimeen, mutta tota ei kai saa androidille D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marja ★彡,
   Joo mun käsittääkseni sun puhelimeen ei sitä saa. :-( Mut nyt sulla on siis vielä loistavampi syy tilata iPhone. ;)

   Poista
 7. On androidillekkin saman tyylinen sovellus ladattavissa play kaupasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiiai,
   Täytyykin vinkata Marjalle. :-)

   Poista
 8. iten sait sähköpostiin ton kuvan :O mulla se sanoo et tarvii lataa erikseen joku eikä anna suoraan sitä iOS.in omaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Markkiih,
   En valitettavasti muista enää, kun en oo aikoihin käyttänyt. :/

   Poista