9.2.2013

ANTAA KAIKKIEN KUKKIEN KUKKIA VAAN

Kuvottava maailma, kuvottavat ihmiset ja kuvottava suvaitsemattomuus. Alkoi niin kuvottamaan, kun luin Nikon Olen homo, entä sitten? -postauksen. Milloin me päästään tästä eroon vai päästäänkö milloinkaan?

Meillä kotona pidän ihan täyttä nollatoleranssia ja osittain on mennyt perille, vaikka välillä tuppaa vähän unohtumaan ja saadaan keskustella siitä, onko Jonne Aaron tai Jussi Selo homo ainoastaan hempeiden biisiensä takia. Mies on ollut aina vähän homottelevaa sorttia ja joskus käyttää jos jonkinmoista nimitystä tummaihoisistakin. Sanokoon vaikka nekku, mutta neekeriä mä en tuosta suusta tahdo kuulla, en näiden seinien sisä- enkä ulkopuolella. Myöskään homostelua en katso hyväksi - en heteroista enkä homoista puhuttaessa, ja mikäli mies uskaltautuu näin henkilöstä tai toisesta sanomaan, voi olla varma että siitä seuraa jonkinlainen keskustelu ja jankkaan kyllä aiheesta ihan kyllästymiseen asti.

Kotona oppi siis on mennyt osittain perille, muuta siitäkin huolimatta näihin samaisiin idiootteihin törmää jatkuvasti netissä. En tiedä onko Niko todella niin vahva, ettei anonyymien huutelu tunnu missään, mutta mua hirvittää lukea kommenttiboksista toinen toistaan ilkeämpiä kommentteja. Miten julmia ihmiset osaa olla? Onko ne Antti Anonyymit todellakin niin vailla elämää, että lukevat omasta mielestään paskaa blogia, - jonka kirjoittaja on kaiken lisäksi homo - ainoastaa kertoakseen kuinka hirveä kirjoittaja on ihmisenä? Vai onkohan näillä Antti Anonyymeillä sydämellä jotakin, jota eivät ehkä itselleenkään uskalla myöntää? Miten jonkun suuntautuminen vaikuttaa kenenkään muun elämään? Mikä niissä homoissa on niin vastenmielistä? 

Sain muutama päivä sitten Formspringissä "Britannia sanoi homoliitoille ja homojen adoptio-oikeudelle kyllä. Mitä mieltä sinä olet?" -kysymyksen. Hetken aikaa muiden vastauksia lukien huomasin, että älyttömän moni koki asian huonoksi ja pohti kuinka paljon niiden isien lapset joutuvat kärsimään koulukiusaamisesta. Onhan se toki ikävää, mutta millä vuosituhannella me eletään?  Mä itse tahdon uskoa, että ihmisten suvaitsevaisuus tulee tulevaisuudessa muuttumaan ja vielä joskus täällä eletään aikaa, jolloin isä + isä ja äiti + äiti -perheet ovat perheitä siinä missä ydinperheetkin. Miten siihen sitten päästään? Sulkemalla homot laatikkoon toivoen, että se kamala sairaus poistuisi ja tekisi niistä ihmisistä arvokkaita, kuten heterot? Kieltämällä homojen adoptio-oikeudet laissa? Enpä usko..

Hävettää myöntää, mutta seurasin aikoinaan sitä BB-Nikoa ainoastaan, koska Niko oli niin hauska, draamaa aiheuttava ja vielä homokin. No heh heh, jopas oli huvittavaa? Arvostelin Nikoa ja totta puhuen ajattelin älykkyysosamäärän hipovan hädin tuskin miehen kengän kokoa. Kun aloin lukemaan Nikon blogia, tein sen siitä syystä, että näkisin kuinka naurettavia juttuja se jaksaa vielä netissäkin jauhaa. Ja miksi tämä kaikki? Koska media antoi tällaisen kuvan ja omien mielipiteiden perustamisen sijaan kuvittelin sen kaiken olevan totta.

Eipä tarvinnut kovin pitkään lukea blogia ja vaihdella Nikon kanssa kommentteja, kunnes tajusin olleeni väärässä. Miten sinisilmäinen sitä olenkaan ollut uskoessani kaiken mitä TV:ssä ja lehdissä kerrottiin. Blogia lukiessa tajusin, että media kertoo ainoastaan sen mitä media tahtoo kertoa. Tosi-tv-ohjelmat leikataan ja sitä kautta ihmisille on helppo saada tietyt roolit, tomittajat värittää juttuja tehdäkseen niistä mielenkiintoisempia. Mitäpä jos istuttaisiin alas ja tutustuttaisiin niihin ihmisiin, joista media on meille kertonut? Mitäpä jos annettaisiin ihmisten itse kertoa itsestään ja kehiteltäisiin vasta sitten ne omat mielipiteet?

Olen niin iloinen, että löysin blogin, sillä käsitykseni Nikosta muuttui täysin. Huomasin kuinka oikeesti älykäs, persoonallinen, ystävällinen ja ihana ihminen sieltä median luoman kuoren alta paljastui. Miten väärä kuva mulle oltiinkaan tyrkytetty. Musta on älyttömän hienoa, että Niko uskaltaa olla rohkeasti oma itsensä ja on vielä ylpeekin siitä. Näitä ihmisiä maailma tarvitsee lisää ja jokaisen Salkkari-Larin tulisi uskaltautua pois sieltä kaapista.

On niin hirmuisen kurjaa kuinka helppoa nykyään on piiloutua nimimerkin taakse. Anonyyminä on helppo haukkua, koska sen takana pysyy suojassa, eikä kellään oo tietoa oikeista kasvoista. Kukapa hullu sitä nyt itseään menisi julkisesti nolaamaan ja todistamaan omaa tyhmyyttään omien kasvojensa ja nimensä kanssa, kun yhtä hyvin sitä voi harrastaa säälittävästi anoillen.

Kello on tällä hetkellä puoli viisi ja kirjoitan postausta puhelimella, koska heräsin ja mulla oli "pari hyvää lausetta" mielessä. No niitä pareja taisi tulla muutama enemmänkin ja jokainen niistä on hyvästä kaukana. Yritin kai epätoivoisesti miettiä, että kuinka ahdasmielisiä ihmiset vielä 2000-luvullakin ovat. Onko joku ihan tosissaan sitä mieltä, että kaikkien tulisi olla samasta muotista?  Miten joku voi ajatella, että ihmisen tulisi rajoittaa elämäänsä vain seksuaalisensuuntautumisen, ihonvärinsä, sairautensa tai uskontonsa vuoksi?

Mä olisin voinut postata yhden ainoan Nikon blogista poimimani lauseen, joka kertoo kaiken mitä halusin sanoa, mutta sen sijaan päätin kirjoittaa monta kymmentä riviä omiani. No, mutta tiiättekö, ainakin postaus on kirjoitettu puhtaalla raivolla ja sain purkaa mieltäni, kommenttiboksit kun tuppat olemaan liian pieniä kaikelle pääni sisällölle. Ja ei, tää ei oo piilotettu puolustus itseäni kohtaan, vaikkakaan en kyllä menisin vannomaan olevani 100% hetero, ei sitä koskaan tiedä.


"Suomalaisuus, valkoihoinen, hetero, terve = ei ole ainoa oikea ihmistyyppi." - Niko Saarinen

8 kommenttia

 1. Luin tän jo aiemmin, mut on ollut sen verran raskaita päiviä että blogimaailmaankaan en ole lukemista paneutuneemmin jaksanut... Mutta siis, ihan älyttömän hyvä teksti. Aihe on siinäkin mielessä tosi läheinen, että mun sisko on jo 7 vuotta seurustellut saman tytön kanssa, enkä kyllä tiedä montaakaan pariskuntaa, jotka olisivat yhtä uskollisia, suloisia, rakastavia, toisiaan kunnioittavia... Se ei tosiaaan katso sukupuolta, ja siskon tyttöystävä on kuin oma sisko myös mulle. Eli komps komps tälle tekstille vain (ja mulla on muuten vaihteeks ollut ihan samat ajatusketjut Nikosta... :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. -K-,
   Voi että, meillä osuu kaikki asiat aina jotakin kautta yhteen. :-D

   Ihana kuulla, vaikka ei tää mun mielestä mitenkään ihmeellinen teksti ollut.. 8) Aamuyön avautumista ehkä parhaimmillaan!

   Poista
 2. Moikka! Lähetin sulle sähköpostiin "värväyskutsun" buzzadoriin! Buzzadorina saat mahdollisuuden päästä testaamaan uusia tuotteita ja palveluita ilmaiseksi, sekä kertoa ystävillesi niistä. Jos kiinnostaa, liity ihmeessä! (=

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zeni,
   Kiitos paljon!

   Mä oonkin jo aiemmin tutustunut buzzaukseen, mutta se jäi vaan ajatuksen tasolle. Täytyy varmaan laittaa uudestaan harkintaan!

   Poista
 3. niko on maininnu siut sen blogis:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi 15:16,
   Juu, huomasin. :)

   Poista