17.3.2013

21 TAPAA PILATA AVOLIITTO

Mä en tiedä miten mulla puhkeaa aina aamuyöstä tarve kirjoittaa.. Oon jo muutamaan kertaan herännyt siinä kolmen ja viiden välillä, ottanut puhelimen ja alkanut näpyttämään edes jonkinlaista luonnosta, jotta aihe ei unohdu. Tällä hetkellä en niinkään mieti sitä aikaa (joka muuten oli 04:36), vaan aihetta. Mitä ihmettä mun alitajunnassa mahdetaan juonia öisin?

Oltiin helmikuussa katsomassa 21 tapaa pilata avioliitto (traileriin tästä) ja leffassa kaikkein hauskinta oli se, kuinka tunnistin itseni vähän turhan hyvin Pamela Tolan esittämästä Ellistä. No joskus se välittäminen saattaa mennä överiksi, mutta mistä minä revin meillä ne riidanaiheet? Ja HUOM!! Jos sarkasmi (ainakin joltain osin) on vieras käsite, kannatttaa jättää lukeminen väliin. En mä näitä ehkä ihan niiiiin tosissani kirjoittanut, vaikka aika totta onkin.

1) Älä kuuntele

Ne hetket, kun Aleksi katsoo ja keskittyy mielummin Simpsoneihin, vaikka tarjolla olis myös vilkasta keskustelua siitä, onko mammabloggari X lapsella tänään yhteensopivat vaatteet tai miten sisustusbloggari Y on taas ostanut uuden kolmensadan euron lampun. Just. No aha. Älä sit kuuntele.

2) Kuuntele

Istutaan eri huoneissa hiirenhiljaa, kunnes tokaisen, että "Älä heiluta häntää, ku tulee kylmä" tai "Onpa sulla kylmät tassut".  Pian kuuluu vastaus "Puhuks sä mulle?". Öö, no siis joo? Tiedän kyllä, että tykkäät heilutella omaa häntääs, mutta meidän kahden lisäks täällä asuu myös kuusi muuta, mikä tarkoittaa automaattisesti sitä, että kaikki puhe ei kohdistu suhun.

3) Älä puhu

Tykkään erityisesti iltaisin maata sängyssä vierekkäin ja höpistä ihan vaan niitä näitä peiton alla toisen kainalossa. Aleksissa on vaan se huono puoli, että sänkyyn tullessa menee maksimissaan kolme minuuttia ja se jo kuorsaa. No, enhän mä oliskaan halunnut puhua.

4) Puhu

Hetkellä, kun katson telkkaria. Hetkellä, kun puhun puhelimessa. Hetkellä, kun luen tai kirjoitan blogia. Silloin, kun särkee pää, väsyttää, pidän riidan jälkeistä mykkäkoulua tai haluun muuten vaan olla hetken hiljaa. Joo, puhu nyt ihmeessä!

5) Älä siivoa

Aiheesta onkin jo postaus täällä. Älä laita astioita koneeseen, älä pelaa monsterijahtia sinivalaan kokoisen pölypallon kanssa, älä koskaan pyyhi pölyjä, älä koskaan minkäänlaisissa olosuhteissa pese hellaa tehtyäs ruokaa. Anna olla, kyllä äiti hoitaa. Mähän oon varsinainen kodinhengetär ja siivoan  vittu hymy korvissa sun puolesta. Not.

6) Siivoa

Älä, älä, älä vaan mene laittamaan niitä astioita koneeseen, koska mä haluun tehdä sen tänään! Älä vie sitä vilttiä mihinkään, koska mä haluun viedä sen itse! Siirrä yhdenkin esineen paikkaa, niin lähet pois!! Et saa siivota!!!

7) Älä auta

No mitäpä tässä.. Oon vasta kolmen tunnin ajan yrittäny saada sohvaa siirtymään, jotta voisin imuroida, mutta ei, se ei tunnu tajuavan, että mä tarviin apua NYT. Mä en osaa, mä en jaksa, mä en pysty - auta nyt!

8) Auta

Se tunne, kun ED-pullo ei aukea. Kädet veressä ja hampaat irronneina koitan saada sitä vehjettä auki tavalla ja toisella. Aleksi katsoo säälien ja lähtee tallustamaan kohti. No et taatusti auta, kyllä tää tästä, enkä mä tarvii sun tai kenenkään apua!!

9) Älä kaipaa

Yhyy, koko päivän aikana ei ole tullu yhtä ainutta viestiä. Se varmaan nauttii, kun saa olla erossa, eikä kaipaa ollenkaan. Kai se on niin kyllästyny mun jatkuvaan höpötykseen, että suunnittelee jo vaihtoa.

10) Kaipaa

Puhelin piippaa jatkuvasti eikä vanhaan viestiin ehdi vastata, kun uutta jo pukkaa. Joo joo, oon hengissä, mut jopa mulla (niin vissiin) on joskus muutakin tekemistä kuin pitää puhelinta kädessä 24/7. Anteeks, että en vastannu kahdessa minuutissa, voitko nyt henkisesti pahoin?

11) Halua viettää aikaa yhdessä

Täytyykö sitä nyt kyyhöttää toisen kainalossa vuorokauden ympäri? Koska sitä saa mennä yksin lenkille tai katsoo yksin elokuvaa? Mahdollisimman pian, kiitos.

12) Halua viettää aikaa muiden kanssa

Sä et koskaan halua viettää aikaa mun kanssa. Me ei koskaan tehdä ruokaa yhdessä. Me ei koskaan katsota leffoja yhdessä. Me ei koskaan mennä kävelylle yhdessä. Haluutko ees olla mun kanssa, kun koko ajan luuhaat jossain?

13) Älä huomioi eläimiä

Ne on meidän lapsia! Puhu niille, lepertele. Pyydä niitä viereen ja hali niitä. Paini ja leiki niiden kanssa. Anna niille pusuja ja selitä niille jatkuvasti jostain. Nuku niiden kanssa päiväunia ja kerro, että ne on tärkeitä ja rapsuttele niitä. Tee tää kaikki ilman, että käskytän koko ajan.

14) Hauku vastakkainen sukupuoli

Aika saatanan hyvä, että satuin Aleksin silmien eteen, koska muuten se seurustelis ruman kanssa. Niin siis kaikki muut naisethan on tietenkin rumia. "Mikä tossa sit muka on vikana? Nätti ku mikä." "No.. Öö.. Emmä tiiä, se vaan on." Joo, ihan varmasti on.

15) Hauku kaikki mistä et pidä

Homot, tummaihoiset, Robin, kaikki paska musiikki, turhat ohjelmat ja idiootit elokuvat. Oman mielipiteensä saa toki esittää, mut täytyykö se tuoda niin jyrkästi esille? Itsehän en tähän alistu, köh köh..

16) Valehtele

"Jos juon muutaman tänään.." "Senkus, en mä sitä aio estää, mis meinaat?" "Mutsilla." -Aijaa hei! Mistähän lähtien sun äitis on asunu paikallisessa räkälässä, jossa samat läskit notkuu pöydässä viikonlopusta toiseen?

17) Sano suoraan

"Et tuu koskaan enää saamaan yhtäkään leopardigekkoa/koiraa/kolmatta kissaa/mitä tahansa karvaista perheenjäsentä." tai "Et saa tänään ED:iä kaupasta." Mut mä haluun! Pitääks kaikki sanoa niin suoraan, et toiselle tulee paha mieli?

18) Ole mustasukkainen

Nukuinko mä nyt vahingossa kaveripojan kanssa samalla sohvalla vaatteet päällä? Haluunko viedä kaveripojalta unohtuneet tavarat sille yksin? Nauroinko mä nyt kaveripojan kanssa puhelimessa ihan kuten vaikka äitini? Kyllä tässä nyt täytyy olla takana jotain muutakin, kaverit ei voi tehdä näin!

19) Älä suunnittelet

Miksei olemattomille lapsille voi ostaa vaatteita odottelemaan? Miksei voida hankkia pinnasänkyä, leikkimattoa, tonnin Emmaljungia ja muita härpäkkeitä vaan, koska meillä saattaa olla lapsi kuuden vuoden kuluttua? Miksei voida valita tällä sekunilla, että mitkä tapetit halutaan meidän tulevaan kotiin, jota aletaan rakennuttamaan hyvällä tuurilla ehkä kymmenen vuoden kuluttua? Sä et suunnittele, sä et haluu tulevaisuutta mun kanssa!

20) Puhu tulevaisuudesta sukulaisten kuullen

Kun sanakin häistä sukulaisten kuullen saa menemään pakokauhun valtaan. Joo joo, pitää olla suunnitelmia tulevaisuutta varten, mut älä niistä nyt härregud koko kansan edessä mee laukomaan. Naimisiin mennään maistraatissa, talo rakennetaan keskelle metsää ja lapset hankitaan siinä vaiheessa, kun viimeisetkin polut kotiin on sammaleen peitossa, eikä kukaan osaa tulla sinne.

21) Osta lahjoja

Ei, ei, ei. Mikä naisia vaivaa, kun ne oottaa lahjoja lähes jokaisena päivänä vuodessa!? Mä en haluu lahjoja naistenpäivänä, en nimi- tai syntymäpäivänä, en jouluna. Ei lahjoja! Mä en haluu niitä seurustelukumppanilta, enkä mä tahdo niitä vanhemmilta, joten äiti... Jätä säkin se nimipäivälahja vaan antamatta, mä en haluu sitä vielä maaliskuussa enkä edes huhtikuussa!

Mun kanssa on siis ihan hirveen helppo elellä, jos vaan osaa arvata, et millä tuulella minäkin päivänä oon. Mieli on kuin tuuliviiri, mutta hei, ei kannata menettää hermoja, jos vedän italianpataan käytettävän ja eräästä pakastepussistakin löytyvän pienen asian nenääni ja väännän itkua heitettyäs samaisen vitsin, jolle eilen nauroin vedet silmissä.

Aurinkoista sunnuntaita, pirttihirmu on puhunut!


Kuva MTV3.

16 kommenttia

 1. paitsi että mieli muuttuu kolme kertaa päivässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 19:55,
   Antaa muuttuu, sillon sun kuuluu ennakoida! 8)

   Poista
  2. ei mun aivokapasiteetti siihen riitä

   Poista
  3. Anonyymi 20:01,
   Tiedän rakkaani, tiedän.

   Poista
  4. no ei kyl kenenkä muunka, omaski on välil vähä ihmeissää :D

   Poista
  5. Anonyymi 20:05,
   No mut ei oo helppoo olla minä, jos mieli muuttuu puolen tunnin välein!

   Poista
 2. eikä varsinkaa helppoo elää sun kaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 20:11,
   Kippis kolhuille, tunnen sun tuskasi, sä voit pyyhkii kyyneleet mun huppariin.

   Poista
  2. toi meni jo ohi

   Poista
  3. Anonyymi 20:13,
   Aste - Rakkauslaulu.. ;)

   Poista
 3. http://mamasdiaryblogi.blogspot.fi/2013/02/11-tapaa-pilata-avoliitto.html?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 15:53,
   No siis ööh..? Joo, molempien otsikko on avoliitto, ei avioliitto - luonnollisesti, sillä Julia on ollut avoliitossa ja mä oon sitä edelleen.

   Onhan tossa nyt jotain samaa, kuten valehtele, mutta eiköhän se oo itsestäänselvyys, että kenen tahansa tehdessä aiheeseen liittyvä postaus, löytyisi kyseinen kohta sieltä?

   Luen kyllä Julian blogia, mutta idean postaukseen sain ihan niistä aamuöisistä ajatuksista, jotka valtasi pään. 11 tavassa mainitaan, että ei perustu tosi tarinaan ja oman postauksen kohdat allekirjoitan kyllä ihan täysin - mukana vaan saattaa olla pieni liioittelun jalo taito.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. say cheese! - Viivi,
   Juu epäilemättä noin ulkopuolisen silmin katsottuna, mutta asu mun kanssa kuukausikin, niin on loistavuus kaukana.. :--D

   Poista
 5. Haluaisin niin nähdä kanssa ton elokuvan, pitää varmaan ootella että tulee kauppoihin:D

  http://mannnan.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MANNA,
   Turussa ainakin pyörii edelleen teatterissa, mut eipä kai siinä kauaa mene, kun ilmestyy DVD:lle. :--)

   Poista